• Victoria70

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Idag är det 11 dagar sedan aborten. Tårarna rinner fortfarande på mig varje dag och jag känner en sån stor sorg och förlust. Visst har det blivit bättre, man jag vill så gärna ha ett till barn, men tiden rinner iväg. Har tidigare haft ett missfall och det har tagit tid att bli gravid igen och så slutar det i en abort.

     Hur lång tid tar det innan mensen är tilbaka igen och vågar jag försöka igen?

    Gjorde aborten efter 17 veckor och det var inte roligt. Orkar jag gå igenom samma sak igen, jag jag tror det, men då vill jag göra moderkaksprov istället för fostervattenprov då man kan göra det betydligt tidigare. Är det någon som har varit i samma situation som jag?

    Sorgsen

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-09 11:43
    I början av februari för 1 år sedan var det tänkt att vårt barn skulle ha kommit. Känner att jag vill uppdatera tråden med hur jag mår nu när det har gått en tid för er alla som behöver stöd i ert beslut. Livet går vidare och jag mår bättre.

    Klart att jag tänker på det barn som jag inte fick, men för mig var det ett val som var rätt för mig. Vi som är här och har varit i den här tråden har funnit ett stort stöd genom att känna att man inte är ensam. Här kan man älta, vara ledsen, glad, frusterad, arg eller bara läsa.

    Det finns många som gärna vill påpeka att det val vi gjort inte är rätt. Du som besöker den här tråden och tycker att vi fel som gjort abort pga. DS har rätt att tycka så och jag är medveten om att man kan tycka så, men skriv det inte här.

    Låt tråden vara ett stöd för alla som tagit detta svåra beslut att avstå från ett barn.

    Kramar till er alla superkvinnor!

  • Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort
  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-02-15 19:15:23 följande:
    Limpan: Den här gången ska det bara gå bra!

    Jag tycker jag känner av en del gravsymptom, men det gör jag ofta innan BIM (förra månaden var ett undantag), vi får väl se på fredag om det blir nåt plus!

    Millan 
    Håller tummarna för dig Millan! Flört
  • Pilla1979
    Limpan 83 skrev 2011-02-16 10:30:59 följande:
    Pernilla: Tack! Ja det är konstigt det där, de har ju journalen framför sig men verklar ju inte läsa den! Man får ändå berätta allt själv iaf och knapt då får man hjälp! Efter aborten blev jag ju lovad guld och gröna skogar om jag skulle bli gravid igen...

    Millan: Spännande! Då håller vi tummarna för dig!!! NU är det vår tur!
    Samma för mig...dom lovade det ena å andra så att säga, trots det ska man behöva tjata och berätta allt. Tur jag har en sån underbar bm där jag går. Hon har verkligen läst allt som hänt, så hon vet precis. Man behöver inte förklara nåt extra eller så...

    Var och tog prover igår och på tisdag ska jag dit igen, kolla så alla prover ser bra ut. Misstänker att jag kommer få börja äta järntabletter, brukar få börja med det tidigt....
  • Majmamma1984

    Jag förstår inte att de som valt att jobba med yrken där man jobbar med människan kan vara så oförstående och omänskliga i bland. Där jag bor är de flesta riktigt fina på Barnmorskemottagningen men på Gyn är de flesta hemskt oförstående. *ryser*

  • Limpan 83

    Pernilla: Skönt att de kollar dig ordentligt nu! Hoppas att alla proverna var bra. Jag fick också börja med järntabletter tidigt. Men det kan man nog stå ut med :)

    En fråga: Jag fick ju nu en tid den 3/3 och då är jag enligt min egen beräkning i vecka 6, går in i vecka 7 dagen efter, så alltså i typ v5+6, 6+0. Vad kommer man att kunna se då? Jag är rädd för att man inte ser något. Men läkaren ville ju ha dit mig i v.5-6 så hon måste ju ha haft något syft med det hela..?

  • Majmamma1984

    Hmm, Limpan, jag tycker du ska ringa och fråga henne. Det är nog för tidigt att se hjärtat då, fråga om ni kan senarelägga det några dagar kanske?

  • Limpan 83

    Det som är konstigt 'r ju att läkaren sa att jag skulle komma i v.5-6, så hon har kanske någon mening med det? Det kanske inte är meningen att vi ska komma just för att se hjärtat utan bara för att se att det är som det ska med min kropp förövrigt. Ja jag vet inte... man vill ju såklart få så mycket hjälp som möjligt så jag vill ju ändå gå på denna tiden. Jag år kanske en ny lite senare också :)

  • Pilla1979

    Gå på den tiden du fått Limpan...men kan hända att det är lite tidigt att se nåt. Jag var iväg ivecka 6+6 då kunde man i alla fall se hjärtat slå och hon mätte det som va. Dom ser ju inte så mycket mer än det just då, men för en annan betyder det ju mycket bara av att få se hjärtat slå. Vad jag har hört så börjar det slå i vecka 6.

  • Kattflickan

    Limpan, kan inte du fråga din läkare om den här tekniken med att analysera enbart moderns blod för att kunna se DS. Det ska kunna ersätta moderkaksprov och fostervattensprov. Men jag är inte säker på används i Sverige än.

    Nåt borde man väl kunna se i vecka 6? Jag är lite spänd inför testande imorgon.

    Millan 

  • Limpan 83

    Millan: Jo jag kan ta upp det, men vet inte riktigt vad det är för något. Sen har jag en annan fråga. kan man se samma saker, alltså få samma svar på moderkaksprov som på fostervattenprov?

    Åh vad spännande med test imorn! Mina tankar går till dig! Uppdatera oss snarast :)

  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-02-17 18:01:12 följande:
    Limpan, kan inte du fråga din läkare om den här tekniken med att analysera enbart moderns blod för att kunna se DS. Det ska kunna ersätta moderkaksprov och fostervattensprov. Men jag är inte säker på används i Sverige än.

    Nåt borde man väl kunna se i vecka 6? Jag är lite spänd inför testande imorgon.

    Millan 
    Lycka till Millan!!!! Håller tummanra för dig, säger som Limpan uppdatera oss så fort som möjligt! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort