• Emmin

    BF ca 13:e Maj 2011

    Hur har ni det allihopa med symptomer och annat?

    Mina bröst är ömma från och till, det är allt. Det känns ivarjefall lugnande att känna något litet :)
    Idag ska vi ut o fixa trädgården inför vintern o fixa med vedförrådet. Och rösta såklart!

  • Emmin
    Nanna84 skrev 2010-09-19 11:44:25 följande:
    Mina symptom kommer och går. Ibland har jag så ont i börsten så ja vet inte var jag ska ta vägen. Illamåendet kommer och går, värst är det när jag är hungrig och inte har ätit på läge. Jättekul att det känns som man måste äta konstant för att slippa  må illa. 

    Vi har bestämt oss för att inte berätta för någon förrän vi har varit på VUL och vet säkert att pyret mår bra. Min familj bor i en annan stad, och min sambos familj bor i USA, så det är inte så svårt att hålla det hemligt Flört  
    Jag tror vi ska berätta för alla runt v 12, det gjorde vi de andra gångerna. Men min och sambons familj bor nära allihopa. Det är liite jobbigt att träffas ofta och inte få berätta.
  • Emmin
    Lilymor skrev 2010-09-19 12:32:21 följande:
    Jag har fortfarande inte mycket till symptom. Jag tror att jag är lite tröttare än vanligt, men det kan vara inbillning. Det tydligaste symptomet jag har är väl att jag känner av lite "aktivitet" i form av lättare spänningar då och då. Ungefär som mensvärk, men mycket mycket snällare.

    Det är synd att klaga på att man inte har värk och illamående, men samtidigt hade det känts skönt att känna sig gravid. Annars är det så lätt att bli nojjig och börja tänka att något är fel :P
    Ja, jag har också väldigt diffus symptom i magen, det är något som känns helt klart, men svårt att förklara vad. Visst är det svårt att bara vara glad över att man mår bra :) Jag längtar verkligen tills jag får en ordentlig mage så det syns att jag är gravid, känns som att man inte kommer oroa sig lika mycket då. Det är bara att vänta och coola ner sig...
  • Emmin

    Hej! Länge sen jag skrev, har varit väldigt trött och inte mått så bra senaste veckorna. Ingen tvekan om att jag är gravid längre ivarjefall :) Har också fått en obehaglig typ metallsmak i munnen, blä.

    Var ute i friska luften heela dagen igår och då mådde jag faktiskt bra. Tror jag är i v 7+6 idag, tiden börjar röra på sig lite. Tyckte det stod still precis efter jag hade plusat.


    Lilymor skrev 2010-10-03 01:30:27 följande:
    Oj nu känns det som att jag inte varit inne på FL på evigheter igen! Jag har haft fullt upp med annat, både trevligt (kräftskiva m.m.) och mindre trevligt (storstädning).

    Jag och sambon har i princip gått och småstädat hela veckan och idag gjorde vi några större rensningar. Dels för att vi ska ha ett litet söndagskalas och dels för att vi vill få mer yta i lägenheten. Vi är ganska trångbodda redan och måste alltså vidta vissa åtgärder för att göra plats åt en liten i maj :)

    Ett alternativ är ju att skaffa större lägenhet men eftersom jag är student tänkte vi vänta med att flytta för att spara pengar. Men förr eller senare lär det bli lägenhetsbyte... och eventuellt även byte av stadsdel.

    Hur är det med er andra? Känner ni er förberedda inför tillskottet eller kommer det att medföra fler förändringar i tillvaron än "bara" det lilla livet att ta hand om? :)
    Det känns inte som att vårt liv kommer förändras så mycket rent materiellt med en liten bebis. Har plats och bebissaker kvar sedan killarna. Det ska bli jättekul att ta fram allt så småningom, blir en rejäl nostalgitripp antar jag :)

    Däremot rent psykiskt vet jag inte om jag är så förberedd än. Har svårt att fatta att vi ska bli en till. Tur att det är en stund kvar till maj.
  • Emmin

    Hej, länge sen sist. Har den senaste veckan mått riktigt bra, så jag tänkte försöka vara lite aktiv här igen..

    Har varit på inskrivning, fick en väldigt gullig barnmorska. Och en tid till ul, 14 december, såg att vi hade fått tid samma dag Samboliv :)

    Har även berättat om bebisen för barnen, de blev väldigt paffa :) Men verkar tycka det ska bli roligt, vi har tittat på bilder på internet mm. Min äldsta son som kan läsa frågade en massa om vad som stod där så nu är han undervisad om bla menstruation  :D

    Tänkte berätta för mamma och jobbet nästa vecka, det betyder att alla vet efter det :) Det ska bli jättekul att kunna prata om det.

  • Emmin
    down under skrev 2010-11-01 11:13:20 följande:
    Nu har jag varit på Kub!!
    Allt såg jättebra ut!
    Lillskrutten var väldigt livlig, kul att se!
    Hjärtljudet låg på154 slag i minuten
    Den var 66.3 mm lång och jag är enl UL 12+6 vilket stämmer med mina beräkningar.
    Huvudet var 21.4mm brett.

    Risken för ds enligt min ålder var 1:564
    Men risken beräknad efter blodprov + ul var 1:11273 vilket var lika bra som om jag hade varit 15år..haha
    Så jag är jättenöjd!!Skrattande

    ***SÅ LYCKLIG***
    Vad kul att få se bebisen! Och att det var bra såklart. Ibland funderar man ju starkt på om det är någon där inne..
    Får man fråga hur gammal du är? Om det var pga åldern ni gjorde testet? Jag är själv 31, men jag hoppade över.
    Lilymor skrev 2010-10-31 01:33:14 följande:
    Skönt att du mår bättre!

    Ja, nu är det nedräkning till UL... det ska bli så spännande :)

    Kul att barnen engagerar sig. För min del är det här första barnet, men står väldigt nära ett par kompisars barn, så det ska bli kul att se hur de reagerar på en växande mage och till sist en ny lite bebis. Vi har berättat för dem, men de är själva så små så det är svårt att veta hur mycket de förstår.

    ......

    Hur står det till med alla magar än så länge? Någon som det börjat synas på än? Någon viktförändring? Själv längtar jag efter att få lite mage att visa upp :D
    Gravid
    Jag har kvar min fina degmage efter mina barn och nu har den liksom tryckts ut så jag har en ännu större degmage, ingen fin bebismage direkt :)

    Så jag har lite problem med kläder, kan inte ha så många byxor och kan inte knäppa dom helt. Det känns aldeles för tidigt att börja med mammakläder så jag kämpar på med oknäppta jeans, inte alltför bekvämt. :/
  • Emmin
    Nanna84 skrev 2010-11-08 11:13:10 följande:
    vart har alla blivande majmammor tagit vägen??

    Själv sitter jag här och hinkar i min tranbärsjuice och hoppas på att mina UVI-symptom ska försvinna. Var och tog prover i fredags som var negativa, men ska få svar på odlingarna i dag eller imorrn. Är förbannat trött på att må så här, så jag hoppas jag får nåt svar snart så man kan göra nåt åt det... 

    vecka 14 idag, tiden går fort tycker jag. snart är det jul! Tomte 
    Jag har fullt upp med att berätta om bebisen för alla, det är så roligt :)

    Roligast var att få veta att min lillasyster testade positivt för bara några veckor sedan. Det ska bli så roligt! Både för mig att vara gravid samtidigt som syrran och för bebisen som kommer få en jämngammal kusin.

    Ja, det ska bli så mysigt att ta fram alla adventljus, så det blir lite ljus och värme.
  • Emmin
    Lilymor skrev 2010-11-09 08:50:24 följande:
    Åh, vad kul! Själv har jag fått veta att en kompis till mig väntar sitt andra barn. Hon ligger knappt en månad efter mig. Men ingenting hade slått om syrran hade blivit gravid samtidigt! Vad häftigt!!

    Jag vet att mååånga älskar att julpynta - jag har aldrig varit en av dessa... förrän nu. I år har jag plötsligt drabbats av ett "pynt-sug". Undrar om det inte är den stundande mammarollen som påverkat mig. Traditioner blir viktigare. Nu kommer ju inte barnets första jul bli förrän nästa år, men jag kan behöva ett övningstillfälle, ovan som jag är!
    Tomte
    Jag älskar att julpynta, men det ska ändå vara på en rimlig nivå. Till advent räcker det med ljus i fönstrena.
    Man brukar säga att gravida "boar in sig", typ att det ligger i generna att fixa ett bo för det blivande barnet. Så det låter inte alls konstigt att du vill göra fint hemma :)

    Det lutar åt att vi kommer vara hemma hos oss i jul, med sambons släkt. Tidigare har jag alltid kännt att det varit en liten börda, men i år känns det roligt, fast jag inte borde ha lika mycket ork som annars.
  • Emmin

    Vi ska på RUL om en vecka, längtar! Jag vill inte heller veta könet, det vill jag veta vid förlossningen. Men jag skulle gärna få en flicka, eftersom vi har två pojkar.

    Jag har börjat känna små buffar! Är ju inte säker på att det är bebisen, men det är roligt att föreställa sig hur den far omkring där inne :)

  • Emmin

    Idag har äntligen den stora Rul-dagen kommit!! :)

    Om fyra timmar är det dax. Snart ska jag lämna barnen i skolan, sedan är det bara att vänta. Hoppas hoppas att den där inne mår bra.

Svar på tråden BF ca 13:e Maj 2011