Forum Tvillingförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är tvillingar sjukare än enlingar?

  Sön 12 sep 2010 19:52 Läst 8351 gånger Totalt 36 svar
  Visar endast inlägg av mandelblomma - Visa alla inlägg
 • mandel­blomma
  Återställ
  Sön 12 sep 2010 19:52 #1

  det tror jag inte, men jag kan tänka mig att man upplever att man är hemma mer då de ju är två...

 • mandel­blomma
  Återställ
  Mån 14 nov 2011 07:30 #13

  jag har ändrat mig, jo de är nog sjukare mer. Dels för att de är två och man blir hemma mer ( som iofs med två barn tätt) men oxå för att de smittar varandra mer , det inte C fått på dagis får L och så smittar hen C hemma och tvärtom. Sen är de kanske mer infektionskänsliga för att se ofta är prematura, mina bara 4 veckor men tillräckligt för att de ofta får luftvägsinfektioner i större grad än andra barn.
  Nu ska de operera bort halsmandlar och polyper och förhoppningsvis blir livet enklare då....för just nu kreverar jag i vabbträsket Rynkar på näsan
  Att ringa till jobbet igen och säga att man har sjuka barn ger mig ont i magen och trots att ingen säger något och de tror oss, så känns det....inget bra.
  Då trixar vi ändå med att ex maken får vara vaken efter nattjobb och liknande för att få bort lite.
  Hur gör ni andra som vabbar mycket?

 • mandel­blomma
  Återställ
  Mån 14 nov 2011 09:21 #16
  Topdog skrev 2011-11-14 09:11:06 följande:
  Mina är 5 veckor för tidiga och just luftvägsinfektioner har varit det stora gisslet hemma hos oss. Förra vinterhalvåret var helt acceptabelt, jag upplevde dom inte som mer sjuka än dom andra i gruppen. Men de tidigare året på dagis har, som jag skriver i trådstarten, varit bedrövliga.

  Sen ser jag här i tråden att vissa svarat om sina tvillingbebisar. Det jag funderar över är om tvillingar generellt sätt har sämre immunförsvar än enlingar och det visar ju sig främst när dom börjar på dagis och verkligen utsätts för smittor. Tvillingbebisar är nog hemma mer än enlingar (iochmed logistiken av två) och längre också (några extra förädradagar), och utsätts därför lire mindre för smittor i bebisåldern.
  mina killar var inte jättesjuka det första året men ändå mer än mina andra barn och mer än kompisarna...precis som du skriver var vi inte heller lika mycket runt på öppna förskolor och badhus mm ( har aldrig varit på badhus med dem inser jag!)
  När de började dagis var de 2 år och då bröt det verkligen ut...ett år senare nu håller det i sig. De andra blir förkylda, mina får öroninflammation, halsfluss eller lunginflammation.Rynkar på näsan
 • mandel­blomma
  Återställ
  Ons 28 dec 2011 22:06 #20
  4småhjärtan skrev 2011-12-28 22:05:49 följande:
  Jag var nog hemma lika mkt med min första som han å bli 4 år innan tvillingarna kom, de ar alla varit sjuka mkt när de första åren på förskolan...men sen kan det kännas so de är mer sjuka då de är två som gärna är sjuka omlott?
  ja det den ena klarar sig i från på dagis tar den andre och smittar den ena med hemma osv Skrikandes
 • mandel­blomma
  Återställ
  Mån 6 feb 2012 14:44 #25

  Finns det någon som hittat någon fakta i ämnet?
  Jag upplever ju att mina är mycket mer sjuka än andra barn på dagis och i bekantskapskretsen, men kan eg. inte säga om det är min känsla då de ju liksom är två så det blir dubbelt så ofta eller om det verkligen är så att de är mer sjuka pga större infektionskänslighet.
  De är för tidigt födda men inte så extremt, födda v 36 +0.
  Någon som läst/hört någon fakta?

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll