Inlägg från: over the moon |Visa alla inlägg
  • over the moon

    Fler med barn som får helt hysteriska utbrott??

    Hej,
    Usch vilken trist granne! Hon/han kanske kunde erbjudit om han/hon kunde hjälpa till med något istället!

    Min smulpaj som snart blir 3 har också ett våldsamt humör, det är som att åka berg och dalbana, men utbrotten håller inte i sig lika länge nu längre. Det började strax innan hon fyllde 2 och var som värst när hon var 2,3mån (då hon även blivit stora syster) Då kunde utbrotten bli så att man inte nästan fick kontakt med henne,och  det spelade inte någon roll vilket sätt man försökte få henne att lugna sig.Hon är känd för sitt humör även på förskolan där hon går, så det är inte bara hemma.Jag tror att barn är olika och det är viktigt att inte tänka att man själv har frambringat dessa humör barn.... (då skulle ju förskolepersonalen va delaktiga ;) )

    På något sätt har det lugnat ned sig av sig självt, men vi har minst ett gäng små och stora utbrott per dag.

    För mig har det fungerat bättre att inte ge mig in i någon diskussion om det går att undvika, om hon gör nåt tokigt eller bryter ihop säger jag bara mycket kort att jag inte gillar/tillåter det hon gör (tex slår lilla syster, klättrar på bordet, kastar leksaker) Skriker hon hysteriskt o blir galen då så säger jag bara att du får bli hur arg du vill, men du får ändå inte kasta leksaker, slå lilla syster etc. Och sen börjar jag pyssla med något annat eller försöker få hennes intresse till nåt annat då hon lungnat sig.
    Tyvärr orkar inte mitt egna tålamod alla gånger ,tillslut kokar jag också över, men då brukar det ofta bli värre...Här väntar jag bara på att grannaran ska fråga vad vi håller på med.

    Min dotter är absolut mer svängig i humöret då hon sovit dåligt, ätit lite eller jag inte hunnit leka med henne. Tycker att hon kan ha ett par veckor som är något lugnare och sedan ett par som är hemska. Tror att det har med utvecklingen att göra, för ofta efter de värsa veckorna känns det som hon blivit mognare och lärt sig något nytt konstigt nog.
    Detta kanske inte var till så stor hjälp , men ville bara skriva o säga tt du är inte ensam.

    Hoppas det går bra för dig i morgon !!!
    Lycka till!
    Får du några super tips så hör gäran av dig.

Svar på tråden Fler med barn som får helt hysteriska utbrott??