Inlägg från: gottelina |Visa alla inlägg
  • gottelina

    Vi vill adoptera. Berätta hur det gick för er.

    Jag har fått till mig att Kina inte ens tar emot ansökningar från Sverige annat än från dem som avser att adoptera barn med SN. De som för närvarande har sina papper i Kina och har haft det längst har väntat i ca 4 år och 8 månader på NSN-barn.


    Håller för övrigt med om att man absolut INTE köper barn. Det är ju en av de viktigaste punkterna i Haagkonventionen att det inte får förekomma några pengatransaktioner som inte kan kopplas dirrekt till myndighetutövande eller barnets faktiska omkostnader.


     

  • gottelina
    M2003 skrev 2010-11-13 09:38:34 följande:
    Enligt adopttalk RQ kommer man att behöva vänta upp mot 18 år för att få adoptera ett NSN barn från Kina om man skickar in sina papper nu.
    Det är för de flesta helt orealistiskt att ansöka om icke SN barn om man planerar att adoptera från Kina.
    Kvar finns alternativet Taiwan (de är ju också Kina barn där) och även om väntetiderna har ökat även dit är väntetiderna dit fortfarande realistiska. Kan man tänka sig SN barn är Kina, Taiwan och Hongkong tänkbara länder, där sannolikt Hongkong är det snabbaste landet och Taiwan det näst snabbaste och Kina kommer på tredje plats.
    Nja... Då får vi nog tänka om för 18 ÅR låter väldigt länge... Flört
  • gottelina

    Alltså då har ju åldern passerat gränsen för vem som liksom... Och undrar vad familjerätten tänker när man kommer och vill ha sitt nionde medgivande.

    Jag fick en hemsk bild framför mig när jag läste M2003´s inlägg....

Svar på tråden Vi vill adoptera. Berätta hur det gick för er.