• M2003

    Vi vill adoptera. Berätta hur det gick för er.

    Ett alternativ till Kina som går snabbare är Taiwan och folket som bor där är också kineser!
    Läs om Taiwan BFA och BV har Taiwan. Taiwan är ett bra land att adoptera ifrån. Barnen är väl omhändertagna.
    Från Kina kommer väl i stort sett bara SN barn nu och även då är kön och väntan inte helt obetydlig (vänner väntade nyligen två och tre år på sina SN-barn - vet inte om de hade exkluderat flera handikap eller inte - sannolikt hade de det och det är ju något man måste tänka igenom och prata med de som har mer erfarenhet om när man är i den situationen). Har också vänner som har stått i kö sedan sensommaren 2006 och de väntar än eftersom de inte vågar ta ett SN-barn. Så skall man gå via den "långa" kön tar det tid!
    Är man helt inne på SN-barn från början är Kina säkert ett bra land att adoptera ifrån. Från Taiwan är det mycket kortare väntan på barn med eller utan SN.
     Vi har själv barn från tre olika länder i Asien varav ett av länderna är Kina.
    Våra adoptioner är det bästa vi gjort och barnen är helt underbara! Vi har valt att adoptera NSN och i stort sett har de varit väldigt friska, men den minsta är lite sen i utvecklingen. Allt har gått fantastiskt bra! (vi började att adopterade på den tiden när de flesta barnen som kom var NSN)
    Vi har inte aktivt valt bort SN, men vi har heller inte valt SN - att vi fick de barn vi fick var nog bara meningen.
    Ålder på barnen när de har kommit har inte spelat någon roll. De som kom som riktigt små babysar har varit lika jobbiga/krävande och underbara som de som kom som två och ett halvt åringar. Anknytningen tog bara lite längre tid med de lite äldre barnen precis som man läser i all adoptionslitteratur.

  • M2003

    Enligt adopttalk RQ kommer man att behöva vänta upp mot 18 år för att få adoptera ett NSN barn från Kina om man skickar in sina papper nu.
    Det är för de flesta helt orealistiskt att ansöka om icke SN barn om man planerar att adoptera från Kina.
    Kvar finns alternativet Taiwan (de är ju också Kina barn där) och även om väntetiderna har ökat även dit är väntetiderna dit fortfarande realistiska. Kan man tänka sig SN barn är Kina, Taiwan och Hongkong tänkbara länder, där sannolikt Hongkong är det snabbaste landet och Taiwan det näst snabbaste och Kina kommer på tredje plats.

  • M2003
    gottelina skrev 2010-11-13 14:11:53 följande:
    Alltså då har ju åldern passerat gränsen för vem som liksom... Och undrar vad familjerätten tänker när man kommer och vill ha sitt nionde medgivande.

    Jag fick en hemsk bild framför mig när jag läste M2003´s inlägg....
    Vi var på väg att skicka vår ansökan till Kina 2006 på hösten, men ändrade oss och skickade ansökan till ett annat asiatiskt land istället. våra vänner höll kvar vid Kina och fick iväg sin ansökan augusti 2006. Vi har haft vår yngsta dotter i snart 3 år nu. Våra vänner väntar fortfarande, tydligen har maj 2006 fått eller skall få BB nu.
    Nej Kina är inget realistiskt land längre att adoptera NSN barn i från längre om man inte är 25 år och tänker skaffa barn först vid 42-43,  fast då gäller det att man skickar ansökan nu på en gång!
    Sorgligt! Men RQ är en bra sida att kolla trenderna på. Man hör inte så mycket om RQ längre eftersom de flesta adopterar barn med SN från Kina. Men då vi var aktiva i adoptionssvängen för ca 10 år sedan och några år  frammåt var RQ ofta omnämnd och man räknade ut hur lång väntan skulle bli!
  • M2003
    Marie IE B skrev 2010-11-13 19:38:39 följande:
    18 år är nog inte riktigt sanningen heller även om en nsn-ansökan i Kina innebär låååång väntan. Statistiken på chinaadoptionforecast.com beräknas på den nu aktuella väntetiden och ett genomsnitt av de senaste batcherna. Ju längre fram vi kommer desto färre blir ju ansökningarna då många många som skickade sommaren 2006 och senare har bytt land för längese'n eller valt sn-kön. Kommer man sedan fram till maj 2007 kommer antalet ansökningar att minska drastiskt då de nya reglerna trädde i kraft och betydligt färre kunde välja Kina som adoptionsland.
    De som fick bb senaste var inloggade mellan 19-23 maj -06 och nytt cut-off-datum väntas i början av december
    Det spekulerade vi också med innan vi skickade in adoptionspapprena för 4 år sedan, men tycktes inte funka än då. många hoppade av och ändrade till SN, men trots det har väntetiderna bara ökat. När vi adopterade från Kina första gången kom nya placeringar i stort sett varje vecka och det gick snabbt. Väntan var inte mer än några månader totalt sett för adoption från Kina (och då var det aldrig tal om SN-barn). Vi väntade ex endast totalt 9 månader på första adopterade barnet och då är det från vi skickade in ansökan tills vi var hemma med henne.
    Jag tror att dessa väntetider redovisade på RQ tyvärr är realistiska, för Kina idag. Man har ju inte sett någon ljusning under de här åren som har gått sedan det började sakta in utan takten är ju fortfarande depremerande långsam och även om de som stått i kö länge, för länge sedan resignerat och bestämt sig för 48-timmars listan eller av ålders skäl kastats ur kön, så går det ju fortfarande så vansinnigt långsamt.
Svar på tråden Vi vill adoptera. Berätta hur det gick för er.