Inlägg från: evaoregon |Visa alla inlägg
  • evaoregon

    Jag tycker inte om att resa - finns det fler som jag?

    chiligirl skrev 2010-10-12 08:13:04 följande:
    Ja det är meningen att man ska ha kul på sin resa! När det var ju någon undrade....

    Jag reagerar på att alla dessa gillarinteresa- anhängare refererar till enbart solresor. För mig är resa så mycket mera. Jag har aldrig varit på en resa med allinclusive och bara pool och solstol på schemat. Men jag åker ibland till värme och sol.

    Men att resa till en annan stad, gå på museum eller se någon arkitektur som är intressant, lyssna på musik är ju också en form av resa. Glöm inte bort det ni som inte gillar solresor! Tänk att få uppleva en äkta Rembrandt till exempel. Gillar man utförsåkning kan det ju vara kul att uppleva alperna, det är ju också att resa. Eller vandra på Azorerna, Madeira eller skottska högländerna för att ge lite exempel. Rida på Island, dansa tango i Argentina osv - upplevelserna kan göras hur speciella som helst. Jag reser ofta med min hobby som utgång för det jag vill uppleva!
    Bra inlägg!  Jag reagerade också på att alla bara verkade nämna just "solresor".  Det finns ju så mycket annat man kan uppleva när man reser!  Glad
  • evaoregon
    MammaG skrev 2010-10-13 08:27:56 följande:
    Varför tror folk att resa automatiskt betyder att ligga och pressa på en strand? Har rest väldigt mycket, men jag har inte varit på en solsemester sedan -82. Dessa är ju verkligen pisstrista, men det finns ju en hel annan värld "därute"
    Ja, senast var vi på Island och det var mycket vackert och väl värt en resa!  Glad  Men någon solsemester var det inte!
  • evaoregon
    tinis77 skrev 2010-10-13 09:11:15 följande:
    Läs resten av mina inlägg oxå. Jag är inte intresserade av några andra världar alls, jag trivs alldeles utmärkt som jag har det, utan att flänga runt jorden för att se det ena eller det andra. Att resa intresserar mig inte. Jag har andra intressen, många intressen, men att resa tillhör inte det.
    Att jag skrev "pressa på en strand" i mitt första inlägg var för att de jag känner reser för att göra det, men som sagt jag är lika ointresserad av att vandra i en djungel, titta på pyramider, klättra i berg, kolla på geisrar osv som jag är avatt sola/bada, så därför reser jag inte.
    Bra för dig och du sparar en massa pengar också!  Flört
  • evaoregon
    Jesper f skrev 2010-10-13 11:52:23 följande:
    Och om folk istället för att jobba ihjäl sig för att betala en resa, förkortade arbetstiden och istället spenderade den med varandra, skulle både skillsmässo statistiken och antalet barn som hamnar illa, minska radikalt. Det säger rena logiken. Men det är det däremot inte så många som talar om.
    Det är ett intressant alternativ! 
  • evaoregon
    tinis77 skrev 2010-10-13 19:08:01 följande:
    Om det vore så väl... Har som sagt andra intressen.
    Men eftersom du inte gillar att resa så blir det mer pengar över till de intressena.  Flört
  • evaoregon
    Klaraah skrev 2010-10-19 17:04:26 följande:
    Jag gillade att resa innan jag fick barn. Nu vill jag inte. Känns jobbigt med den sociala pressen i det område vi bor i. Alla barn på 5 år har varit utomlands minst tre gånger. Tycker bara det känns jobbigt med intensiva barn och tycker att de gånger vi hyrt på semesterställen i Sverige så har det bara varit stökigt och bökigt och vi har alla längtat hem. Kan tänka mig att resa till Australien, USA eller så när barnen är tonåringar. Varför måste man resa?. Varför måste man resa med småbarn?Verkar som att man ska det för att vara "en lycklig familj med vidgade vyer".
    Ja, det verkar jobbigt att känna press på sig att resa trots att man inte vill.  När min kusins dotter var i grundskoleåldern så fick de åka till typ Mallorca och liknande på charter bara för att dottern inte skulle känna sig utanför i skolan där alla reste.  Trots att de hellre hade stannat hemma i Sverige... 

    Jag har även hört om andra föräldrar som rest bara för att barnen ska ha något att berätta om när de kommer tillbaka ifrån sommarlovet. 

    Jag bor själv i USA och här är det tvärtom.  Här är det inte så många som reser långt (oftast bilar folk inom landet eller åker t ex till Hawaii eller Mexiko eller till Disneyland i Californien).  Så mina barn är ovanliga eftersom det varit i Europa flera ggr och t om har pass (väldigt vanligt att barn inte har det här).
Svar på tråden Jag tycker inte om att resa - finns det fler som jag?