Inlägg från: Lise W |Visa alla inlägg
  • Lise W

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Millan:

    Ja och tänk ändå att det är långt ifrån alla kvinnor <35 som får ett kub/nupp de har liksom inget val om det inte syns något annat i samband med DS på RUL. Är det egentligen klokt att en sådan enkel sak som kub/nupp inte erbjuds alla.
    Mitt i all bedrövelse kanske vi ska vara "tacksamma" att vi nått en ålder där de faktiskt gör fosterdiagnostik.

    Jag håller tummar o tår för att Ni snarast ska få ivf/pdg .

    Stor kram

  • Lise W
    Limpan 83 skrev 2011-08-24 18:18:57 följande:
    Millan: Skönt att ni fått en diagnos, det ger iaf en förklaring. Hoppas att ni får tid snart för ivf! Jag skulle mycket väl kunna ha samma diagnos som du. Jag är ju ganska så ung, 28 år. Så det var ren tur och tack vare att jag fick en noggrann och uppmärksam barnmorska på RUL:et som vi anade att något var fel. Efter aborten fick jag ju ett tidigt missfall.. som skulle kunnat bero på att det var DS igen, vad vet jag? Nu vet vi ju iaf att pojken i magen inte har något av de vanligaste kromosomfelen. Men jag känner mig ändå inte trygg och är på något vis inställd på att inte få ett friskt barn...

    Stor kram till er alla!
    Limpan: precis så tänker jag också, totalt inställd på att det KAN vara fel ändå och tänker att jag får ta det då och därifrån , BM säger att det är en process som pågår o som ska genomarbetas. I mitt fall vill de envist skicka mig till socionom för samtal (en ny som inte känner mig lr vad som hänt) inte i min värld att jag ska dra upp detta under en graviditet. Jag vill att de ska "dutta" med mig istället, skicka mig på xtra UL kolla mina värden oftare, lyssna o titta på bebis så mycket som möjligt är. Jaja det blir oktober någon gång o då får vi se, inte så mycket vi kan göra just nu. Kram på dig.
  • Lise W
    Yenealems mamma skrev 2011-08-25 22:45:37 följande:
    Aha, KUB erbjuds alltså där jag bor till alla utan extra kostnad. Jag hade ingen aning om att vi var privilegierade. Ja det har jag inte sagt, men jag är inte bosatt i Sverige.

    Jo, jag minns att genetikern sa att om jag blir gravid igen så får jag gå på fosterdiagnostik från vecka 8. Något mer om vad de skulle göra då var det inte tal om i det skedet. Det var ju liksom inte det mest aktuella just inför avbrytandet. Men jag kommer nog att fråga då vi ska dit för att få obduktionssvaret.
    Bor i Danmark kanske??
  • Lise W
    Lindis1974 skrev 2011-08-30 20:10:09 följande:
    Hej fina tjejer.

    Jag plussade i dag efter ett frysförsök. Känns bra och jätteläskigt samtidigt.
    Håll tummarna nu att det går bra :)
    Kram
    Åhh Grattis, vi håller tummar o tår :))
    Kattflickan skrev 2011-08-30 20:25:02 följande:
    Tack! 

    Jag hoppas ju på att också vara i ivf-svängen om ett antal månader.  Har inte hört något från läkaren än, ska nog ringa imorgon och se så att de skickar remissen snart. 

    Nu får ni fira ikväll!

     
    ...o dom håller vi för er också {#emotions_dlg.flower}
  • Lise W

    Millan: var lite uppmärksam om du skulle få feber o så, åk in direkt då o stå på dig om en ev. skrapning. Anledningen till att man inte slutar blöda är ju oftast att det sitter rester av moderkaka kvar.
    Jag åkte ju in förra året efter 3 veckor med blödningar o en påbörjad feber, de sa då att det nog inte var någon fara, fick såna tabletter (har glömt vad de heter) som ska driva ut resterna (samma som vid aborten) men inget märkvärdigt hände, vid efterkontroll 2 dagar senare sa läkaren bara att du kommer snart få mens då kommer resterna ut av sig själv...... konstigt tänkte jag, hur ska jag kunna ha nån mens när jag blött i 3 veckor.... det slutade med en störtblödning 9 dagar senare, på jobbet i kassan med kunder i kö.... akutåk in o akutinläggning med skrapning. Sjukvården vill nog gärna att kroppen ska ha sin naturliga gång, men ibland... måste den få lite hjälp.
    Kram på dig.

  • Lise W

    Millan det var ju bra, hoppas allt lugnar sig snart för dig.
    Yenealems mamma: hoppas det blir bättre för dig oxå.

    kramen om

  • Lise W

    Hej Millan: Jag hade åkt in igen o tvingat dem att kolla igen BARA för att du ska vara lugn..... som limpan skrev hon hade jättemycket komplikationer....

    Kram på dig

  • Lise W

     Millan: ja det var verkligen bra så du kan få ett slut på det här, man påminns ju liksom ännu mer varenda dag hela tiden sålänge blödningarna varar. OM det nu inte skulle komma ut av sig själv så godkänn inget annat än en skrapning, lita på dig själv och din kropp.

    Kram Lise

  • Lise W

    Millan: Hur går det för dig, du ska veta att du finns i mina tankar.

    Kramenom

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort