Inlägg från: melicia |Visa alla inlägg
  • melicia

    Jag tycker inte om att resa - finns det fler som jag?

    copl2 skrev 2010-10-11 19:25:03 följande:

    Nu är det här kanske inte rätt ställe att ställa en sån fråga på, men var skulle jag annars göra det? *L*

    Jag vet att jag är lite udda, för de allra flesta som t.ex. vinner pengar eller blir pensionärer säger att det första de tänker göra är att resa långt bort. Men jag är inte sån. Jag avskyr att resa utomlands, iaf utanför Norden. Jag trivs här hemma, är en riktig stugsittare. Jag har rest en del, så jag vet vad jag pratar om när jag säger att jag inte gillar att resa, och det var en lättnad när jag kom fram till att jag faktiskt inte behövde vara "normal" och resa världen runt utan kunde välja att låta bli.

    Jag tycker det är jobbigt och kajka runt, besvärligt med språket, gillar inte att konfronteras med andra kulturers normer och sociala koder, tycker inte om att prata med och hela tiden tvingas kommunicera med okända människor, tycker det är extremt jobbigt med främmande matkulturer, avskyr att pruta osv. osv.

    Kort sagt, allt det som människor normalt brukar säga att de gillar med resorna är sånt som jag vill slippa.

    Och nej - jag röstade inte på Sverigedemokraterna i valet! *S*

    Är jag väldigt ovanlig, eller finns det fler här som är som jag?


    Jag älskar att resa. Mycket kul utomlands som ej finns i Sverige. Fina kläder, glass som ej finns här, annan smak på fantan, andra Fanta sorter som ej finns här, palmer är med jävligt fina träd. Sen är det skönt åka utomlands och slippa jobbet och vintern
  • melicia
    copl2 skrev 2010-10-12 00:02:25 följande:

    Ja, jag tycker det är så jobbigt det där med att leva i kappsäck, inte kunna få laga sin frukost själv som man vill ha den utan vara utlämnad till hotellets godtycke och andra gästers roffighet som gör att det som är godast kanske inte räcker om man inte håller sig framme. Och att tvingas äta frukost bland en massa främlingar! Tvi!

    För att inte tala om sängarna som nästan alltid i mitt tycke är för mjuka så att jag får ont i ryggen. Iaf svenska hotell sätter ju en ära i att ha resåmadrasser och jag har ännu aldrig legat på en tillräckligt hård resårmadrass.

    För mig är det livsviktigt att kunna läsa av människor jag möter och kommunicera med dem och förstå vad de menar och kunna läsa mellan raderna. Om jag inte kan använda mitt eget språk och inte känner till det sociala spelet, de sociala koderna, normerna etc. så känner jag mig illa till mods och har inte kul, och det är väl meningen att man ska ha på en resa?


    Nej hotell frukost äger. Bacon pommes ananas mm
Svar på tråden Jag tycker inte om att resa - finns det fler som jag?