• Limpan 83

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Till oss har de sagt att vid nästa graviditet ska vi få komma på täta kontroller. Första ultraljudet i v. 12 tror jag. ¨å det känns iaf bra. Men fostervattenprovet kan vi inte göra innan v. 15, så det blir en lång väntan.

    Pernilla: Samma sak för mig, jag blir klar nu i januari med mina studier, efter det skulle jag bara vara hemma och "ruva" Det känns skit helt enklet! Blir också väldigt ledsen när jag tänker på det. Jobbigt att som du säger inte få någon exakt förklaring till varför det blev såhär :(

    Nu har jag troligtvis nyss haft ÄL och väntar med spänning på att få ta ett graviditetstest om några veckor. Har sån fruktansvärd längtan i hela kroppen efter att få bli gravid!!! :(

    Hur går det för er? Kraaaam

  • Limpan 83

    Hej tjejer!

    Måste bara få kommentera det där om de DS trådar som finns och där folk som inte varit gravida med ett DS barn skriver sina åsikter. Fy F*AN vad förbannad jag blir rent ut sagt. Precis som dig Elle så läste jag om en som tyckte att abort av DS barn var en "lyxabort" Hur kan man ens uttala sig om hur man skulle göra och tänka om man inte själv varit i den sittsen. Det är lätt att säga innan man själv verkligen är där! Orkade verkligen inte gå in i en diskussion för allt känns bara så meningslöst. Huvudsaken är att vi själva vet varför vi gjorde som vi gjorde och att vi tyckte att det var det som känndes bäst för oss och vår situation. Borde egentligen inte lägga ner energi på sånt här, men visst blir man bara så trött??

    Hur mår ni annars? Jag mår helt ok, ledsen ibland såklart. Träffar en kurator ibland och hon är guld värd! Får mig att må så bra! Nu ska jag snart ta ett gravtest för att se om det tagit sig denna första månad.. men tror tyvärr inte det :(

    Kämpa på mina vänner! Kram

  • Limpan 83

    Så skönt att läsa att vi ändå har kommit vidare och kan se framåt och längta med spänning på framtiden och vad den har att erbjuda. Det visar bara lite extra att vi trots allt har fattat rätt beslut. Även om det självklart kändes förjävligt att behöva fatta och såklart gå igenom! Vi var väldigt pålästa och jag har genom mitt yrke kommit i kontakt med många som har DS. Det är defenitivt inte alltid ett lätt liv de har. De flesta har mållig utvecklingsstörning och saknar eget tal kan endast uttrycka sig med tecken eller läten. Hur kan då dessa personer uttrycka att de visst vill leva och inte bli aborterade son en av trådskrivarna om DS påstår??? Då har man inte mycket till koll..

    Lycka till nu tjejer! Är också så glad att ni finns här! Vi är verkligen starka tycker jag! *kram*

  • Limpan 83
    Victoria70 skrev 2011-01-06 23:21:04 följande:

    Idag är det 4 månader sedan aborten. Innebär att det skulle ha varit en månad kvar till förlossning . . fattar det inte. Känns så längesedan, samtidigt så nära.

     Idag såg vi en film, Bröderna Karlsson. Ingen sorgsen film, men en tjej blev iallafall gravid och tårarna bara sprutade på mig. Så fort jag hör någon som säger attt de är gravid eller liknande blir jag helt paralyserad. Hur är det med er? 

    Kan tänka mig att det känns bättre för er och att ni har kommit lite längre än mig då ni är i den fasen att ni försöker att bli gravida igen. Vi har bestämt oss för att inte försöka igen  och det är nog därför jag har så svårt att släppa det. Jag vet att det är bäst för oss alla att inte försöka igen, men har så svårt att acceptera det och det är en sådan stor sorg för mig.

    Kände bara att jag behövde skriva av mig lite.

    Lycka till ni alla som försöker igen, vore som sagt roligt med lite goda nyheter.Glad. Tänk att månens cykel är så stark och att vi är så många kvinnor som är synkade till den.

    Kram till er.


    Måste bara kommentera ditt inlägg :) Nu i veckan hyrde jag och min sambo exakt samma film: Bröderna Karlsson. Jag blev precis som du väldigt känslosam. Först blev jag ledsen när hon berättade det. När hon sedan berättade det för sin man blev jag arg istället och sa rätt ut: var glada ni, men mycket kan gå fel! Så önskade jag nästan att det skulle gå fel för dem. Hur kan jag vara så elak? I förrgår åkte jag hem till mamma som är sjuk och tog med mig filmen. När vi kom till slutet av filmen där de går på ultraljus stängde jag av den, klarade inte av att se det. Jag visste faktiskt inte att jag skulle reagera såpass starkt som jag gjorde. Men det är tufft att se andras lycka. Vi har ju själva varit där.

    Jag brukar beskriva det som att det går att jämföra med någon som vinner flera miljoner, så precis innan de ska få sina pengar får de dem inte. Så känns det för mig. Jag levde min dröm i 21 veckor... sen ryckte någon undan den. Det enda som får mig att gå vidare nu är strävan efter ett nytt liv i magen!

    Ni är underbara alla ni tjejer som är härinne! Och kom ihåg, ta inte skit från någon! Läs inte de där trådarna som folk skriver i om DS, de har inte varit där vi är. De kan INTE veta vad det innebär. Ignorera dem och deras okunnighet.

    Massa kramar till er
  • Limpan 83

    Hej tjejer!

    Fick min första mens den 12/´12 sen aborten. Igår fick jag två SVAGA streck på graviditetsstickorna. Köpte ett till test idag och fick ett svagt, svagt streck på det med. Har BIM på onsdag, så kanske ska ha is i magen?

    Känner mig helt förvirrad, rädd, lycklug, orolig, glad.. ja alla känslorna bara väller fram. Känns så overkligt. Ska vänta med att ta ett test innan onsdag. Hoppas inte att jag med detta mail gör någon ledsen :( Hoppas att jag kan ge er lite kraft och lite hopp! Nu är det banne mig vår tur!

    STOR KRAM

  • Limpan 83

    Tack tjejer, kul att ni är glada för vår skull. Men kan förstå om det ändå känns lite jobbigt, att ni kanske får extra press eller nått. Det är absolut inte meningen iaf! Jag hoppas att jag får vara kvar i denna tråden ändå. För att få stöd och vädra mina tankar. Är som sagt var skitorolig. Nu först för att det ska bli missfall :( Sen om jag nu kommer så långt, livrädd för fostervattenprovet....

    Pernilla79: det kan ju absolut vara något på gång hos dig :) Hopopas verkligen att det tar sig! Jag ska hålla mina tummar för er. Men tycker också du ska ringa upp annars och fråga vad det kan bero på.

    Stor kram

  • Limpan 83

    Pernilla79 Tack vad gullig du är! Ja vi alla SKA bli gravida igen, så är det bara!
    Lite nyfiken på hur det har gått för dig... och för er andra också såklart.
    Hä börjar gravsymtomen smyga sig på. Illamånde till och från (var inlagd 2 ggr på sjukhus under min tidigare grav pga uttorkning) trött på dagen, pigg på kvällen, väldigt hungrig och en annorlunda känsla i magen.

    har ni andra några symtom än? Eller det är kanske ett tag kvar tills BIM?  Håller iaf mina tummar för er tjejer!!

    Kram

  • Limpan 83

    Pernilla79: Halsbränna är ett tecken, jag har det och hade det under förra graviditeten. Hur har det gått? Tagit något graviditetstest? Skönt att få komma upp och se så att allt ser bra ut. Jag ska hålla tummarna :)

    Elle: Jo det kan ju såklart hända. Som jag sagt tidigare kommer jag nog inte kunna slappna av innan jag gjort Fostervattenprovet i v. 15. Känns som en evighet tills dess...
    Tror jag skippar att läsa länken, vill tro att det ska gå bra denna gången {#emotions_dlg.flower}

  • Limpan 83

    Pernilla79: GRATTIS!!! Vad kul att det tog sig för er denna gången!
    Jag har fortfarande svårt att tro att det är sant. Går nästan och inbillar mig att testerna måste visa fel. Har inte börjat må illa ännu, men det kommer väl snart. hade ju väldiga problem med det förra gången :( Inlagd på sjukhuset med dropp ett par gånger :( Ska träffa min BM den 25/1, får se vad hon säger, hur vi ska lägga upp allting. Är livrädd inför första UL. Tänk om det inte ser bra ut!! Vet inte om jag orkar med fler motgångar nu..

    Hur känner ni andra? hur går det för er? Hoppas att ni alla mår bra, gravida eller ej :)
    Millan, BIM snart? Håller tummarna för dig!

  • Limpan 83

    Måste bara få skriva av mig! Är livrädd just nu. Precis som vid förra graviditeten så fick jag brun/ljusrosa på papperet när jag kissade efter sex. Detta har hållt i sig ett par dagar. Men nu idag kom det droppar av blod när jag satte mig och kissade. Det har droppat nu varje gång jag gått på toaletten. Ringde upp till lasarettet och de kude inte göra något såhär tidigt i graviditeten. Sa att jag bara skulle avvakta och se hur det går. Om jag börjar blöda mer eller få ont i magen. Nu ligger jag på soffan och vågar inte röra mig. Vågar absolut inte gå på toaletten!! Vad tror ni? Missfall??

    Allt känns verkligen skit just nu (ursäkta)

    Millan: Om jag nu får fortsätta att vara gravid så tror jag att vi kommer att göra moderkaksprov eller fostervattenprov, inga andra tester tidigare. Dels för att ingen pratat med oss om det och dels för att de inte kan ge ett 99% svar. Jag kommer aldrig kunna slappna av helt utan att ha gjort FVP. Så bara onödigt att göra andra tester innan som kan få en att bli orolig.

    Kram

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort