• Percafluviatilis

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Zwillinge86 skrev 2018-03-23 15:42:48 följande:

    Intressant. Har ingen aning om det kan vara så, men jag har själv diagnosen låg äggreserv, vilket upptäcktes först med amh. Innan dess hade de inte misstänkt något vid Vul då jag har normalt antal blåsor. Dock svårstimulerad och fick trots min (då) låga ålder ut få ägg, ganska lika dina resultat. Jag har testat olika preparat men menopur har funkat bättre än gonal-f. Läste när jag var som mest insatt att fostimon ska vara bra stimulering vid låg äggreserv men hann aldrig testa det innan jag gick över till ÄD.


    Fick du också få blåsor vid stimulering eller bara få ägg men ur normalt antal blåsor? Reagerar på att jag verkar ha färre blåsor ostimulerat än stimulerat. Får jag fråga om äggreserven var ert "enda" problem?

    Vi verkar få väldigt fina embryon och har ju än så länge bara gjort två återföringar så jag försöker hålla hoppet uppe. Detta är vår tredje IVF och även om det är första via landsting så ska vi få tillbaka två denna gång eftersom Sahlgrenska alltid erbjuder det på tredje försöket. Känns lite skevt eftersom vi ju egentligen har tre embryon till, men på den privata kliniken då.
  • Percafluviatilis

    Efter att ha gjort två ivfer på privat klinik fick vi tid hos landstinget. De tog ett nytt amh-prov eftersom de var skeptiska till mitt låga amh (0,5 och 0,9 i höstas). Fick idag veta att mitt amh ligger på 1,58?! Frågade om det kunde ändras så mycket och läkaren sa efter en stunds tystnad "Nej, men jag väljer att lita på vårt värde." Börjar känna mig lurad av den privata kliniken. Deras journaler är jätteslarviga skrivna och nu detta.

  • Percafluviatilis
    Hannah8401 skrev 2018-04-09 20:55:46 följande:

    Percafluviatilis, mitt amh visade också jättelågt vid flera mätningar hösten 2012. Efter att lyckats få två barn med enbart pergotime så tog jag ett nytt amh sommaren 2017. Det visade att jag var superfertil (kommer inte ihåg siffrorna) min läkare sa också att det inte kunde höjas. Jag var uppenbarligen superfertil också då jag blev gravid av misstag (!) strax efter.

    Jag tror inte amh alltid stämmer. Jag hade normalt med äggblåsor då jag hade lågt amh och försökte bli gravid, men ägglossade inte.

    Så länge du har ägglossning finns en chans att bli gravid:)


    Nä, de säger ju att det bara är ett riktvärde som ska användas tillsammans med andra faktorer. Dock har jag inte svarat så bra på stimuleringarna (3-4 ägg per uttag) så jag ska nog inte hoppas för mycket inför vår tredje IVF ändå. Skönt att det löste sig för er! :)
  • Percafluviatilis
    Zwillinge86 skrev 2018-04-10 06:54:39 följande:

    Jag bortser helt från mitt låga amh, då det för mig är helt uppenbart att man inte har helt koll på det här med äggreserven. Den kan ju så klart inte öka och då kan ju heller inte amh (som uppenbarligen kan variera över tid) spegla äggreserven. När jag gjorde min immunutredning i Grekland 2014 var läkaren där helt ointresserad av amh. Han menade att många utländska kliniker har slutat använda det som mätvärde. Jag har normal storlek på mina äggstockar med 7-8st antralfolliklar på varje sida samt ägglossar varje månad, men jag svarar dåligt på stimulering. Enligt den grekiska läkaren är mitt låga amh och dåliga ivf-resultat snarare än följd av hormonell obalans orsakad av ett överaktivt immunförsvar.

    Nu får ju var och en välja vilka teorier man tror på avseende sina fertilitetsproblem, men just amh ska man nog inte stirra sig blind på.


    Okej! Alltid bra att höra andras erfarenheter! Finns det några särskilda tecken på överaktiv immunförsvar?
  • Percafluviatilis
    Zwillinge86 skrev 2018-04-10 21:35:35 följande:

    Det tydligaste är barnlöshet och/eller missfall. Samt om du har någon autoimmun sjukdom. Men släng gärna ett öga på fertilitetsguiden.com där finns fantastisk info.


    Okej. Inget sådant men fick en kemisk graviditet vid andra (senaste) insättningen. Jag har kroniska nässelutslag, det är det enda jag kan komma på. Vårt huvudproblem är dock slöa och få spermier så jag ska försöka att inte grotta ner mig i något ännu.
  • Percafluviatilis
    Zwillinge86 skrev 2018-04-11 06:50:05 följande:

    Jag har främst också problem med utslag i perioder (antagligen vid immunattack) och utöver det har jag bara pollen- och pälsdjursallergi. Hade inte så mycket att gå på när jag började undersöka immunförsvarets påverkan på fertiliteten, inte mer än min magkänsla som sa att äggreserven inte var hela sanningen.


    Okej! Mika började strax efter att min mamma blivit sjuk i cancer (obotlig och hon dog efter två år). Så tror att mina uppkom pga stress eller alternativt att jag åt en större antibiotikabehandling runt den tiden också. Men vem vet... Ska börja med sprutor efter två veckors sprayande idag. Tredje ivfen, första via landsting. Annan medicinering. Hoppas så att det fungerar denna gången, annars ska vi ta en paus över sommaren vilket också blir skönt.
  • Percafluviatilis

    Har en fråga till er andra med lågt amh. Jag har haft 0,5; 0,9 samt 1,54 vid mina mätningar. Jag har begärt ut alla journaler och ser då att de aldrig testat fsh. Gör man inte alltid detta vid utredningar? Och särskilt om man har lågt amh? Ska ringa imorgon och fråga om detta men tänkte att ni här kanske vet. Är just nu igång med vår fjärde IVF. Har fått ut 4, respektive 3 respektive 2 ägg tidigare. Totalt 5 embryon återförda eller i frysen (har tre hos privat klinik).

    Jättetacksam för svar!

  • Percafluviatilis
    Luradggr2 skrev 2018-09-04 20:43:12 följande:

    Ja det brukar man testa cykeldag 3. Men nu får du ju ut ägg oavsett så frågan är ju vad det gör till eller från med en siffra på pappret? Kan ju iof var bra att veta vad som är högst... fsh eller lh när läkaren ska välja stimulering. Har du testat både rent fsh (Gonal, Fostimon, Bemfola osv) eller lh ihop med fsh (Menopur)?


    Tack för svar! Jo, jag vet och det känns lugnande (även om vi bara fick ut två som dog sista försöket i våras) men jag tänker att fsh-värdet kan visa på ifall jag är på väg mot klimakteriet. Försöker stilla oron med att tänka att de borde testat fsh om det vore så att de misstänkte detta (för då får man väl lindrande medicinering om det är predator?)

    Jag har testat Gonal f (gav bäst resultat) samt Menopur (dåligt resultat). Denna gången får jag Gonal-f i hög dos med ett tillägg av lite menopur.

    Min mens är regelbunden men jag har väldigt torra slemhinnor (både ögon och underliv) samt har de senaste åren fått kliande utslag som blir värre och värre. Därför min oro att vara på väg in i klimakteriet.. Blev bara så paff när jag såg att de inte kollat fsh under utredningen för ett år sen..
  • Percafluviatilis
    Luradggr2 skrev 2018-09-04 23:13:38 följande:

    Du kan ju be om ett fsh prov på cykel dag 3.

    Det måste inte vara så att ditt fsh är högt bara för att ditt AMH är lågt. Jag har lägre AMH än dig och har normalt (bra) FSH.

    Jag har varit nedreglerad i många månader med Synarela (klimateriet från helvetet, kan inte jämföras med 2-3v nedreglering för det är bara en gradvis sänkning av östrogenet, riktiga helvetet börjar efter de första veckorna) och slemhinnorna är inte bara torra då, de blir sköra, det blöder vid sex utan glidmedel, slemhinnorna är tunna som papper. Det svider när man kissar utan att man har svamp osv. blodningsrubbningar, levrat blod i mensen, pms liknande symptom när som i cykeln, vallningar (OBS gonal, Menopur osv kan ge vallningar när man tar sprutor som biverkan).

    Jag tror inte du är i klimakteriet men kolla upp om du känner dig orolig.


    Nej, jag vet. Det är mer mina andra "symtom" som oroar mig. Jag har sköra slemhinnor, blöder ofta vid sex. Tycker kroppen har ändrats de senaste två åren på något sätt. Pmssymtom har jag tidigare alltid haft en vecka innan mens men nu kommer de snarare när mensen kommit. Det tror jag dock kan vara någon slags betingad besvikelsegrej efter att vi började försöka skaffa barn... Jag ska fråga om det idag så får vi se vad de säger.
  • Percafluviatilis
    Luradggr2 skrev 2018-09-05 16:20:39 följande:

    Hoppas det gick bra för dig idag och du fick svar på dina funderingar! PS har du testar Bostonmetoden? Funkade bäst på mig.


    Jag fick svar. De hade tagit fsh för drygt två år sen vid besök för andra besvär och det var normalt. Hon sa också att läkarna har koll på mig och skulle det vara något på g skulle de säga till. Funkar det dåligt denna gång så sa hon att jag säkert kan få kolla fsh men hon tyckte inte jag skulle oroa mig.

    Hur funkar boston-metoden?

    Vid ivf 1 gjorde vi korta protokollet med gonal-f. Fick ut 4 ägg varav 3 mogna, ett kom till mig och ett frystes som blasto.

    Ivf 2 gjordes på samma sätt som första men med högre dos. Gav 3 ägg varav jag fick ett och två frystes.

    Ivf 3 gjordes långa protokollet med suprecur-spray och menopur. I slutet lades gonal-f till. Gav endast 2 ägg, båda dåliga, inget tillbaka.

    Denna gången får jag gonal-f 375 ie och Menopur 75 ie samt orgalutran from dag 5. Korta protokollet.

    Vilka har du gjort? Och hur många?
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH