• Madden

    Behandling med Trimetoprim vid urinvägsinfektion

    Hej.. Jag ger min 4 månaders son samma.. i 1 år ska han ha det.. Han har fått det från mejj.. Han har reflux på Båda njurarna..

  • Madden

    asså han har fått refluxen från mejj.. men han fick värre än mejj.. grad 3 av 4

  • Madden

    Jag själv behandlades i 12 år me den medicinen.. Så det lär väll egentligen Liam oxå få göra nu då.. Tycker så synd om han. Jag har gett han nått som ja själv haft ont av.. eller ja.. Ont å ont. Massa läkarbesök å massa undersökningar m.m. Fick dessutom pendla t Östra i Göteborg mycke...

  • Madden

    1. Hur märkte ni vad det var för problem?
    Gjorde undersökningar direkt han föddes pågrund av refluxsjukdom som jag själv har. Jag är med i en undersökning bland 100 pers, angående om det e ärftlligt. Nog va de det. Liam fick min sjukdom. Men värre. Jag fick reflux på en njure. Liam fick på båda. Han ska nu käka Trimetoprim varje kväll i 1 år. Och gemongå många undersökningar med jämna mellanrum.

    2. Hur fick ni diagnoser?
    Vi gjorde först ett ultraljud på Hans njurar när han va ca 1 eller 2 dagar gammal. Då seg de enn vidgning på ena njuren. Sedan gjorde vi en röntgen som visade samma sak. Så då ville jag genomgå Ytterligare en röntgen. Tur va väll det att ja va enveten som själv ville veta va han hade för fel sammtidigt som läkarna sa att det va nog inget större fel å att han inte behövde äta medicin.. Men jag gav mejj inte, jag fick som jag ville. Vi gjorde en till Röntgen med Kontrast som de sprutade in genom en kateter. Där visade det sig att han hade värre fel än va jag har. Hade ja inte vart enveten om att ja ville veta,så hade vi fortfarande inte vetat nått, å han inte hade ätit sin medicin nu....

    3. Vilka bakterier fanns i urinen??
    Vet ej vilka.. Men Liam hade några stycken...

  • Madden

    Majsan70: Varsågod. E lite deppig nu eftersom han fick detta av mig. Men ja kan ju inte hjälpa detta... Han verkar då må bra ändå. Som tur e.. Men han har ännu inte nån UVI. Som tur e..
    Har oxå många ggr sökt på detta. Men hittar inget speciell fakta.. Tråkigt nog.. Hoppas din lilla flicka blir bra snart och att hon slipper massa elände.. Kram

  • Madden

    Min son på 5 månader äter timoteprim. fast nu bara 0.5 ml. Han ska äta detta i 1 år för att förhindra UVI.Han har reflux på båda nurarna. Jag själv e född med Dubbla urinledare å dubbla njurbäcken. Och har reflux på vänster njure.. Åt Timoteprim i ca 10 år tror jag.. hmm.. Nått mer...?? Jo.. Jag å min son har inte haft några biverkningar..

  • Madden

    jessica BFapril05 : Jag behövde inte Opereras, å jag åt bara Trimoteprim. Har bara haft UVI när jag va liten. Antagligen föddes me det, men märktes inte förrän efter några veckor.. Jag har inte haft några större problem. Förstorad Urinblåsa som en Vuxen´s när ja var liten. Så jag va TVUNGEN att kissa Max me 4 timmars Mellanrum. Fick även en klocka som ringde å hjälpte mejj komma ihåg. Men den va Pinsam i skolan så ja slängde den nånstans.. (Ångrar idag) Men Trimetoprim åt jag tills ja va 10 år tror ja.. Så jag har inte haft det så besvärligt.

    Men min son KAN få opereras tror ja.. Men han hade ju "BARA" Reflux å inte Dubbla som jag. Men då e det ju bara att dem sätter in en liten klaff i njuren där "Hålen" är som inte täpper till. Beror på om detta Läkt tills han e 1 år då vi ska tillbaka på Undersökning.

  • Madden

    mammalisa: Va tror du jag e då?? Min son har ärft detta av mig. Det e jag som gett han den skiten. Önsakr jag kunde få det ogjort. Men han har ju inget ont av det.

  • Madden

    Marvi: Jo jag har erfarenhet av det.. Jag e född me samma fel å har levt me det i ca 16-17 år. NU e ja 20 å det har växt bort tror jag.

Svar på tråden Behandling med Trimetoprim vid urinvägsinfektion