• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Kattflickan

    Fast, inte alla med lågt Amh har svårt att bli gravida. Jag blir ganska lätt gravid( 3 ggr på ett år) men istället har jag ett genetiskt problem. Mitt AMH var 0,51 hösten 2011.

    Jag fick dessutom ut 8 ägg vid Ivf!

    Maggie: Det är inte alls kört för din del! Dessutom har du ju fått ett barn innan vilket visar att du kan få barn.

  • mian04

    Jag hade ett amh på under 0,2, fick ut två tillräckligt stora ägg med Gonal-f 350 IE. Båda äggen befruktade sig och delade sig normalt.  I december ska min bebis komma ut, om allt går som det ska! Så det kan visst gå med lågt amh, till och med om det är omätbart, som i mitt fall! Det funkade på första IVF-försöket till och med och jag var 35. Så ge inte upp förrän ni försökt några gånger är mitt råd : -)) Heja tjejer!! 

  • Kattflickan

    Vi är många i den här tråden som blivit gravida naturligt eller med Ivf och som har lågt Amh! Ett tag plussades det på löpande band. Så, visst är det svårare att bli gravid med dålig äggreserv, men inte hopplöst. Det verkar vara mycket individuellt hur stor roll den dåliga äggreserven innebär.

  • Liv2014

    Här kommer en statusuppdateringar från mig... De ville att vi skulle avbryta även vårt senaste försök då de bara så en i rätt storlek. Vi stod dock på oss ville ta ut ändå även om det bara var ett för att lite kolla kvalitén. Det blev två ägg båda befruktades och var i toppkvalitet. Fick tillbaka ett det andra odlades till blasto och klara sig till frysen. OCH jag plussade i lördags! De ville alltså avbryta och hade tidigare pratat om ÄD om det ej blev något denna gången. Jag är nu gravid och har en blasto i frysen! Och Maggie jag har amh under 0,2. Nu vet vi inte hur det går har haft lite små blödningar vilket oroar mig mycket trots att jag läst att det inte behöver betyda att det leder till missfall. Men hade småblödningar innan mitt första missfall också så känns inte helt bra. Men amh behöver alltså INTE säga något om kvaliteten!

  • Liv2014

    BTW någon som hört att man ska undvika att flyga under första graviditetstiden? Har en resa om två veckor och har läst på de flesta ställen att det är helt ok, men på några ställen att det skulle eventuellt kunna innebära något högre missfallsrisk på grund av tryckförändringar och joniserad strålning. Att man speciellt ska undvika om man haft blödningar...Är jag toknojig om jag ställer in eller har ni andra hört liknande om att det är bra att undvika flygningar?

  • Kattflickan

    Stort Grattis Liv!!!

    Tror det är lite vanligare med små blödningar vid Ivf än annars utan att det är nån fara.

  • maggies81

    Grattis Liv. Vilken solskens historia. Och en blödning behöver inte betyda missfall. När vi gjorde vår förra IVF så började jag blöda 14 dagar efter äp och 4 dagar innan td. Jag trodde det var mensen så jag slutade med vagitorierna i 3 dagar. Jag tyckte min mens var lite väl kort (bara 3 dagar) så jag ringde kliniken och de sa att jag måste fortsätta med vagitorierna. Och dagen efter plussade jag.

    Vissa dagar känner jag mig mer positiv och andra mmindre. Jag brukar vara ganska positiv men när det gäller hela den här karusellen så har jag varit sjukt negativ. Jag vet att vi har lyckats tidigare men det var 5 år sen. Och sen e jag relativt ung fortfrande. Den här ovissheten gör mig helt maktlös.

    Har någon av er testat kosttilsskottet Dhea? Jag läste något om det och frågade cvl kliniken där vi går men de tror inte på det och skriver därför inte ut det.

    Ni som har gjort flera äp har ni reagerat likadant på alla/båda ÄP? Jag är så himla rädd att det ska göra ont. Förra gången läste jag ingenting om det men nu haar jag läst att det kan göra jätteont. Förra gången reagerade jag väldigt kraftigt på morfinet och har inget minne av ÄP. 

  • Frazze
    maggies81 skrev 2013-09-29 20:28:12 följande:
    Menar du mig? Jag tog provet för 2 veckor sedan och fick svar idag. Jo, jag har läst lite om det men är det verkligen så många som har drabbats av det. De flesta får väl inte felaktiga svar. 

    Vad krävs för värde normalt sett om man ska kunna bli gravid spontant? Kan mitt värde ha varit så lågt redan när jag var 25? Eller det kan ju inte ha varit så lågt för 5 år sedan eftersom jag fick ut 10 st.

    Just nu känns det hopplöst. Ska ringa läkaren imorn. 



    Hej hej! Nu måste jag bara berätta vad min gynekolog sa till mej! Han berättade att dom inte ens tar dessa prover längre pga felaktiga resultat och ALLTID att det visar lägre än vad du har om drt nu inte är ett av de fåtal som faktiskt stämmer.

    Själv fick jag svar att mitt AMH ligger på 0,2 alltså super duper lågt! Men jag inväntar brev från Göteborg nu i nästa vecka. Ringde dit igår ich frågade. Är så spänd nu för vad dom ska säga! Jag har lite saker jag ska ta tag i innan jag får komma ner dit. Men nu när jag vet att det är allvar så går det lättare! Ge INTE upp utan kämpa! Du har dina rättigheter! Kram
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH