• Lise W

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Hej alla här.

    Vill bara skicka en kram o lycka till alla.

    Vi finns i våra tankar.

    /Samesame but different

  • Lise W
    Victoria70 skrev 2011-01-31 14:11:28 följande:
    Den här veckan känns tung.

    Sitter på jobbet och mina tankar bara går runt runt, vill inte vara här och känner mig så ledsen. På söndag nu den 6 februari var det tänkt att vår lille ängel skulle ha kommit. Jag har kännt mig gladare, positivare och lite mer jävlarinamma sista tiden, men i morse var det presic som att trycka på en knapp.

    Den 6 Februari har funnits i mina tankar hela tiden och nu när det börjar närma sig känns det så sorgligt, typ jaha, det var sant, det kom ingen bäbis. Vet inte vad jag har hoppats på egentligen?, eller så är det här datumet ett avstamp till att jag på allvar går vidare med livet, vi får se.

     
    Hej,

    Beklagar verkligen, men som de andra skriver tillåt dig att vara ledsen, ta en lr ett par rundor till minneslunden tänd ett ljus o låt tankar o känslor komma.

    Mina tankar är med dig, kram
  • Lise W
    Limpan 83 skrev 2011-02-03 17:59:08 följande:
    Ja fy ibland känns det riktigt tungt! En del dagar tänker man nästan inte på det alls medan andra dagar är man jätte ledsen och kan inte tänka på annat :(

    Jag åkte och bodde och sov över hos en kompis som nyligen fått bran. Hon frågade om jag inte skulle tycka att det var jobbigt och så men jag sa bara nej nej, jag bryr mig inte, är bara glad för din skull. Men nu i efterhand känner jag att jag blev väldigt ledsen. Jag tog åt mig mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Kunde inte tänka på annat än att det där snart skulle ha varit jag. Att jag nu snart skulle ha haft min lilla hos mig och varit mamaledig. Så när jag kom hem brast allt och jag låg bara och grät. Idag känns det bättre, men det känns ändå surt. Kommer nog att vara det ett bra tag till... Men tiden läker väl alla sår, så småningom.

    Skickar en stor kram till er alla
    Stor kram om.

    Jovisst är det tungt av o till.
    Jag fösöker tänka såhär, vad tacksam jag är att ditt barn är friskt och att jag fick möjligheten att inte föda mitt barn till ett liv i sjukdom på ett eller flera sätt. Jag försöker dela deras glädje, känna på deras magar o pussa på deras bebisar, ALLA har verkligen låtit mig vara med i deras graviditeter och det är jag så tacksam för.
    Det gör inte min sorg mindre bara lite lite lättare att bära.

    Vi finns i våra tankar !
  • Lise W
    Limpan 83 skrev 2011-02-04 12:15:39 följande:
    Nej jag gjorde ju aborten 1 november och så nyss ett missfall på det... Kroppen är ju verkligen inställd på graviditet, liksom jag :(
    Har en riktigt "depperiod" just nu...
    Stora kramen om.
  • Lise W
    Lindis1974 skrev 2011-02-09 13:22:49 följande:
    Hej

    Vad bra att jag hittade denna tråd. I dag är det tre veckor sedan vi avbröt graviditeten pga downs syndrom. Var då i vecka 17.
    Jag mår fortfarande så himla dåligt och drömmer mardrömmar hela tiden. 

    Hur ska jag våga bli gravid igen? Hur stor är risken att det händer igen?

    Hur länge blödde ni efter själva avbrytandet?

    Kram till er alla 
    Ja vad bra att du hittade denna tråd, precis så tänkte jag också när jag hittade den, sök tröst o stöd i att veta att det finns andra som VET hur det är.
    Det är en klen tröst såhär nära inpå ..men... det BLIR lättare, vi glömmer aldrig men vi lär oss leva med det.

    Vi blev kallade till möte på obstretiken i vår stad (helsingborg) det blir du nog också hos dig, annars kontakta dem med alla dina frågor ang statistik m.m (vi tänker likadant vågar man o hur stor risk är det).

    Jag hade lite komplikationer men jag tror att normala blödningar är 2-3 veckor, blöder du längre eller får feber eller illaluktande blödn/flytn så tag kontakt med gynakuten på ditt sjukhus. Finns det rester kvar av moderkaka så slutar man INTE blöda.

    Vi finns i våra tankar

    Stor kram
  • Lise W
    Pernilla79 skrev 2011-02-08 14:08:50 följande:
    Det gick bra på VUL idag!!! Så lycklig just nu ska ni veta!!! Allt såg bra ut och hjärtat slog...har dock en ansamling med blod och det är därifrån blödningarna kommer. Så jag får nog stå ut med att få småblödningar emellanåt et tag...skulle höra av mig om det blev rikligare eller om jag fick ont. Men just nu förösker jag verkligen slappna av och njuta, men det är riktigt svårt ändå... Deras uträkning stämde bra med sista mensen också och min uträkning efter ägglosning, va idag i 7+0, enligt sista mensen skulle jag vart i 6+6 och enligt mina beräkningar enligt ägglosning i 7+1.

    Håller tummarna för er Millan och Limpan!!! Även om det är ett tag kvar innan ni ska ta ett gravtest. Vi behöver få mer roliga nyheter här nu!!!!

    En stor KRAM till er alla!!!!
    Pernilla, vad kul, lycka till!! :)

    kram
  • Lise W
    TheFamily skrev 2011-02-09 14:02:14 följande:
    Hej...,
    Läst hela tråden och beklagar verkligen ni som fått gå igenom abort eller förlorat erat barn pga sjukdomar/kromosomfel.

    Jag har bara lite frågor om nån vill/kan svara på?

    Är 32 nu och vi planerar andra barnet inom kort. Är otroligt rädd...

    *när får man göra fostervatten prov?
    *vad är moderkaksprov och när får man göra det?
    * nån speciell anledning till att man får göra KUB? Ålder? Rädsla?
    *gör de olika testerna ont??

    Tack om ni svarar.....kramar
    Hej där o tack för omtanken.

    I vår stad får man först göra KUB från 33 års ålder , just beroende på åldern (hur löjligt som helst ALLA borde få det). Moderkaksprov känner jag inget till men det kan säkert någon annan svara på.
    Fostervattenprov erbjuds i vår stad från 35 års ålder  o görs som Pernilla sa i vecka 15+ då det finns tillräckligt med vatten att ta. Känns som min läkare sa som mensvärk....

    I ALLA fall prata med din barnmorska o tala om din oro o STÅ på dig om att du vill göra prov.

    Lycka till, kram Lise
  • Lise W

    Jag gillar verkligen att alla här är så osjälviskt hjälpsamma Glad tack så mycket!

  • Lise W
    Lindis1974 skrev 2011-02-10 11:24:57 följande:
    Jättebra inlägg Lise.
    Det andra är borta nu. Förmodligen anmält. Inte mer än rätt.

    På tisdag ska jag börja jobba igen. Känns jobbigt men är kanske bra att få något annat i huvudet.
    Lycka till på jobb! Det är jobbigt men kanske kan det vara ditt stöd också, din extraventil. Du kommer att kunna känna glädje igen, det tar bara lite tid, låt det ta det.

    Kramenom
Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort