• emhu

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Frazze skrev 2018-01-17 21:58:11 följande:

    Kom i håg emhu att du kan inte säga A och inte B! Här krävs ständig update på gravidstatusen och hur det går. Hoppas lillgrynet är kvar och växer för fullt i magen. Kram


    Haha, det har inte riktigt landat ännu. Vågar inte tro på det fullt ut förrän jag har sett ett hjärta och antagligen kommer jag inte våga tro på det då heller. Missfallet i våras ligger där och spökar i tankarna. Men känner mig annorlunda den här gången. Riktigt illamående emellanåt och kraftig växtvärk till och från. Förra gången hade jag bara ont i tuttarna och dom känns ingenting den här gången...jag ser det som ett gott tecken :) försöker tänka att det som händer, det händer. Jag kan ju inte påverka det hur som helst. Hur går det med dieten Frazze?
  • emhu
    Frazze skrev 2018-01-18 06:59:33 följande:

    Härligt! Som du säger så kan man ju inte påverka! Men man kan ju göra det man vet om som att dra ner på kaffe och ta hjälp av progesteron etc. Men sen är ju inget säkert ändå. Jag håller feta tummen för dig i alla fall. Får hitta någon annan som ska köra äd samtidigt som jag istället Gärna det så länge du får behålla ditt lilla gryn.

    Dieten går bra alltså att jag håller den, men vikten står helt still Jag måste börja träna helt enkelt. Men jag får räkna kcal så länge och hålla mig snäppet under 1500kcal så kanske nåt händer.


    Jag vågar fortfarande inte tro på att det här kommer gå vägen där här gången heller...ska ju på vul nästa vecka och vågar inte tro på någonting förrän jag har sett hjärtaktivitet. Summa sumarum: jag har inte släppt mina äd-planer ännu...borde ju vara glad men det är så svårt....

    Det är bara att fortsätta kämpa Frazze! Det är dom små omställningarna som ofta gör stor skillnad!
  • emhu
    Aylina88 skrev 2018-01-23 17:26:12 följande:

    Hej tjejer! Ja tror jag har kommit in i klimakteriet och jag är bara 28 år :( har börjat få värmevallningar så jag beställde hem ett test på Quick test och fick positiv på den :( mina chans och bli gravid är lika med noll nu :( här är testet :(


    Ingen aning riktigt vad det där testet mäter men jag tycker absolut att du ska ta kontakt med en gynekolog som får ta lite olika prover på dig och undersöker dina äggstockar. Och det är inte alls kört för dig att bli gravid! Jag fick diagnosen "för tidigt klimakterie" i juni förra året men gjorde ett positivt gravtest förra veckan! Mirakel kan ske! Dessutom finns ju alltid äggdonation som sista utväg. Men ta inte ut något i förskott!!! Gå och ta prover och låt någon undersöka dig. Lycka till!
  • emhu
    Nube skrev 2018-01-23 19:09:11 följande:

    Hur går det för dig? Hoppas allt är bra!


    Jo då, det går bra. Symtomen kommer och går. Vaknar nästan varje natt med stark växtvärk och illamående. Brösten brukar ömma på morgonen och så blir det svagare under dagen. Har ett diffust illamående fram till lunch ungefär, sedan försvinner det. Och så fort ett symtom försvinner freakar jag ur och tänker att nu är det kört...det här oron kan ta kål på den bäste....längtar till vul nästa vecka. Härligt att höra att det har gått så bra för dig! Det värmer en orolig själ!
  • emhu
    Aylina88 skrev 2018-01-23 22:32:58 följande:

    De mäter fsh värde och om de högt så blir de två streck och de står i brukanvisningen om de två streck så har man kommit in i klimakterie :( ska ringa imorgon och tack för du ger mig hopp <3


    Tänkte bara tillägga att om du har regelbunden mens än så länge så är ju risken mindre att du är på väg in i klimakteriet. Min mens var svajjig (cykel på allt från 22 dagar till 60 dagar) i ca 1 år innan den försvann helt. Sista halvåret har jag ätit hormontabletter som har gett mig regelbundna blödningar och dessutom uppenbarligen kunde uppbringa ett litet ägg :)
  • emhu
    Aylina88 skrev 2018-01-25 12:13:50 följande:

    Hej på er igen! Jag hade ägglosning den 13 och och idag så hade jag en ägglosningtest kvar och den visar så här kan de va så man har en till ägglosning?


    Håller med Flisan, de där stickorna är bara positiva om teststrecket är lika starkt eller starkare än kontrollstrecket. Stämmer ju väl med att du hade ägglossning den 13:e också...
  • emhu
    Aylina88 skrev 2018-01-25 15:50:27 följande:
    Får man fråga vad dom där hormontabletter heter :)
    Dom heter Novofem men är bara till för de som hamnat i klimakteriet som jag förstår. För att få upp östrogen och progesteron halterne i kroppen.
  • emhu
    Frazze skrev 2018-01-25 19:24:33 följande:

    Konstigt att inte jag fått dem då. Jag vill ha dem!


    Men Frazze, du har väl fortfarande regelbunden mens? Äggstockarna och gulekroppen efter ägglossning producerar ju redan allt östrogen och progesteron som man behöver. Jag fick dom för att jag hade så otroligt torra slemhinnor och värmevallningar som inte var att leka med. Egentligen lite konstigt att jag fick en ägglossning eftersom att pillren "lurar" kroppen och får den att tro att man har ägglossningar och då jobbar ju inte kroppen själv för att få till ett ägg på egen hand.
  • emhu
    Aylina88 skrev 2018-01-28 14:17:33 följande:

    Hej tjejer! Måste fråga er hur börja de för er med klimakteriet vad va första symtomen? Kram på er <3


    Första symptomet var att mensen blev oregelbunden och tillslut försvann helt. Sedan kom värmevallningarna...behövde typ gå ut på balkongen och svalka mig flera gånger om dagen. Det sista var nog torra slemhinnor i underlivet. Kliade konstant och penetrerande sex fanns inte på kartan.
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH