Inlägg från: Nimbus |Visa alla inlägg
  • Nimbus

    Frågor om Taiwan

    När vi startar papperssamlandet till Taiwan så kan ni gå med i Taiwan-listan på Yahoo, men då måste ni ha kommit så långt att ni fått klart att börja samla papper.
    Vi hade ett medgivande på 0-24 mån. men ville ändra till 0-36 mån. Precis när vi gjort klart det nya medgivandet (ålderslöst fast med önskemål om barn upp till 36 mån.) så fick vi starta papperssamlandet till Taiwan. Då skulle vi plötsligt bestämma oss för om vi ville stå i bb-kö för åldersgrupp 0-2 år eller 2-5 år. Vi valde tillslut 0-2 år. En månad senare (just då var det ovanligt många barn som skulle placeras så det gick rasande fort) fick vi bb på en pojke som var 2,6 år. Jag tror att de utgick från vad vi sagt i medgivandet, och sååå glada vi är för det!
    Nu har vi världens vackraste och perfekta 3½ åring här hemma hos oss Hjärta!
    Vi kom hem från Taiwan i maj i år efter att ha väntat på rb i 8 månader.

    Det är fortfarande många som fått bb på riktigt små barn, men sen går ju tiden tyvärr innan man får resa och barnen hinner bli 6-10 mån äldre (så ser det ut i Bfa, i BV verkar det gå snabbare mellan bb och rb).
    Med nyheten om inhemska adoptioner så får man nog räkna med att barnen kommer vara äldre, dels pga. att de minsta barnen kommer placeras i Taiwan och dels pga att utredningen för att se om det finns minsta möjlighet att barnet kan få en inhemsk familj kommer göra att adoptionsprocessen för barnet blir utdragen.

  • Nimbus

    TomMon: Jag svarar när jag har lite mer tid, har en ivrig kille bredvid mig just nu .

  • Nimbus
    Made in Taiwan skrev 2011-01-05 12:20:55 följande:
    Jag har bott i Taiwan i ca 4 år nu och gör det fortfarande. Har ni frågor om själva landet så får ni gärna höra av er. :)
    Får jag fråga: Var i Taiwan bor du?
Svar på tråden Frågor om Taiwan