Inlägg från: Limpan 83 |Visa alla inlägg
  • Limpan 83

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    FrökenLöken skrev 2011-06-18 11:39:17 följande:

    Borde kanske påpekat att jag bara läst TS.  Det var ett direkt svar på det inlägget. Är krass realist, och svarade som en sådan. Har svårt att förstå att folk aborterar pga en kromosomskada.


     


    Har full förståelse för att det kan vara svårt för folk att genomgå en abort (har själv gjort)(dock utanågren).


     


    Men för all del. Önskar fortfarande lycka till.


     


    Varför gjorde du en abort om man får fråga? Anses vår abort pga kromosomfel som mer felaktig eller svår att förstå  än andras aborter??
  • Limpan 83

    Tittar in om ger alla en stor kram! Hoppas att ni mår bra och att ni kan njuta av sommaren. Själv jobbar jag hela sommaren men ska ju vara hemma ett bra tag sen i höst :) Allt rullar på här med graviditet osv. Ibland känner jag mig orolig och drömmer mycket om att det är fel på barnet jag bär, att de missat det på mkp. Men ibland lyckas jag koppla bort de tankarna och faktiskt njuta.


    Kram

  • Limpan 83

    Yenealems mamma: beklagar verkligen det ni fått gå genom. Skönt att du hittat denna tråden, du är som sagt var inte ensam. Millan: jag hade exakt samma tankar som dig. Först var jag livrädd för att den skulle vara död. Sen var jag livrädd att mkp skulle orsaka ett missfall. Hur förlåter man sig själv då? Men när jag sedan tänkte på att alternativet var att gå en hel graviditet i ovishet så visste jag att jag var tvungen att göra det. Det kommer vara några tuffa dagar av oro, både för missfall och inför svaret. Men det kommer gå bra Millan!!! Det finns inget annat! Stor kram till dig och till er alla!!

  • Limpan 83

    Millan: förstår er oro. Men försök att inte ta ut något i förskott innan ni fått svar på provet. Mina tankar är hos er. En bamsekram från mig!! Låt oss veta så fort ni fått svar.

  • Limpan 83

    Millan: vet inte vad jag ska skriva. Men jag kan ändå sätta mig in i hur du känner just nu, har ju väntat på samma svar två gånger. Väntan är fruktansvärd!!! Oavsett vilket svar ni får så ta stöd av en kurator. Det hjälpte oss en hel del. Man behöver prata om det med någon utomstående. Jag håller mina tummar för er så hårt jag kan. Hoppas att ni får svar imorn och ett positivt sådant! Styrkekramar

  • Limpan 83

    Millan: finner inga ord! Livet är orättvist. Önskar att det fanns något jag kunde göra för er. Ni finns i mina tankar. Många kramar

  • Limpan 83

    Millan: ja tycker absolut att ni ska träffa psykolog! Konstigt att ni inte blivit erbjuda det. Förstår att det måste vara jobbigt att bara få höra att man haft otur, två ggr dessutom!! Jag har fortfarande svårt att acceptera det svaret. Någon måste ju kunna erbjuda er utredning? Stor kram

  • Limpan 83

    Millan: Skönt att ni fått en diagnos, det ger iaf en förklaring. Hoppas att ni får tid snart för ivf! Jag skulle mycket väl kunna ha samma diagnos som du. Jag är ju ganska så ung, 28 år. Så det var ren tur och tack vare att jag fick en noggrann och uppmärksam barnmorska på RUL:et som vi anade att något var fel. Efter aborten fick jag ju ett tidigt missfall.. som skulle kunnat bero på att det var DS igen, vad vet jag? Nu vet vi ju iaf att pojken i magen inte har något av de vanligaste kromosomfelen. Men jag känner mig ändå inte trygg och är på något vis inställd på att inte få ett friskt barn...

    Stor kram till er alla!

  • Limpan 83

    Ja jag ska försöka slappna av. Men som Lise skriver, tankarna finns där ändå och jag tror inte att man kan slappna av helt och hållet. Jag måste få se honom först. Så tror jag lite att jag tänker att det kan vara fel bara för att skydda mig själv mot chocken om det nu skulle vara så. Men som sagt, jag kan inte göra mer än vad jag gjort.

    Tänker på dig Millan och undrar hur du mår!?

    Kram

  • Limpan 83

    Lindis: Underbara nyheter! Håller mina tummar för er. Du får uppdatera oss hela tiden.

    Jo jag har övervägt att gå coh prata med kuratorn som jag pratade med efter aborten. Men det blir liksom inte av. Vet inte riktigt vad jag ska säga... Går ju liksom inte att göra något nu iaf. Det blir vad det blir. Men ska verkligen försöka tänka positiva tankar :)

    Kramar

  • Limpan 83

    Ja mitt råd är också, stå på er! Jag fick ju skrapas 4 ggr efter min abort! Helt otroligt hur de gång på gång kan missa att det finns rester kvar. Det som gjorde mig mest förbannad var att de varje gång sa att de gått bra och att allt var ute men att jag i efterhand fick höra att det i journalen står att de varit osäkra på hur det gått. Jag fick ju infektion efter första skrapningen. (högst ovanligt att man får det sa min doktor) Då hade jag feber , dock inte så hög men ont i magen speciellt när jag var aktiv. Drog mig ifrån att ringa då de sa att om du har fått en infektion så har du hög feber och väldigt ont. Men jag är glad att jag orkade ringa och stå på mig.


    Det är verkligen hemskt att tänka på det att när man är som mest sårbar och har genomgått något så jobbigt så ska man ändå orka ta strider och vara lite av en expert själv. Det är inte förens efteråt man förstår hur stak man faktiskt är/var. Jag vill skicka alla mina krafter och min styrka till er tjejer sopm har det tufft nu! Var rädda om er och stå på er!! Orkar ni inte "kriga" själva så be sambon eller någon annan föra er talan.


    Stor kram

  • Limpan 83

    Blir så glad av att läsa att det går framåt för alla. Vi är alla på väg mot vårat mål :)

    Den 30 oktober är det 1 år sedan avbrytandet och jag fick nu på RUL denna gången BF datum den 30 oktober. Men när vi var på Tittut i stockholm på ultraljud så sa de den 22 oktober. Jag hoppas verkligen att han kommer innan den 30:e... det skulle kännas jobbigt att vara ledsen den dagen. Jag vill att det ska vara en speciell dag i framtiden som bara är till för min ängel, om ni förstår?

    Idag ska jag unna mig lite massage. Lika bra att passa på att göra sådant nu :)

    Trevlig helg alla underbara tjejer! Kram

  • Limpan 83
    Pernilla79 skrev 2011-09-23 15:55:58 följande:
    Har du pratat med din BM om att du känner så? Sa till min att jag ABSOLUT inte ville födda den 6 oktober som är vårat datum för avbrytandet, så jag har fått remiss till specmvc för att diskuttera ev. igångsättning om jag närmar mig datumet. Vill precis som du att det datumet ska vara till för vår lilla ängel. Har tid för det samtalet på måndag, 26/9 så hoppas det blir som jag vill. Om nu nte förlossningen kommer igång ändå...har ju bf i morgon, 24/9. Hoppas verkligen att den startar snart så jag slipper komma närmare ettårsdagen för allt....

    Kram och ha en underbar helg du med!  
    jag ska till bm imorn så ska ta upp det med henne då. Men det känns inte som att hon kommer att göra något åt saken :( Jag känner bara att jag inte orkar ringa själv och berätta allt. Skönt att de lyssnade till ditt önskemål. Hur har det gått för er? Någon bebis på gång??? Hoppas att det händer något innan den 6/10. Lycka till Hjärta
  • Limpan 83

    Pernilla: STORT GRATTIS!!! Vad underbart!! Äntligen har du henne hos dig. Vi ska alla få våra små så småningom. Vi kämpar tillsammans Hjärta

    Millan: Jag känner verkligen igen mig i det du beskriver om att något saknas. Har man varit gravid så är man så inställd på att man ska bli mamma, både kroppsligt och psykiskt. Det går inte att släppa dem tankarna för en sekund. Jag kände bara att jag skulle kunna bli lycklig igen om jag blev gravid igen. Jag vet inte om det är så, men så kände jag det iaf. Jag hoppas att ni inte behöver vänta alltför länge med att få hjälp. Barn kommer du att få Millan Hjärta

    Kram till er alla

  • Limpan 83
    Kattflickan skrev 2011-10-11 21:55:39 följande:
    Jag var på sjukhuset idag, för fjärde gången och undersökte varför jag fortfarande blöder. Det är snart 10 veckor sen aborten. Nu såg de att det fanns kvar en rest! Läkaren sa: Du måste skrapas, annars kommer du inte sluta blöda! 

    Den resten syntes inte förra gången jag var där! Så nu har jag fått tid för skrapning. Känns lite jobbigt! Börjar förstå hur du kände det Limpan!

    Millan 
    Men fy!! Ja jag blev ju skrapad 4 ggr, tre under operation och 1 gång när jag var vaken. Men på mig såg de ju iaf att det fanns rester kvar. Men efter mina skrapningar så blev det ju inte ens bättre Obestämd Tillslut sa både jag och läkaren som undersökte mig att de rester som troligtvis var kvar fick vara det. jag var sååå rädd att de skulle förstöra något på mig efter alla skrapningar. Jag drog ju även p¨å mig en infektion i livmodern efter den 2:a skrapningen tror jag det var.

    Men jag har ju blivit gravid 2 ggr efteråt så det är nog ingen fara alls Millan. Huvudsaken att de där jäkla resterna får komma ut!!
    Det jag dock undara över är att jag i denna graviditet har en väldigt hjärtformad livmoder. De såg det under UL då jag skulle göra moderkaksprovet. Läkaren som undersökte mig frågade då om jag blivit skrapad. Ja 4 ggr sa jag. Men fick inget svar från henne mer än ett hmmm. Så antar att de nog kan sätta sina spår. Ville inte alls skrämma upp dig eller så, bara berätta hur det var för mig. Men min lille därinne växer ju och verkar trivas i min hjärtformade livmoder så ;)
    Lycka till nu Millan! Tänker på dig!!

    Lindis: Förstår din rädsla!! Dagarna efteråt är hemska! Jag fick svar väldigt snabbt denna gången, läkaren visste ju hur orolig jag var. Jag sa att jag ville att de skulle ringa oavsett svar, neg som pos. Tror faktiskt att de ringde redan dagen efter eller 2 dagar efteråt. Det gick iaf fort :) Tänker på dig med. KRAM
  • Limpan 83
    Majmamma1984 skrev 2011-10-24 10:09:49 följande:
    Hej tjejer! Det var väldigt länge sedan jag skrev efter vårt avbrytande i dec -10 men jag har följt den här tråden regelbundet ända sen dess och haft er alla i mina tankar. Er värme mot varandra här inne har gett så mycket stöd fast ni inte ens vetat om att jag varit här och läst, så tack!

    I dag har vi vår domedag känns det som, KUB väntar i eftermiddag, fy fasen säger jag bara.

    Just nu känns det som det är 50/50 hur det kommer gå. Antar att det är en försvarsmekanism att jag har dom tankarna utifall att.

    som sagt, domedag.

    Millan: Jag har hittat en tjej här på FL tror hon kallar sig KYOKO som verkar ha fått en dotter via pdg.

    Tycker ni är så starka som reagerar så bra mot de som kommer med ovälkomna kommentarer här inne i bland. Det är inte värt att diskutera med dem ens, bara be dem lämna. Vi vet att vi gjorde det som var rätt för oss, alla andras åsikter kvittar TOTALT.

    Kram till er alla! och GRATTIS till alla barn, så väl födda som ofödda. =) När är det dags för dig Limpan?
    Håller allt jag kan för att det ska gå vägen nu för dig Elle!! Välkommen tillbaka :) Ja alla härinne är helt fantastiskt varma, stöttande, underbara personer Hjärta

    Jag har bf på söndag, om 6 dagar alltså. Idag har jag tid hos spec.mvc. Har den sista tiden börjar oroa mig för att något ska gå fel såhär i slutet. Inte att barnet ska vara sjukt utan snarare att han ska dö nu bara för att man är SÅ nära målet. Jag kan verkligen känna sån ångest över detta! Vet inte riktigt vad de kommer att erbjuda mig idag, antagligen en undersökning. Det skulle väl iofs lätta på min oro.. ett liiitet tag iaf. Men allra helst skulle jag önska att få bli igångsatt så snart som möjligt. Alla negativa tankar tär på mig.

    Stor kram till er alla
  • Limpan 83

    Kikar bara in lite kort för att meddela att min son anlände i torsdags den 27/10. 50 cm lång och vikt 3425 g. Helt underbar! Pga högt blodtryck blev jag inlagd på förlossningen och då visade det sig att jag var öppen 3 cm. De tog hinnorna kl 15 och 2½ timme senare var han ute! Gick kanonfort men var en otroligt jobbig förlossning då värkarna var fruktansvärt intensiva och onda från första sekunden. Jag fick aldrig någon paus mellan värkarna.

    Ska läsa ikapp tråden snart. Vill ge er alla en stor kram och hoppas att det rullar på för alla här inne, åt rätt håll  Hjärta

  • Limpan 83

    Åhh vad kul för er tjejer!! Roligt att ni har BF så nära varandra. Ska bli spännande att följa er.

    Jag börjar att komma in i rollen som mamma mer och mer. Men måste säga att det har varit några omtumlande veckor. Var inte alls förberedd på hur tufft det faktiskt är att ha ett spädbarn. Det värsta är väl sömnbristen. Att vakna ca varannan timme natten igenom för att ge mat och byta blöja. Men självklart är det helt underbart!! Jag älskar min son mer än allt annat!!! Imorgon blir han 5 veckor! Tiden springer verkligen iväg. Han börjar bli lite mer "bebis" nu eller vad man ska säga. Han har börjat "prata" och kan fästa blicken och verkligen se på mig. Han är mer med. Det är väldigt spännande att se hur han utvecklas för varje dag :)

    Ta hand om er! Kram

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort