• Victoria70

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Idag är det 11 dagar sedan aborten. Tårarna rinner fortfarande på mig varje dag och jag känner en sån stor sorg och förlust. Visst har det blivit bättre, man jag vill så gärna ha ett till barn, men tiden rinner iväg. Har tidigare haft ett missfall och det har tagit tid att bli gravid igen och så slutar det i en abort.

     Hur lång tid tar det innan mensen är tilbaka igen och vågar jag försöka igen?

    Gjorde aborten efter 17 veckor och det var inte roligt. Orkar jag gå igenom samma sak igen, jag jag tror det, men då vill jag göra moderkaksprov istället för fostervattenprov då man kan göra det betydligt tidigare. Är det någon som har varit i samma situation som jag?

    Sorgsen

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-09 11:43
    I början av februari för 1 år sedan var det tänkt att vårt barn skulle ha kommit. Känner att jag vill uppdatera tråden med hur jag mår nu när det har gått en tid för er alla som behöver stöd i ert beslut. Livet går vidare och jag mår bättre.

    Klart att jag tänker på det barn som jag inte fick, men för mig var det ett val som var rätt för mig. Vi som är här och har varit i den här tråden har funnit ett stort stöd genom att känna att man inte är ensam. Här kan man älta, vara ledsen, glad, frusterad, arg eller bara läsa.

    Det finns många som gärna vill påpeka att det val vi gjort inte är rätt. Du som besöker den här tråden och tycker att vi fel som gjort abort pga. DS har rätt att tycka så och jag är medveten om att man kan tycka så, men skriv det inte här.

    Låt tråden vara ett stöd för alla som tagit detta svåra beslut att avstå från ett barn.

    Kramar till er alla superkvinnor!

  • Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort
  • Limpan 83
    Kattflickan skrev 2011-02-18 07:39:07 följande:
    Hej flickor!

    Jag fick ett svagt, men ändå tydligt positivt gravtest imorse!

    Jag vågar inte hoppas för mycket utan ska testa imorgon igen för att se om det blir starkare. Tur man  har många billiga gravtester! Det känns som om jag har mensvärk men jag hoppas det inte är ett tidigt missfall. 

    Millan 
    Åhhh nu ryser jag! GRATTIS!! Klart att du är gravid, annars skulle du INTE få någt streck, inte ens ett liiitet svagt!
    Jag har också haft molvärk/mensvärk ändå sedan ägglossningen, jag har det fortfarande. Jag tror att det beror på att det händer så mycket nu precis i början. Börjar jag få ont i ryggen så kommer jag bli orolig. men så länge det är molvärk från magen så tror jag att det är som det ska vara. Vi har en osäker tid framför oss nu, vi får kämpa tillsammans. MEN, vi är gravida igen! NU ÄR DET VÅR TUR TJEJER!!
  • Lise W

    Grattis Tjejer, vad helt underbart det låter, ja NU är det verkligen er tur.

    Stor kram o LYCKA TILL Solig

  • Limpan 83

    Du då Lise? Försöker ni igen eller hur tänker ni göra? Kram

  • Lindis1974

    Vi har fått tid nu på RPC för att diskutera hur vi gör nu. Vi har ju 5 ägg i frysen så det blir ju FET nu. Känner att jag vill komma i gång snabbt igen. Måste vänta på mens bara
    Hur lång tid efter avbrytande fick ni avdra mens? Det är nu 4 v för oss och 3 dagar sen jag slutade blöda

    Vad glad jag blir när jag läser om er som är gravida igen.

  • Limpan 83

    En tanke som slog mig. Folk kan ju bli väldigt upprörda över vår anledning till abort och ha många åsikter om det. Men när folk gör aborter av andra anledningar, tex. för att de inte vill ha barn just nu, att de fått nytt jobb, att det inte finns någon pappa med i bilden osv. det verkar inte bekomma andra på samma vis. Men VI måste förklara oss, varför vi gjort som vi gjort. Bara en tanke...

  • Buster78

    Jag kan tänka mig er känsla, när gravtestet visar posetivt.....Den måste ju va dubbelt upp än när en annan fått "plussbeskedet" Då ni har så mycket mer med er i bagaget.

    Mitt fvp va ju ett bra besked, med att min dotter inte hade Ds. Så jag kan ju inte riktigt föreställa mig vad ni går igenom. Men jag förstår er orsak till abort.

    Grattis till er som nu plussat, och ni andra ni får kämpa på. Som Limpan 83 skrev, det är er tur nu!

  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-02-18 07:39:07 följande:
    Hej flickor!

    Jag fick ett svagt, men ändå tydligt positivt gravtest imorse!

    Jag vågar inte hoppas för mycket utan ska testa imorgon igen för att se om det blir starkare. Tur man  har många billiga gravtester! Det känns som om jag har mensvärk men jag hoppas det inte är ett tidigt missfall. 

    Millan 
    Åååååååå GRATTIS Millan!!!! Säger som Limpan, du hade aldrig fått ett plus om du inte varit gravid!!! Men förstår att du vill testa igen bara för att se med egna ögon att det blir starkare. Gjorde precis likadant Flört

    Nu håller jag tummarna för dig att det går bra!!!! Som sagt DET ÄR VÅRAN TUR NU!!!!

    Går just nu å funderar på hur länge till vi ska vänta med att säga nåt till barnen och vänner/släkt här....tycker själv att det syns jätte tydligt på mig nu och detbörjar bli väldigt svårt med stora tröjor som döljer...å sen eftersom jag mår som jag gör...bläääääääääää säger jag fast det är värt det Skrattande
    Just nu tycker jag tiden segar sig fram...vill att det ska vara mitten på mars nu!!! Är då nån gång som vi kommer få göra läkarultraljudet...vill bara komma dit och få det gjort så man vet sen. SOm tur är har jag inte haft en enda liten blödning mer, så det känns tryggt i alla fall.
  • Pilla1979
    Zazu01 skrev 2011-02-18 10:35:51 följande:
    okej nu är jag kanske lite dum men VUL? är det vanligt ultraljud? så man kan alltså se det litegrann?
    VUL= vaginalt ultraljud
  • Lise W
    Limpan 83 skrev 2011-02-18 12:38:03 följande:
    Du då Lise? Försöker ni igen eller hur tänker ni göra? Kram
    Jaa vi har väl sagt att vi får se vad året ger oss Solig kommer det nåt bra så gör det.
  • Kattflickan

    Tack för alla grattis! 

    Jag känner mig jätteglad men samtidigt rädd och rädd för att vara för glad.

    Lindis: För mig tog det 3-4 veckor att sluta blöda och 6 veckor efter aborten kom mensen igång. Skönt att du har ägg kvar! Kanske tar det sig lättare nu efter att du varit gravid? Min syster är i 37e veckan och blev gravid med hjälp av IVF. Hon är 41 år. Jag håller tummarna för er! 

    Limpan: Jag har tänkt samma sak! Uppenbarligen är det "fult" att göra en abort om barnet har en skada, men inte om man tycker att det är fel tidpunkt i livet. Nu är jag iofs ingen abortmotståndare och tycker att det är upp till var och en att avgöra om de vill ha barn men det är lustigt att det ska vara ok för en del att göra abort men inte för andra!

    Jag är spänd på morgondagens test! Har inte riktigt samma symptom som förra gången, men det kan ju variera. 

    Millan

     

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort