• Limpan 83

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Håller med om att väntan är frustrerande! Vill bara sövas ner och väckas igen när jag är i v.12. Är livrädd varje gång jag går på toaletten för att det ska vara blod på papperet. Veckorna riktigt kryper fram nu..

    Mina bröst har blivit superömma, kan knapt röra vid dem! Men det känns som ett gott tecken. Nu nästan längtar jag till att illamåendet ska komma igång så man vet att det är en stark graviditet. Man känner sig iaf mer gravid då :)

  • Limpan 83

    Millan: Skönt att strecket är starkare nu precis som det ska! Jag tog själv ett imorse bara för att :P Som tur var var det supermegastarkt :) Men hjärtat hann ändå slå några extra slag innan man fick se det. Nojar hela tiden nu över allt. Har molvärk till och från under dagarna och vet inte om det är normalt? Sen så har inte illamåendet kommit igång och nu är jag orolig för att det är fel... men samtidigt vill jag ju inte må som jag gjorde sist :( Ja ja, jag får nog leva i denna rädsla ett tag till, man kanske vänjer sig.

    det här med moderkaksprov och fostervattenprov.. får man samma svar?? För om det är så undrar jag varför läkaren som jag hade bara sa att vi skulle få göra fostervattenprov i v. 15 nu om vi blev gravida igen. Om jag förstått det hela rätt så kan man göra moderkaksprov i v.11? Varför sk jag då få få 4 veckor extra och vänt på fostervattenprov? Någon som vet?

  • Limpan 83

    Lise W: ja jag har tänkt i samma banor. men undrar varför det bara görs i en del städer då? Det verkar ju konstigt att alla inte ska ges samma möjlighet?


    Kram

  • Limpan 83

    Millan: Ja jag har också tänkte på det. Om de inte kan erbjuda mig det här så borde jag ju rimligtvis kunna få göra det i ett annat län? Jo det stämmer att jag bor ganska så nära dig. Jag ska fråga de på kvinnokliniken nu när jag ska dit den 3/3 för VUL.

    Hur mår ni annars allihopa? Jag mår fortfarande bra, inget illamående alls.. vilket skrämmer mig lite. Men har andra symtom som molvärk, superömma bröst och trötthet.

    Stor kram

  • Limpan 83

    Hej tjejer! Längesedan någon skrev. Hur går för alla? Hur mår ni? Själv mår jag bra. Trött efter helgen s arbete då jag har ett väldigt tungt fysiskt jobb. Söker annat för fullt nu. Hoppas allt är bra med er alla. Stor kram!

  • Limpan 83
    Pernilla79 skrev 2011-03-01 18:36:34 följande:
    Hej!
    Ja det var visst det....Här går det bra med graviditeten, men jobbigt för övrigt just nu. Närmar sig ju datumet då man var beräknad till.....känns skit rent ut sagt.

    Hoppas du hittar/får annat arbete!

    Har i alla fall fått tiden för läkarultraljudet nu så lääääääääängtar dit som bara den....

    Stor Kram!
    Samma här, var beräknad till den 16 mars, kommer bli en tung dag. Ska ut till minnelunden då för första gången. Vet inte hur jag kommer reagera.

    Spännade med läkarultralju!! Vilken vecka är du i då? Jag ska på vul imorn, men vet inte om det går att se så mycket. Ska sedan ringa till specialistmödravården för att boka in ett läkarultraljud i v.12. Längtar verkligen dit!!

    Kramar
  • Limpan 83
    Kattflickan skrev 2011-03-01 18:48:45 följande:
    Du får försöka ta det lite lungt på jobbet Limpan, inga tunga lyft!

    Om två veckor typ var min BF.

    I min graviditet går det inte så bra. Har tagit två digitala CB test, det senaste i söndags. Båda har visat "gravid v. 1-2", borde i söndags ha visat v. 3+

    Det tyder på att min graviditet stannat upp. Blev orolig för att det kunde vara utomkveds och tog kontakt med min gynekolog och fick komma dit och ta blodprov för hcg. Svaret kommer troligen imorgon, han skulle ringa.  Men det ser dystert ut. Fick också en tid för ultraljud till nästa tisdag, dvs. snabbare än den tidigare jag fått.

    Vi får se hur det går. Har inte börjat blöda iallafall eller har ont. Men jag har inga starka graviditetskänningar heller. Lite ömma bröst är allt.

    Kramar!

    Millan 
    Då har vi kanske liknande datum du och jag? Jag shade BF den 16:e mars.
    Jobbigt med CB- testerna. Hoppas att det var något galet med dem och att hormonerna bara inte riktigt kommit igång än. Du kanske är senare än vad du tror. Du får berätta vad svaret på blodproverna visade. Håller mina tummar för dig och tänker på dig! Hemskt att g¨och inte veta och känna oro.

    Stor kram!
  • Limpan 83

    Lindis: Skönt att det går framåt och att du har något att lägga fokus på. Det blir bättre och bättre för varje dag. Även om man kan hamna i svackor ibland.

    Idag ska jag på vul, håll tummarna för mig :) Är så fruktansvärt nervös :(

    Kram

  • Limpan 83

    Millan: Jag beklagar verkligen! Förstår att det känns skit. Om det är till någon tröst så fick ju jag också missfall men blev gravid direkt efter utan någon mens emellan. Min mb sa att det är vanligt, att det är som att kroppen vill kompensera upp det på något vis. Men det är skit rent ut sagt! Men gravid kan du ju iaf bli, det har du blivit 2 ggr nu, så gravid kommer du bli igen och du kommer gå hela vägen.

    Skickar en bamsekram till dig

  • Limpan 83

    VUL igår gick bra :) Såg ett liiitet hjärta slå, eller fladdra som jag tycker det ser ut som :P Det lilla fröt var svårmätt men var bara ca 4 mm och läkaren trodde att jag var i v.5+5 ca, svårt att säga då jag hade mf senast och ingen mens. Men jag är glas iaf att jag fått sett något :)


    Men säker känner man sig ju inte. Allt kan ju hända ändå!


    Mår skit just nu. Illamående precis hela tiden! Spyan sitter i halsen hela tiden och vill upp. Spydde för första gången imorse, då gick det bara inte att hålle emot :( Hur mår du Pernilla ?Hur orkar du med jobb?? Socialt liv??

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort