• Victoria70

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Idag är det 11 dagar sedan aborten. Tårarna rinner fortfarande på mig varje dag och jag känner en sån stor sorg och förlust. Visst har det blivit bättre, man jag vill så gärna ha ett till barn, men tiden rinner iväg. Har tidigare haft ett missfall och det har tagit tid att bli gravid igen och så slutar det i en abort.

     Hur lång tid tar det innan mensen är tilbaka igen och vågar jag försöka igen?

    Gjorde aborten efter 17 veckor och det var inte roligt. Orkar jag gå igenom samma sak igen, jag jag tror det, men då vill jag göra moderkaksprov istället för fostervattenprov då man kan göra det betydligt tidigare. Är det någon som har varit i samma situation som jag?

    Sorgsen

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-09 11:43
    I början av februari för 1 år sedan var det tänkt att vårt barn skulle ha kommit. Känner att jag vill uppdatera tråden med hur jag mår nu när det har gått en tid för er alla som behöver stöd i ert beslut. Livet går vidare och jag mår bättre.

    Klart att jag tänker på det barn som jag inte fick, men för mig var det ett val som var rätt för mig. Vi som är här och har varit i den här tråden har funnit ett stort stöd genom att känna att man inte är ensam. Här kan man älta, vara ledsen, glad, frusterad, arg eller bara läsa.

    Det finns många som gärna vill påpeka att det val vi gjort inte är rätt. Du som besöker den här tråden och tycker att vi fel som gjort abort pga. DS har rätt att tycka så och jag är medveten om att man kan tycka så, men skriv det inte här.

    Låt tråden vara ett stöd för alla som tagit detta svåra beslut att avstå från ett barn.

    Kramar till er alla superkvinnor!

  • Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort
  • Lindis1974

    Tack för svar Millan.
    Ja kanske det. Det tog ju första gången vi provade IVF så på något sätt känns det som om det inte kommer göra det nu.... Fast det e kanske bara jag som e lite neggo just nu:)

  • Kattflickan

    Min syster fick ut många ägg första ivf-omgången. Inget fastnade. Andra omgången så fastnade det vid första insättningen, litegrann, men slutade växa. Hon var förkrossad! Men nästa insättning som var med frysta ägg så fastnade ett och det är det som finns i hennes mage nu!  Det är kanske svårt att se något positivt nu, men om det så lätt fastnade första gången så kanske det gör det andra gången med!

    Mitt test var inte starkare idag, men heller inte svagare? Jag är på BIM idag, vad betyder det? Hur snabbt ska det bli starkare?

    Millan 

  • Lindis1974

    Jag testade ganska svagt tre flesta dagarna det var ca 14 dagar efter insättning av ägget så runt en vanlig BIM. Sen blev det starkare och starkare.
    Vad testar du med? Har du en digital?

  • Kattflickan

    Jag kör med testlagrets stickor så därför kan man se en stegring. Men det kanske är så i början att halten fortfarande är så låg att även om den fördubblas varannan dag så syns det inte så mycket på färgskalan?

    Om nån vecka så kan jag kanske köpa ett digitalt med veckoindikator för att se om jag är i "rätt" vecka. Så länge man inte blöder så får man väl utgå ifrån att allt är ok!

    Det är lite svagt  men ändå tydligt! Som vanligt så är det väl bara att vänta och se!

    Millan 

  • Limpan 83

    Millan: ja jag tror det är som du säger att det kanske inte blir så stor skillnad från en dag till en annan. Men om du väntar några dagar så borde det nog bli starkare? Låter klokt att avvakta och ta ett digitalt så du ser vilken vecka du är i. Jag har inte själv gjort det ännu men ska nog också göra det. Är bara lite rädd för att den ska visa "fel" att det inte ska stämma.

    Ledsen att jag tog upp det här tidigare med aborter av olika slag, vilka som anses mer ok än andra. Men blev bara så uppprörd över en tråd jag hittade och kunde inte släppa det. Tycker det är så konstigt att det är dem som varken har ett barn med DS eller de som gjort abort pga DS som verkar ha de flest åsikter och synpunker  kring äment.. konstigt? Aja, nu ska jag släppa det :) Inte värt att ödsla energi på!

    Ha en härlig helg tjejer i det vackra vädret! Stor kram

  • Kattflickan

    Limpan: Det är ingen fara, jag har ju reflekterat över samma sak när det gäller aborter. 

    Jag tycker att mina bröst blivit lite ömmare och större idag. Det borde de väl inte bli om HCG nivån minskar?

    Lindis: Skönt att höra att dina tester var likadana i flera dar. 

    Den här väntan är frustrerande!

    Kram!

    Millan 

  • Limpan 83

    Håller med om att väntan är frustrerande! Vill bara sövas ner och väckas igen när jag är i v.12. Är livrädd varje gång jag går på toaletten för att det ska vara blod på papperet. Veckorna riktigt kryper fram nu..

    Mina bröst har blivit superömma, kan knapt röra vid dem! Men det känns som ett gott tecken. Nu nästan längtar jag till att illamåendet ska komma igång så man vet att det är en stark graviditet. Man känner sig iaf mer gravid då :)

  • Kattflickan
    Hejsan,

    Nu har jag testat igen och idag var strecket starkare. Inte lika starkt som kontrollstrecket men betydligt starkare än igår! Så nu ska jag inte testa igen på nån vecka iallafall. Får lita på att om nåt går fel så börjar man blöda.

    Millan
  • Kattflickan

    Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra nu? På Ackis sa de att vi kunde ringa dem och direkt få ett moderkaksprov i vecka 11 utan att behöva skriva in sig på MVC. Men jag vet inte vad vi vinner på det? Utför ackis eventuellt extra vul? Förra gången gick jag till en privat gyn och fick ett vul i vecka 9 för att jag kände mig orolig. Så jag vet inte riktigt till vem jag ska vända mig, men jag får väl ringa runt lite i nästa vecka!

    Hur känns det nu Lindis? Du hade slutat blöda iallafall va? Förstår hur jobbigt det måste vara att ha gått igenom ivf, ha tur att det fäster på första försöket och sen går det fel ändå. Jag hoppas det går bra vid nästa ivf-försök!

    Kramar!

    Millan

     

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort