Inlägg från: Mamma till bröderna bus |Visa alla inlägg
  • Mamma till bröderna bus

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    nollan- vad kul det lät om konserten =) ang foglossningen så håller jag med cykling känns hyffsat bra, tänkte mig ett vattengympapass, känns som om det skulle vara skönt, träna ska jag inte, vi får inte äns sexa.. läkaren är hård eftersom jag haft så många mf, så jag ska inte lyfta tungt utan promenera och cykla.. men promenader går ju oxå bort nu, håller med om att det går bra att gå i ca 15 min sen är det aj aj och efter att man kommit hem och suttit en stund, gisses så fint man går sen.. måste prata med bm om det nästa gång jag träffar henne..ang vikten, huvusaken är ju att bebben växer, är nog inget att oroa sig för..


    Felixmamman
  • Mamma till bröderna bus

    hej alla goa.. =) snarko hur går det med jobb osv?
    Här hemma går tiden långsamt, är i v 16 nu, jobbigt värre ju.. nästa vecka kommer massa folk hit så då kommer tiden rusa iväg.. felix upptäckte idag när vi kollade längdkraven på gröna lund att han får åka massa läskiga karuseller som han suktade efter förra året. Min stackars syrra kommer få åka arslet av sig.. och jag blir nervös på blotta tanken på de karuseller han ska åka.. vilda musen och kvasten bla..

    nollan-
    felix ropar oxå efter att ha varit på toa..
    tänderna vill han göra, men gör som du kör lite extra efter honom..
    felix sover i loftsäng med kanter runt hela.. vi hade madrass på golvet första veckan..
    cyklar enbart med stödhjul, är rätt feg av sig och vill inte lära sig utan..
    tar oftast mat själv, häller upp mjölk om inte förpackningen är nyöppnad, dukar bort efter sig och hjälper till att duka,städar sitt rum (efter vad han klarar och vill gärna dammsuga själv) underkläder glömmer han bort, men är nogrann att lägga in i tvättkorgen.. det var det jag kom på..


    Felixmamman
  • Mamma till bröderna bus

    Tjena tjejer, oj vad ni skriver =) efter några hektiska veckor på semester så är vi hemma i lugnet, rätt skönt faktiskt. "bara" 4 veckor kvar av semestern, vill inte börja jobba igen, vet att jag bara kommer jobba max 2 månader, det är därför det känns motigt. foglossningen är riktigt jobbig och ska till en sjukgymnast på onsdag och om 1 vecka så är det ultraljud igen.. är nästan halvägs nu, en kompis som blev gravid samtidigt som mig i höstas har precis fött sin prinsessa och känner att jag oxå borde ha fått vara där.. men istället känns min graviditet sååååååååååå lång.. som om jag varit gravid i nästan 40 veckor, + mina 19 v nu.. trögt med andra ord.. Men jag ska inte klaga, har fått låna en doppler så en gång i veckan så lyssnar vi på bebisens hjärta här hemma, så jag känner mig lugn nu när jag vet att jag kan lyssna om jag nojjar förmycket.
    Hur är semestrandet för er andra? gjort något kul?


    Felixmamman
  • Mamma till bröderna bus

    hej på er, här inne är det tyst, är alla på resande fot?? vi har precis varit i riga på weekend resa och lite för att vi ville hitta på något på 5-åriga bröllopsdagen, Felix var med och vi hade det jätte bra. Lite för lite sömn under helgen så alla är trötta och lite off idag. Äntligen kommit halvägs i graviditeten, känner bebisen varje dag, dock olika mycket.. Felix pratar nästan bara om bebisen och längtar som en tok efter dagen då den ska komma.. ska på ultraljud på onsdag, fattas bara att de backar mig nu när jag är så glad över att ha kommit till 20 veckor.. Är fortfarande orolig över mf, kan nog aldrig släppa det helt. var till sjukgymnasten och fick stödbälte, funkar mycket bättre än vad jag först trode det skulle göra, dock avrådde hon mig från tunga lyft, så jag ska ringa läkaren denna vecka och boka tid för att prata om det tunga jobb jag har samt att det ska vara ombyggnader på jobbet i höst som kommer göra det ännu tyngre..

    en helt annan fråga.. satt och fundera på det förut.. varför heter ni det ni heter här på fl.. ?
    bussig är ett samlingsnamn jag och gubben brukar använda oss av på sidor vi båda är på, så att båda ska komma ihåg det, sen blev det bara att jag använde det här oxå.. även om han inte använder sig av det..


    Felixmamman
  • Mamma till bröderna bus

    Vi var på ultraljud idag allt såg bra ut, blev backad, så 19+2 idag.. det är en pojke till, Felix blev jätteglad, vi med Såklart.. namnförslag tack =)


    Felixmamman
  • Mamma till bröderna bus

    Man får gnälla snarko, skönt att ni kom ut en liten sväng med båten iaf.

    Om sår på benen.. hela benen på felix är fulla av skrapsår och blåmärken, han springer, snublar osv överallt, igår var det dock armen som tog mest stryk då han klättrade, tappade balansen och föll, han gjorde sig rejält illa och satt länge ledsen hos mig, han kunde inte röra armen sa han först, så vi trodde att det skulle behövas en tur till akuten, men såfort första chocken lagt sig så kunde han börja röra armen och strax efter bära en stol, men han är lite öm fortfarande så där hade han tur..

    Jag har varit till läkaren och pratat fglossning, han sjukskrev mig 4 veckor och sa att jag hade svår foglossning.. nähä!!! Jag trode det var normalt att inte kunna gå mer än 10 min.. så nu ska jag cykla det jag kan, röra mig i den utsräckning som funkar, med tex bad känns väldigt bra, längtar bara tills felix börjar dagis igen, för nu börjar han bli jobbig och rastlös. 2 veckor till!!!  Annars är allt han pratar om lilleboro i magen, undrar om han är kittlig och om det gör ont när han sparkar och hur han får mat och om han simmar i vatten och om det är ljust osv, osv osv...
    i början av september börjar de med stambyte i badrum och toalett här, det är mindre kul, ingen tvättmaskin på ett par månader eller toa eller dusch.. det kommer stå en barack ute, men jag kommer åka hem till svärmor istället tror jag, gubben kommer sitta där och jobba, han kommer inte kuna sitta här hemma och jobba när de borrar upp betong.. nä, nu ska jag aktivera mina grabbar här hemma, om jag bara kan få felix att få i sig sin frukost någon gång,, han har ju bara suttit i 45 min med en macka nu...


    Felixmamman
  • Mamma till bröderna bus

    mejja. sixten blir det inte, det heter ju felix i andra namn.. det blir helt klart emil i andra namn, det heter felix oxå, och min man och farfar och alla andra killar på pappas sida.. tilltalsnamn är svårt, många namn går bort eftersom jag förknippar de med någon elev, och det blit fel, så det blir något mer ovanligt namn tror jag. 
    Ang tjafs hemma, så har vi mer av den varan när jag är gravid, jag blir en hormonbitch helt enkelt jag vet att jag inte är så lätt att leva med när jag är gravid. Har ju varit gravid 5 ggr nu, så jag hoppas innerligt att det går vägen denna gång så jag inte måste göra om det, graviditet är inte min grej riktigt.. Sen tror jag inte min man förstår hur ont det gör med foglossningen, han suckar och himlar lite med ögonen ibland när jag protesterar pga smärta, försöker förklara hur det känns och varför det gör ont, men tror inte han förstår riktigt.  lillebror sparkar på och felix har kännt på sparkarna och pratar inte om så mycket annat än lillebror. sista sommarlovsveckan för Felix nu, vi har varit lediga sen veckan innan midsommar nu och jag kan ersänna att det kommer bli skönt att lämna på dagis nästa måndag, tror felix oxå gärna går tillbaka dit, idéerna på aktiviteter börjar sina lite smått och rastlösheten är ett faktum och med den gnäll och tjafs..
    Jag har lyckats övertala mannen till att införskaffa en annan vagn än den vi hade till felix, så jag kollar blocket varje dag... och vill ut till sollentuna och kolla på en affär som finns där.. Vår gamla är larvigt osmidig..


Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~