Inlägg från: blåklint65 |Visa alla inlägg
  • blåklint65

    Vi över 40 som försöker bli gravida

    Hej! Söker er som liksom jag försöker bli gravida. Jag är 45 år och har varit gravid 2 ggr under detta året men tyvärr har det slutat med tidiga missfall båda gångerna, 19-21 dagar efter befruktning. Jag har två barn på 18 och 20 år från ett tidigare förhållande. Jag har varit på utredning, allt ser bra ut efter ålder. Men naturligtvis sjunger jag på sista versen vad gäller äggkvalite. AMH på 0.5.

    På utredningen tyckte man inte att det var någon ide med IVF eftersom jag lyckats bli gravid. Efter mycket läsning här så mer eller mindre tvingade jag en gynekolog att skriva ut progesteron mic. Känns ledsamt att de jag varit hos inte varken gett tips eller förslag om vad som kan göras. Känns mest som att de tycker att jag är för gammal.

    Har börjat med akupunktur, det känns bra!

    Undrar mest vilken väg jag ska gå. Ska jag prova äggstimulering trots avrådan? Äggdonation? Hur gör/har ni gjort?

  • Svar på tråden Vi över 40 som försöker bli gravida
  • blåklint65

    Å vad jag blev glad att ni finns därute. Tänkte att det nog inte var några mer..Det har allt känts lite ensamt!
    Jodå, vi gjorde en liten utredning. De kollade slemhinnan och att det var fri passage i äggledarna. Det finns några äggblåsor på varje äggstock men det är nog äggen som är på väg att passera bäst före datum! Spermierna var oxå bra. Lågt AMH dock!

    Nu återstår mycket TUR!

    Jag undrar hur det går till med äggdonation?

  • blåklint65

    Vi var på Carlanderska i Göteborg. Men jag tror att vilken gynekolog som helst kan göra det. De använde bara ultraljud. Ganska dyrt annars!!

  • blåklint65

    Å va fint! Det är ju lite det man önskar. Men hur tog ni kontakt i Riga? Fick ni presenterat donatorn för er? Inte personligen menar jag, men vad fick ni veta?

  • blåklint65

    Ja, önskar o hoppas med er alla! Det är så fint att läsa era berättelser. Många goda o fina tankar till dig Anna65 och till alla er som fått missfall. Livet är så skört och samtidigt så starkt!
    Vi kämpar på! Bra att se hur äggdonationen gick till, har undrar ett tag! Men är inte där riktigt ännu...
    Imon är det dax för akupunktur igen! Läskigt men intressant o spännande!
    Kram på er alla!

  • blåklint65

    Mm...Astrae, en arbetskamrat gick ner 10 kg i vikt och blev med barn. Men hon hade en övervikt på 15 kg.
    Jag vet inte hur det påverkar dig. Men hoppas att du hittar fram till det som känns rätt för dig. Kanske övervikten i sig inte påverkar, mer vad man äter. Hon ändrade sina kostvanor til att äta mer frukt, grönsker o fibrer. Att röra på sig påverkar även blodgenomströmmningen vilket är bra för mycket som har att göra med fertilitet.

    Jag har länge läst o letat o sökt efter minsta halmstrå efter nåt dundermedel som kan hjälpa till att bli gravid.
    Blir lite tokig av allt undrande och att inte hitta några givna svar! Men jag har nu varit på mitt tredje akupunkturbesök. De är helt underbara och ödmjuka på mottagningen vilket jag inte stött på hos någon gynekolog. De är även specialiserade på "barnlöshet" eller på allt som har med svårigheter kring ägglossning, menstruation mm. De vet vad det gör . Känns väldigt tryggt. Vill bara tipsa om detta! Läs gärna mera på
    am-kliniken.se

    Lite tips även kring vitaminer. Själv äter jag Mivitotal plus. Det är bra med mycket C-vitaminer (finns i denna)och annat i vår ålder, bra för äggen! Även för männen!

    Vad äter ni alla? Kom gärna med tankar och ideer kring detta!

  • blåklint65

    Ojoj-ett litet ljus börjar tändas i mig när jag läser om era erfarenheter från äggdonation. Jag har känt mig så osäker kring detta. Har undrar över om det verkligen kommer att kännas som att jag är mamma till ett barn från ett ägg från en främmande kvinna. Men de senaste dagarna har jag tänk på att det ändå kanske kommer att leva en liten i min kropp i nio månader som delar mitt blod och liv. Hoppas ni inte tycker att det är fånigt..Hu!

    Hade annars kunnat tänka mig att adoptera men min man vill inte det. Och jag verkar vara för gammal ändå.

    Hittade formuläret som du frågade efter, Tro hopp o kärlek. Det finns längst ner på sidan på informationen om äggdonation Formulär för mottagare av donerade äggceller.

  • blåklint65

    Jag vill bara säga att jag är så glad för att ni tar er tid att skriva o dela med er av både glädje och sorg. Det är en stor hjälp för mig. När jag känner mig vissen så tittar jag in här o då känns det skönt att vi är flera i samma båt.

    Stor kram till er alla

  • blåklint65

    Kära Mariatösen! Många varma tankar till dig. Det har varit jobbigt det förstår jag! Men man kan göra äggdonation tills man är 49 år. Tiden finns fortfarande. Och kanske behöver din gubbe lite mer tid. Ni är ju två, tyvärr med olika önskningar just nu,  men ibland kan tiden göra att man möts. Det är inte försent iallafall.

    Stor varm kram till DIG!

Svar på tråden Vi över 40 som försöker bli gravida