• emhu

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Nube skrev 2018-06-13 17:41:57 följande:

    Igår föddes äntligen vår efterlängtade barn, det blev en liten söt tjej. Allt gick bra och hon är helt fantastiskt. Det var en lång resa hit men totally worth it! :)


    Åh grattis Nube! Själv går jag in i vecka 27 imorgon och har börjat känna mig rejält gravid med foglossning och halsbränna.
  • emhu
    Chileka skrev 2018-08-05 19:58:07 följande:

    Jag måste dela med mig! Är 39 år o försökte i 1,5-2 år att skaffa ett syskon. Efter att jag började känna nåt som liknade klimakteriesymtom kollade jag upp mitt amh o fick resultatet per post av läkaren. Du har 0,2 amh vilket innebär väldigt liten chans att bli gravid. Det var en fredag, kändes som ett dödsbesked o jag hade ingen professionell att vända mig till för förklaring. Detta forumet blev väldigt viktigt då, trots allt många berättelser av kvinnor som genomlidit liknande historia.

    Direkt satte vi igång fertiltetsutredning o där sa läkaren att amh är ett blodvärde, inte en exakt uträkning av ägg, att ivf inte säkert kommer förbättra våra chanser, men att det är upp till oss att välja.

    Vi ville göra allt vi kunde så jag satte igång med sprutor så snart jag kunde. Resultatet blev 4 ägg varav endast ett blev tillräckligt moget. Ägget blev befruktat men så kom mensen. Kliniken sa att jag ändå skulle testa mig på utsatt dag vilket jag då kände som en kränkning efter allt man har utstått. Kunde inte tro mina ögon när stickan (-orna :) visade positivt! Idag har halva graviditeten passerat o alla ultraljud visar på mkt god utveckling o ett välmående foster. Är så stolt o lycklig över att vi kommit så här långt! Ett tag trodde vi att det var försent. Men ett guldägg räcker! All styrka till er som kämpar, lycka till! ??????????????


    Åh en sådan härlig solskenshistoria, grattis!
  • emhu
    Percafluviatilis skrev 2018-09-22 14:04:33 följande:

    Grattis :) Min man är helt emot både donation och adoption tyvärr.


    Hur ställer du dig till donation eller adoption? Kan tänka mig att det kan bli en jobbig situation om man tänker helt annorlunda än sin partner i den frågan.
  • emhu

    Nube och sjuttiosjuan - härligt att livet flyter på med era små! Själv är jag idag på BF+3 och letar tecken på förlossning hela tiden men än så länge verkar bebis vilja stanna kvar.

    Vi har redan börjat prata om syskon. Eftersom att vi blev gravida på naturlig väg får vi ju ingen hjälp med äggdonation genom landstinget så vi tänkte börja försöka med syskon så fort det går. Och har vi inte lyckats själva om 2 år så åker vi nog utomlands för en äggdonation. Hoppet är det sista som dör. Har det funkat en gång så kan det hända igen :) jag fick ju dessutom ett missfall förra våren så vi har ju faktiskt lyckats två gånger inom loppet av ett år.

  • emhu
    Frazze skrev 2018-09-22 20:09:29 följande:

    Hej alla!

    Så roligt att läsa om allas olika situationer. Skönt att era små flickor mår bra emhu! Hur går det? Har bebis dykt upp ännu? Vad blev det?

    Blir ingen FET i höst Pengarna räcker inte och nu har jag fått veta att mitt vikariat tar slut 1/11 oxå. Bara söka nytt jobb och hoppas på att man snart får ett.

    Men jag ger inte upp hoppet att vi ska kunna åka i mars el så.

    Percafluviatilis tycker inte ni ska hänga upp er på en sån fånig detalj som ett donerat ägg. Alltså, det är ju du som bär barnet och du som föder det alltså ditt blod.

    Vi körde 3 ivf försök och sen kände jag att stressen tog knäcken på mig. Visst så blev jag ju gravid på första försöket, men det gick ju inte hela vägen. Men sen inget!

    Fick höra om Äd och sen struntade jag i allt och vi bara åkte. Gick ju inget vidare då heller och sen blev jag naturligt gravid istället! Här sitter jag och tittar på världens finaste lilla kille (INTE partisk alls hahahahha)

    Men jag vet att det är helkört även om jag skulle testa ivf igen för det finns inga ägg kvar. Jag tvekar inte en sekund att återgå till ÄD. Vi har 11 blastocyster i riga och kommer använda så många som krävs för att få en el två till.

    Vänta inte för länge med syskon någon!


    Ingen bebis i sikte här ännu :( börjar kännas så himla tungt. Vill verkligen inte bli igångsatt heller så jag håller tummarna för att det kommer igång snart.

    Tråkigt med jobbet, antar att du letar efter något annat nu då? Men det är ju ingen rolig situation förstår jag. Hoppas att ni kan få ihop en liten buffert så att ni kan åka och hämta en blastis eller två i vår istället.
  • emhu
    Aylina88 skrev 2018-09-25 16:44:41 följande:

    Hej tjejer! Hoppas allt är bda med er? Lova åter komma när min lillebebis skulle komma men tyvärr så hade jag otur och förlora mitt barn i vecka 29 haft ett helvetet och saknaden har tagit död på mig men nu kämpar jag mig upp igen och vi ska försöka på ett till barn så våran änglabebis får en syskon <3


    Jag beklagar verkligen er förlust, kan inte ens tänka mig smärtan och saknaden. Har ni fått veta varför ni förlorade ert barn?
  • emhu
    Aylina88 skrev 2018-09-25 20:54:46 följande:

    TackTack fina du <3Tack livmoderkakan hade losnat och de blev syrebrist så min mini klara sig inte :(


    Även om förlusten av ett barn måste vara något av det svåraste man kan gå igenom så måste det ändå vara skönt att få en förklaring till varför det hände så att mödravården kan ge er extra kontroller vid nästa graviditet.
  • emhu
    Nube skrev 2018-09-28 19:09:09 följande:

    Angående syskonförsök.. undrar när man göra IVF igen?


    Jag gissar på att man kanske ska ha ammat klart o så innan man påbörjar en ny omgång så inte hormonerna spökar till det. Ring kliniken och fråga!
  • emhu
    Nube skrev 2018-09-28 21:38:17 följande:

    Ja, så är det säkert.. vill liksom inte vänta för länge. Hur går det för dig? :)


    Ingen större framgång här...kände lite mensvärk idag på eftermiddagen men den är som bortblåst nu tyvärr...
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH