• trollkarl

    Kvinnlig tatuerare under utbildning sökes!

    Flisan79 skrev 2010-10-28 23:03:07 följande:

    Vet inte om det hjälper att sätta denna sökning här men ger det en chans.


    Jag håller själv på att utbilda mig till tatuerare och söker en "partner". Mitt mål är att om låt säga ca ett år eller två ha en egen studio och tror på konseptet med endast kvinnliga tatuerare i en kanske lite mindre "motorcyckelknuttemiljö" utan frächt och modernt a la ny frasersalong kan vara något.

    Så finns det där ute en tjej som skulle vilja haka på (får gärna vara intresserad av att pierca oxå för det är inget jag håller på med)?

    Kanske det inte passar just dig som läser detta men du kanske känner någon som känner någon osv.

    Jag finns i Stockholm.


    Gå lärling först, starta inte upp helt själv utan att gått lärling iaf 5 år hos en etablerad studio.
  • trollkarl
    Flisan79 skrev 2010-11-03 11:39:33 följande:
    Antar att du inte läst hela tråden. Kommer gå som lärling först men absolut inte fem år...haha...var har du fått det ifrån? Om man startar utan att ha tatuerat alls och går som lärling i en studio där man i början mest får titta på och ränna ärenden ligger tiden på ca 3 år. Är man duktig och har rätt lärare så kan man komma undan med mindre än ett år. Vet flera exempel.
    haha är fel sätt att debattera.
    fem år är kutym, men visst finns det undantag som bekräftar regel.
    men mindre än ett år, tyvärr det finns inte på världskartan, den artist som släpper på dig inom ett år till fullvärdig tatuerare är inte helt seriös. det krävs mycket längre tid än så. för att veta hur huden funkar, gå kurser i just den biten, sen hygien, tatueringsteknik, ritteknik ja listan kan göras lång. jag nervärderar dig inte. inte alls, snarare jag tycker det är fantastiskt att du vill ut på egna ben, det är ett stort steg, o det behövs mer kvinnliga artister i branchen. MEN! gör det på rätt väg, med lärling, stressa inte.. det kommer bara sluta i katastrof. all heder åt dig att du vill. lycka till från botten av mitt hjärta.
  • trollkarl
    Flisan79 skrev 2010-11-03 11:55:31 följande:
    Tackar för stödet

    Ska som sagt gå som lärling. Sen så finns det inget som heter fullärd. Det blir man nog aldrig, finns alltid saker att lära. Hygienkurs ska jag gå på karolinska och jag vet att det är a och o. Jag kör redan enligt de kliniska regler som finns. Jag kommer inte starta något förens alla" papper är gröna" och allt ska gå rätt till.
    Oroa dig inte för mig
    nej fullärd fnns det inget, men fullärd enligt mentorn att kunna stå på egna ben däremot.
    grattis o välkommen in i den magiska världen av tatueringar då ;)
Svar på tråden Kvinnlig tatuerare under utbildning sökes!