• blåklint65

    Vi över 40 som försöker bli gravida

    Hej! Söker er som liksom jag försöker bli gravida. Jag är 45 år och har varit gravid 2 ggr under detta året men tyvärr har det slutat med tidiga missfall båda gångerna, 19-21 dagar efter befruktning. Jag har två barn på 18 och 20 år från ett tidigare förhållande. Jag har varit på utredning, allt ser bra ut efter ålder. Men naturligtvis sjunger jag på sista versen vad gäller äggkvalite. AMH på 0.5.

    På utredningen tyckte man inte att det var någon ide med IVF eftersom jag lyckats bli gravid. Efter mycket läsning här så mer eller mindre tvingade jag en gynekolog att skriva ut progesteron mic. Känns ledsamt att de jag varit hos inte varken gett tips eller förslag om vad som kan göras. Känns mest som att de tycker att jag är för gammal.

    Har börjat med akupunktur, det känns bra!

    Undrar mest vilken väg jag ska gå. Ska jag prova äggstimulering trots avrådan? Äggdonation? Hur gör/har ni gjort?

  • Svar på tråden Vi över 40 som försöker bli gravida
  • lilla puppan

    Hej ! Jag är också 45, min yngsta blir 2 år 30 sep. Skulle igentligen vilja försöka få en liten till, men tänker på risker för mig och barnet. Usch det är svårt det här. Sambon tar mig nog inte på allvar när jag nämner det, men inom mig finns en liten önskan endå...
    Har en pojke på 8 en en tjej som är 19. Hade två missfall innan innan vi fick den minsta. Hänger gärna på.....

  • loppis7

    Här en till "gamling" som blir 45 i mars har barn sen tidigare men har nu 2 småttingar på 2,3 år med min nya man genom IVF då han har få spermier har halt otroligt blivit gravid naturligt i nov 09 o nu i juni men som slutade i MA v 7 o nu i veckan blev jag skrapad i v 11 . hoppas ju att vi ska kunna få ett litet barn till innan det är försent.
    Har också funderat på IVF igen men då måste man ju söka sig utomlands så vi kör nog på själva igen om vi orkar.Har ni kollat er båda två ?Hoppas det lyckas för er !

  • lilla puppan

    Va roligt att vi är några i denna åldern, vi är trots allt inte så många som är just 45. Skulle vara roligt om vi blev några som är i samma ålder. Även om det inte skulle lyckas kan vi utbyta lite tankar, känner att människor tittar lite konstigt på mig när jag nämner att jag hoppas på fler barn..... känner mig inte gammal

  • Hinos

    Vi har fått en tjej via äggdonation i feb-10. Nu ska vi nog åka dit i december igen och prova lyckan ännu en gång.
    Vi fick en ängla pojke -08 och efter det visade sig att min äggkvalitet var urusel... vi kände att vi inte hade tid att harva i Sverige utan sökte oss till Ava kliniken i Riga och de hade ingen kö!!

  • blåklint65

    Å vad jag blev glad att ni finns därute. Tänkte att det nog inte var några mer..Det har allt känts lite ensamt!
    Jodå, vi gjorde en liten utredning. De kollade slemhinnan och att det var fri passage i äggledarna. Det finns några äggblåsor på varje äggstock men det är nog äggen som är på väg att passera bäst före datum! Spermierna var oxå bra. Lågt AMH dock!

    Nu återstår mycket TUR!

    Jag undrar hur det går till med äggdonation?

  • Storakarin

    hej semlamaräng!
    Var gick dom med på att göra en liten utredning på dej? Jag skulle verkligen vilja kolla mina äggledare för passage-misstänker att det är ngt fel, min ingen vill göra denna koll...

  • blåklint65

    Vi var på Carlanderska i Göteborg. Men jag tror att vilken gynekolog som helst kan göra det. De använde bara ultraljud. Ganska dyrt annars!!

Svar på tråden Vi över 40 som försöker bli gravida