Inlägg från: Marie IE B |Visa alla inlägg
  • Marie IE B

    Vi vill adoptera. Berätta hur det gick för er.

    Läs min pres så ser du vår väg till Alice

  • Marie IE B
    gottelina skrev 2010-11-11 22:40:19 följande:

    Jag har fått till mig att Kina inte ens tar emot ansökningar från Sverige annat än från dem som avser att adoptera barn med SN. De som för närvarande har sina papper i Kina och har haft det längst har väntat i ca 4 år och 8 månader på NSN-barn.


    Ja, aktuellt Cut-off-datum är 23 maj 2006. FFIA har en grupp som är inloggade 29 maj 2006 och de har alltså väntat i 4 år och 6 månader. Deras totala väntan, till de är hemma med barn kommer att landa på ca 4 år och 9-10 månader. Tur att de inte visste det när de skickade sina papper och den aktuella, då förväntade, väntetiden låg på ca 12 mån med en tendens uppåt mot ca 18 månader. Ja det är så adoptionsvärlden ser ut -ständigt föränderlig.
  • Marie IE B

    18 år är nog inte riktigt sanningen heller även om en nsn-ansökan i Kina innebär låååång väntan. Statistiken på chinaadoptionforecast.com beräknas på den nu aktuella väntetiden och ett genomsnitt av de senaste batcherna. Ju längre fram vi kommer desto färre blir ju ansökningarna då många många som skickade sommaren 2006 och senare har bytt land för längese'n eller valt sn-kön. Kommer man sedan fram till maj 2007 kommer antalet ansökningar att minska drastiskt då de nya reglerna trädde i kraft och betydligt färre kunde välja Kina som adoptionsland.
    De som fick bb senaste var inloggade mellan 19-23 maj -06 och nytt cut-off-datum väntas i början av december

Svar på tråden Vi vill adoptera. Berätta hur det gick för er.