• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • germany
    maggies81 skrev 2013-09-29 15:15:57 följande:
    Hej, Vi har precis påbörjat ivf-behandling. När vi var där senast så sa läkaren att det såg ut som om jag hade lite dålig äggreserv. Idag fick jag mail från läkaren att mitt amh-värde ligger på 0.7. Det känns ganska meningslöst att gå vidare med ivf. Jag har googlat runt lite och det verkar vara väldigt små chanser för oss att lyckas.

    Vi gjorde ivf för 5 år sedan som lyckades på första försäket. Vi fick då ut 10 ägg, varav 6 befruktades- 1 till mig och 1 till frysen. Vi gjorde fet i somras som misslyckades. Kan mitt amh-värde varit lågt redan då? Jag fick ju ut 10 ägg vilket är ok. Eller har det rasat sedan dess?

    Jag känner mig helt matlös eftersom man får inga riktiga svar från läkaranma i sverige. De har hela tiden sagt att allt ser bra ut. Kan de vara därför vi inte har unnat få barn naturligt? Vi började ändå försöka när vi var ganska unga (25 år).

    Läste någonstans att är man mellan31-35 år och har ett värde under 1,7 så är det väldigt liten chans att man lyckas med ivf. Stämmer detta? 
    Om att du har ett AMH värde på 0,7 så hade min läkare sagt att jag haft hyggliga chanser att bli gravid.
    Så ditt ligger precis på gränsen för vad som är dåligt. Att du har läst att ett AMH värde från 1,7 skulle medföra liten chans att bli gravid tycker jag är helt fel. Har man AMH från 0,7 och neråt så räknas värdet som sämre. Att bli gravid då kan ta längre tid men jätteliten chans skulle jag inte vilja kalla det heller så länge man inte närmar sig 0,1 (och det är inte ens då helt omöjligt). Ge inte upp och vill ni ha syskon till erat barn så sätt igång, men ge det hela lite tid ifall det inte lyckas på första eller anra försöket. Trägen vinner!

    Jag och många med mig som haft lågt AMH har plussat och det helt naturligt. Jag hade AMH på 0,29 men sitter här med en snart 2 månaders bebis Solig
  • Hannah8401

    Men se också vilken enhet de mäter amh i! De kan mäta i ng eller pmol. Mäter de i pmol så är det lågt under 3 tror jag. För att omvandla pmol till ng tror jag att man delar sitt pmol resultat på 7.
    Jag hade första gången 2 pmol som då blir 0,28 ng, andra gången hade jag 1 pmol som blir drygt 0,14 ng.

    En av mina läkare sa att hade jag vart 35 eller äldre hade jag blivit nekad ivf. Som tur är gick det utan ivf, och jag har ännu några år till 35 för att prova ivf till syskonförsök.

    Maggie många här inne har ätit dhea, det finns en tråd om dhea som heter tips om dhea. Jag tog det, 75mg/dag, jag startade med det efter jag fått amhbeskedet, 3 månader senare var jag gravid.

  • maggies81

    När jag läser alla här som har lyckats trots dåligt amh värde så börjar jag hoppas lite grann. Men det känns att vi har oddsn emot oss och vi får inte ens köpa 3-pack.


    Hannah8401 skrev 2013-10-01 10:52:29 följande:
    Men se också vilken enhet de mäter amh i! De kan mäta i ng eller pmol. Mäter de i pmol så är det lågt under 3 tror jag. För att omvandla pmol till ng tror jag att man delar sitt pmol resultat på 7.
    Jag hade första gången 2 pmol som då blir 0,28 ng, andra gången hade jag 1 pmol som blir drygt 0,14 ng.

    En av mina läkare sa att hade jag vart 35 eller äldre hade jag blivit nekad ivf. Som tur är gick det utan ivf, och jag har ännu några år till 35 för att prova ivf till syskonförsök.

    Maggie många här inne har ätit dhea, det finns en tråd om dhea som heter tips om dhea. Jag tog det, 75mg/dag, jag startade med det efter jag fått amhbeskedet, 3 månader senare var jag gravid.
    Var kan man köpa Dhea? Läkarna på CVL skriver inte ut det för de tror inte på det.

    Vad beror dåligt amh-värde på?

    Är det mer sannolikt att jag har haft lågt amh-värde hela tiden eller att det har blivit så lågt de 5 sista åren.

    Jag blir så förbannad att de hela tiden har sagt att det är inget fel på oss och att vi har mycket goda chanser att lyckas. 
  • jennaA

    Sedan har jag hört att är du äldre med ett lågt AMH värde har du sämre chanser än om du är yngre med ett lika lågt AMH värde. Därför kan man ju undra om AMH verkligen speglar äggkvaliten?

  • jennaA

    Själv är jag snart 42 med ett AMH på 0,6. Sista ivf försöket resulterade bara två ägg trots nästan högsta dosen på hormonsprutorna, bägge äggen befruktades men dom klarade inte odlingen så mina chanser är nästan lika med noll tyvärr

  • linköping68

    Även jag har fått höra att mina chanser att bli gravid är nästan lika med noll. Har bara mätt AMH 1 ggr för ca 1 1/2 år sedan, hade då 0,69. Gyn sa att jag ALDRIG skulle bli gravid med så lågt AMH. Jag har blivit gravid 8 ggr, men de har alla slutat med missfall runt v6-9 utom det sista. Då såg man inga hjärtljud i v13+4, så det blev medicinskt framkallat missfall.

    Mitt problem är mer åt det immunologiska  hållet. Jag har precis fyllt 45, men jag hoppas ändå på att jag kanske kan få lyckas med en fullgången graviditet.

    Ville väl egentligen bara säga att det går att bli gravid trots lågt AMH. Ge inte upp utan fortsätt så länge ni orkar. Lägg till ett gäng mediciner och naturpreparat så kanske det går lite bättre. Själv äter jag omega 3, Q10, folsyra, trombyl, DHEA.     

  • Liv2014

    Maggie81 hoppas det går lika bra för mig då trots blödning, min var på dag 15 efter äp så nästan precis när du hade också då. Jag åt dhea till och från under tre månader. Jag hade förmodligen ätit det igen men känner att jag tokstressade in i det utan att läsa på ordentligt först. Läs både kring för och nackdelar innan du bestämmer dig! Titta också på tips om dhea en tråd på familjeliv. Men ägglossning uteblev helt min andra månad på grund av dhea vilket blev skitdåligt eftersom jag skulle börja nedreglera då. Blev inte nedreglerad, tog 37 dagar och en punkpionjären av en cysta, men om det beror på dhean eller inte vet jag inte. Fick ju uppenbarligen sedan bra kvalitet på mina ägg men om det beror på dhean eller inte vet jag inte heller eftersom jag inte tagit ut några ägg innan. Falun är enda kliniken i Sverige som skriver ut, annars kan du beställa från USA kolla bara så du beställer microniserat dhea. Jag beställde från www.makemefertile.com

  • Hannah8401

    Jag vet inte var man kan köpa dhea nu när inte dhea.com skickar till sverige längre, men tror jag har läst om någon sida som heter makemefertil eller något. Men hör i tips om dhea tråden. Det står där.

    Vad lågt amhvärde beror på verkar väl inte alla läkare eniga om.  Min sa att det är något som hänt när jag var ett foster, för det är då ägganlagen utvecklas, vi kvinnor föds ju med de äggen vi har att spela med, men männen producerar nya spermier hela tiden. Min mamma kunde för exempel vart sjuk när jag var i magen, och rökning kunde också påverka. Jag tror inte min mamma rökte under tiden hon väntade mig, men hon gjorde det innan och efter, kanske kan det påverka att hon gjorde det innan? Om man har tagit mycket droger eller anabola kunde man också förstöra amhvärdet sa läkaren. Men hur många av oss här har gjort det?
    Jag tror andra här inne fått andra svar från sina läkare.

    JennaA, kanske beror det på att läkarna anser att de som är äldre med lågt amh har mindre år kvar av sin fertilitet än de som är yngre? Man kan ju tydligen ligga på samma värde ganska länge innan det helt når botten. Och alla kvinnor blir infertila med åldern förr eller senare då äggen tar slut.

  • Zwillinge86

    Ny metod ger barnlösa hopp


    Stockholm


    Amerikanska forskare har lyckats få infertila kvinnor gravida genom att stimulera en del av äggstocken utanför kroppen. Av fem kvinnor har en nu fött ett friskt barn och en annan är gravid.


    I studien ingick 27 kvinnor, alla med diagnosen prematur ovarialsvikt, vilket innebär att äggen inte mognar som de ska. På fem av kvinnorna plockade forskarna ut en eller en del av en äggstock som stimulerades med hjälp av hormoner utanför kroppen. Äggstocken återfördes sedan till kvinnan och placerades i närheten av en äggledare.

    Tidigare har äggdonation varit det enda alternativet för dessa kvinnor.


    Forskarna tror nu att samma metod kan användas vid andra orsaker till ofrivillig barnlöshet, som cancerbehandling eller ålder.


    Studien publiceras i senaste numret av Proceedings of the National Academy of Sciences.


  • Zwillinge86

    Hittade denna lilla notis i gårdagens tidning och har förgäves försökt hitta studien. Vet att det finns många som är duktiga på detta här inne, så om någon som själv är intresserad av studien lyckas hitta den så får ni mer än gärna länka!


    Zwillinge86 skrev 2013-10-03 12:51:21 följande:
    Ny metod ger barnlösa hopp

    Stockholm


    Amerikanska forskare har lyckats få infertila kvinnor gravida genom att stimulera en del av äggstocken utanför kroppen. Av fem kvinnor har en nu fött ett friskt barn och en annan är gravid.


    I studien ingick 27 kvinnor, alla med diagnosen prematur ovarialsvikt, vilket innebär att äggen inte mognar som de ska. På fem av kvinnorna plockade forskarna ut en eller en del av en äggstock som stimulerades med hjälp av hormoner utanför kroppen. Äggstocken återfördes sedan till kvinnan och placerades i närheten av en äggledare.

    Tidigare har äggdonation varit det enda alternativet för dessa kvinnor.


    Forskarna tror nu att samma metod kan användas vid andra orsaker till ofrivillig barnlöshet, som cancerbehandling eller ålder.


    Studien publiceras i senaste numret av Proceedings of the National Academy of Sciences.


     

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH