• Siamüsen

    Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?

    Kolla allergier och reflux som de andra skrivit. Testa även med att höja huvudändan av sägen tills vidare fôr det kan hjälpa vid en eventuell reflux. Och ta barnet till en läkare så att det kollas upp. Annars fins det hjâlp att få så ge inte upp.

  • Siamüsen
    Anonym (utbränd) skrev 2010-09-22 12:43:22 följande:

    hej alla ni som tagit er tid att skriva till mig! tack!  jag har nu ringt barnmottagningen och förklarat exakt och läst upp min lista där jag skrivit ner exakta tider , längst tiden 6 han sovit var 6 minuter men det var flera dagar sedan. Kvinnan i telefonen sa att hon skulle prata med sin kollega, hon ringde sedan upp alldeles nyss o sa att vi bara hade fått en skrikig kille o att man inte kan göra något åt det, att vi ska fråga någon om avlastning nån natt, men vi har ingen som kan avlasta!


    det är bara att gilla läget sa hon, och sedan fick jag ingen mer hjälp. *ledsen**gråter*


    Sök en specialiserad lâkare istâllet. Tror att det kanske är lite tidigt fôr theralen ( tror alltsa, inte vet) en jag vet att barn pa 7 manader har fatt det sa i sa fall âr det ju inte lang tid kvar.
  • Siamüsen
    Syllen skrev 2010-09-22 22:03:10 följande:
    Flera har frågat men inga svar.

    TS hur äter din son? Ammar du? Ger du ersättning?
    Sover han om han ligger i din famn?

    Har det varit såhär sen han föddes eller nåt som kommit med tiden?

    Bärselen har räddat mig några ggr då har jag kunnat bulla upp mig och halvsittande fått sova lite utan att vara rädd att jag skall tappa barnet.

    Men jag är nyfiken på hur han äter.

    Någon nämner reflux men då spyr barnet väldigt mycket speciellt i liggande läge.
    Nej,inte alltid. Min son har reflux men spyr inte. Pa honom märks det som små hostningar som bara kommer ibland. behöver inte märkas speciellt mycket alls tyvârr, men ont gôr det pa barnet.
  • Siamüsen
    Syllen skrev 2010-09-22 22:12:21 följande:
    Får din son någon medicin? Vår son fick herregud va minnet är bra ibland inte novalucol utan en annan sort fram tills vi fick börja med Enfamil AR då vår son spydde enormt. När vi bytte mat så slutade vi med medicinen men ibland när man tänker efter så kanske vi skulle fortsatt med den.
    Ja,han far nagot som heter Motillium. Bor dock inte i Sverige sa det kanske har nagot annat namn där. 3 ganger om dagen medicineras han och han ska fortsâtta även om han inte visar nagot symptom just för att det kan vara förrädiskt och inte visa sig. Och gar det omedicinerat kan det leda till inflammationer i bla luftvâgarna.
  • Siamüsen
    Syllen skrev 2010-09-22 22:19:43 följande:
    Han åt bara medicinen ett kort tag och Losec hittar jag inte i Fass som flytande men det var säkert nåt liknande som ni får. Min son hade enormt stort navelbrock uppe på allt så det var lite svårt med vad som gjorde ont mm. och så kaskad spydde han.

    Men vill så gärna ge TS tips och råd då jag har 4 barn med olika magproblem och fått prova mig fram på olika sätt då inget barn är det andra lik men några mat vanor har vi ju inte fått några svar på. :(
    Säkert nagot liknande sonen får.
  • Siamüsen
    Disco skrev 2010-09-22 22:14:26 följande:
    SHIT! Det d utsätter dig själv för är inte bra för varken dig eller barnet. DU måste sätta dig själv i främsta rummet nu. DU måste få sova....Som nån annan skrev, att inte få sova används som tortyrmetod! Få en tid till din vc (ÅK INTE TILL AKUTEN!!!!!!!!!!!) så de 1 skeiver ut insomningstabletter till dig samt sjukskriver dig under en längre tid. Anledningen till att du inte skall åka till akuten är för där kommer du träffa en läkare som "inte kan ta ställning" gällande sjukskrivning under en längre tid, de kommer säkerligen säga at du själv sjukskriver dig en vecka samt söker vc efter det. Om du går till din vc till en början får du kontakt med 1 (en) läkare som kan följa upp dig med telefonsamtal och möten. Fattar inte hur du pallat så här länge. Själv känner jag mig svimfärdig pga av två små som kommerin på nätterna samt vill upptidigt på mornarna MEN de sover ju iaf timmavis i sträck.
    När jag var spädbarn sov /somnade jag inte heller. Min mor fick ge mig Theralendroppar. VET INTE om liknande preparat skrivs ut längre men sömnbristen för dig och ditt barn måste få ett slut.

    Hoppas det löser sig för dig/er!
    Jo theralen ges fortfarande. Har min ena son fått. Frågan âr bara om det ges sa tidigt som TS bebis.
Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?