• Idoli

    Vi vill adoptera. Berätta hur det gick för er.

    Hej!

    Vi har inte adopterat ännu men är igång med föräldrautbildningen... Ett tips, som ofta förs fram här på FB rörande adoption, är att snabbt ställa sig i kö hos en (eller flera) organisation om ni inte redan gjort det.  Det är något ni kan göra redan nu, oavsett om ni i slutändan väljer att adoptera eller inte. Vi står i kö hos BFA och AC. Kina tror jag har ganska lång kötid (beroende på vilket medgivande och vilka personliga önskningar man har).

    Det går att dela upp väntan i två köer, en kö här i Sverige (som ni kan ställa er i redan nu) för att få skicka iväg papper. Sedan ytterliggare en kö i landet ni valt. Dessa kötider varierar mycket land till land.

    Innan ni får skicka iväg papper till landet måste ni ha kontaktat familjerätten för ett förberedande samtal, sedan gå en obligatorisk familjeutbildning, och sedan genomgå en hemutredning. Och inte att förglömma, gifta er, om ni inte redan är det.

    Det var altl jag kan hjälpa till med eftersom vi inte kommit så långt i processen ännu, och  det är kanske saker du redan vet :).

Svar på tråden Vi vill adoptera. Berätta hur det gick för er.