• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • mian04
    Zwillinge86 skrev 2013-10-03 12:51:21 följande:
    Ny metod ger barnlösa hopp

    Stockholm


    Amerikanska forskare har lyckats få infertila kvinnor gravida genom att stimulera en del av äggstocken utanför kroppen. Av fem kvinnor har en nu fött ett friskt barn och en annan är gravid.


    I studien ingick 27 kvinnor, alla med diagnosen prematur ovarialsvikt, vilket innebär att äggen inte mognar som de ska. På fem av kvinnorna plockade forskarna ut en eller en del av en äggstock som stimulerades med hjälp av hormoner utanför kroppen. Äggstocken återfördes sedan till kvinnan och placerades i närheten av en äggledare.

    Tidigare har äggdonation varit det enda alternativet för dessa kvinnor.


    Forskarna tror nu att samma metod kan användas vid andra orsaker till ofrivillig barnlöshet, som cancerbehandling eller ålder.


    Studien publiceras i senaste numret av Proceedings of the National Academy of Sciences.


    Hittade artikeln om studien: 

    Här är en länk dit:
    http://www.pnas.org/content/early/2013/09/25/1312830110
     
    Hippo signaling disruption and Akt stimulation of ovarian follicles for infertility treatment,  2013, Kazuhiro Kawamura                

    Significance

    Human ovaries hold follicles containing oocytes. When follicles mature, they release eggs for fertilization. Patients with  primary ovarian insufficiency develop menopausal symptoms at less than 40 y of age. They have few remaining follicles and  their only chance for bearing a baby is through egg donation. Kawamura et al. demonstrated that Hippo and Akt signaling pathways  regulate follicle growth. Using an in vitro activation approach, they first removed ovaries from infertile patients, followed  by fragmentation to disrupt Hippo signaling and drug treatment to stimulate Akt signaling. After grafting ovarian tissues  back to patients, they found rapid follicle growth in some patients and successfully retrieved mature eggs. After in vitro                              fertilization and embryo transfer, a live birth is now reported.                           


    Abstract

    Primary ovarian insufficiency (POI) and polycystic ovarian syndrome are ovarian diseases causing infertility. Although there  is no effective treatment for POI, therapies for polycystic ovarian syndrome include ovarian wedge resection or laser drilling    to induce follicle growth. Underlying mechanisms for these disruptive procedures are unclear. Here, we explored the role of  the conserved Hippo signaling pathway that serves to maintain optimal size across organs and species. We found that fragmentation of murine ovaries promoted actin polymerization and disrupted ovarian Hippo signaling, leading to increased expression of                              downstream growth factors, promotion of follicle growth, and the generation of mature oocytes. In addition to elucidating mechanisms underlying follicle growth elicited by ovarian damage, we further demonstrated additive follicle growth when ovarian fragmentation was combined with Akt stimulator treatments. We then extended results to treatment of infertility in POI patients  via disruption of Hippo signaling by fragmenting ovaries followed by Akt stimulator treatment and autografting. We successfully  promoted follicle growth, retrieved mature oocytes, and performed in vitro fertilization. Following embryo transfer, a healthy   baby was delivered. The ovarian fragmentation–in vitro activation approach is not only valuable for treating infertility of  POI patients but could also be useful for middle-aged infertile women, cancer patients undergoing sterilizing treatments,                              and other conditions of diminished ovarian reserve.

             


  • Zwillinge86

    Tack! Vågar man hoppas att metoden fortsätter utvecklas och inom en rimlig framtid erbjuds till patienter, eller är det kanske troligare att det sprids lika långsamt som framgångarna inom reproduligisk immunologi? Hoppas happas hoppas

  • maggies81

    Vi har försökt få tag på vår läkare hela veckan ang. provsvaret. I torsdags fick vi prata med en annan läkare. Vi ville veta våra chanser eftersom vi har kännt att de är så pass små pga. amh-värdet. Enligt honom så har vi 25% chans att lyckas/försök. Om vi hade haft bättre amh-värde så hade vi haft 33% chans. Kan det verkligen stämma att vi ändå har så pass bra chanser trots amh-värdet? Jagf har varit inställd på att våra chanser är mer eller mindre 0. Känns lite bättre nu men jag är ändå skeptisk. han sa att han gjorde bedömingen genom att titta på alla andra värden också. Och de ser ju bra ut.

  • Liv2014

    Maggie den första läkaren jag träffade gav mig mellan 5-10 % chans baserat på amh på under 0,2. Hade sedan en telefonkonsultation med en läkare i USA på CHR en klinik som lite specialiserat sig på patienter med lågt amh han gav mig 40% chans med tillskott på dhea. Nu är jag gravid. Du bör alltså med dina 0,7 ha goda chanser kan jag tycka. Men man vet ju egentligen inte förren man provat stimulera hur man svarar på behandlingen. Vissa verkar svara bra trots lågt amh, jag svarade inte så bra antalsmässigt men hade väldigt fin kvalitet på de två som togs ut och det är ju lite kvalitén som i slutändan räknas ändå.

  • intetnyttpåplusfronten

    Jag är i lite chock nu, sist vi gjorde korta metoden så fick vi ju endast två ägg och läkarna ville inte gå vidare.

    Nu har vi gjort långa metoden och jag har nu 5 st ägg! Så på tisdag ska jag på ÄP. Överlycklig såklart, men imorse när jag vaknade hade jag typisk ÄL smärta i båda äggstockar och nu är jag livrädd att äggen ska vandra iväg av sig själva :o Jag tar nu nässpray i ena näsborren tre ggr om dagen, och den ska väl hindra att äggen vandrar iväg? Men det känns verkligen som ÄL :o  


    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum.
  • Liv2014

    Härligt! Tror inte du behöver oroa dig nässprayen ska hindra dem från att lossna. Jag hade också mycket känningar i äggstockarna under sprutorna ett gott tecken på att äggstockarna jobbar :)

  • intetnyttpåplusfronten

    Men jag har inte känt nåt alls av äggstockarna förrän imorse :/ Så blir lite rädd att sprayen misslyckas eller att jag missuppfattat dosen eller nåt.. :p


    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum.
  • maggies81
    Liv2014 skrev 2013-10-04 22:42:10 följande:
    Maggie den första läkaren jag träffade gav mig mellan 5-10 % chans baserat på amh på under 0,2. Hade sedan en telefonkonsultation med en läkare i USA på CHR en klinik som lite specialiserat sig på patienter med lågt amh han gav mig 40% chans med tillskott på dhea. Nu är jag gravid. Du bör alltså med dina 0,7 ha goda chanser kan jag tycka. Men man vet ju egentligen inte förren man provat stimulera hur man svarar på behandlingen. Vissa verkar svara bra trots lågt amh, jag svarade inte så bra antalsmässigt men hade väldigt fin kvalitet på de två som togs ut och det är ju lite kvalitén som i slutändan räknas ändå.
    Jag svarade helt ok på behandlingen sist, men det var 5 år sedan. Jag fick ut 10 ägg på dos 250 puregon. Nu har jag fått dos 300 puregon. Ska dit på ons för att se om dosen är ok. Tycker det är lite låg dos för så lågt amh värde. jag tänkte testa Dhea om det inte funkar den här gången men läkaren på cvl vägrar skriva ut det
  • ännumera

    Hej,
    Mitt AMH var 0.5 för 4 år sedan. Har blivit gravid 6 ggr efter det, 3 tidiga missfall, ett sent missfall.

    OCH två graviditeter har resluterat i att jag nu har en treåring och en tremånaders bebis. Och jag är 43 år!

    Har inte last tråden såg bara rubriken och ville skriva detta då jag sökte själv efter "solskenshistorier" när vi höll på IVF.

    Lycka till alla som kämpar!!         

  • livit

    Hej! Jag fick nyligen besked om högt FSH/lågt AMH (20/0.06), efter ett år av fruktlösa försök. Helt förstörd började jag söka efter solskenshistorier och hittade den här tråden. Sedan någon månad tillbaka har jag följt er från början, från det att Linn startade tråden. Gråtit och glädst med alla tappra kvinnor här inne, insett att under kan ske - men inte för alla.

    Jag har ännu bara fått reda på mina testresultat, inte fått träffa en läkare som sammanställer allt och diskuterat möjliga behandlingar. Vi har en kallelse om 1 1/2 vecka och jag bävar. Jag har fyllt 39 nyligen och min sambo är 42, så vi kommer få betala allt själva. Jag hoppas så klart på att få göra en provstimulering, men vet att det kan bli svårt att få göra det med mina värden.

    Det känns som man står på ravinens brant, en liten knuff så kommer jag falla ner i mörkret. Finns det plats för en tjej till i tråden? En som träffade sin kärlek sent i livet men ändå hoppas på ett litet mirakel.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH