Inlägg från: Skumboll |Visa alla inlägg
  • Skumboll

    Har du tillräckliga kunskaper om hur barn med ADHD och Autism reagerar i vissa situationer som får dig att tänka på lata föräldrar och dålig uppfostran?

    Vilken fin beskrivning TS!

    Många i vår närhet har svårt att ta till sig diagnosen.
    Mina svärföräldrar förstår inte alls. De tror att dagis är en universallösning som kommer göra att han blir av med diagnosen. Och utbrotten beror enbart på trots. 
    Min far är av den äldre typen, sådana här diagnoser pratades det aldrig om på hans tid. Men han har så fin hand med sonen, för att han ser honom som han är, inte som han borde vara. Min mor försöker så gott hon kan, läser på och går på föreläsningar och försöker verkligen sätta sig in i den värld vi lever i. Men hon har svårt att se de små detaljerna som gör stor skillnad för sonen.

    Vänner försöker alltid släta över alla problem vi har genom att säga "ja men sådär gör min son/dotter också". 
    Jag vill inte höra sådant. Aldrig. Jag är väl medveten om sonens problematik och de får mycket hellre bara säga okej. Att de jämför sin egen normalstörda son/dotter med min autistiska son känns bara som en enda stor käftsmäll.

    Och om sonen får utbrott ute bland andra så önskar jag att människor kunde sluta stirra. Det stressar sonen och det stressar mig. Jag ignorerar alltid utbrott, och många verkar ha synpunkter på mina metoder. Låt oss bara vara, kommentera inte, titta inte. Förstå bara att det ibland ligger något bakom utbrotten. Inte bara ouppfostran.  


    ♥ Simon ♥
  • Skumboll

    Det är minsann inte lätt att nå fram till ett barn som inte har kommunikationen för att kunna förmedla sig och inte har ordförståelsen och således inte förstår en enkel uppmaning/förklaring. 
    Upplys mig gärna om hur man då gör?

    Jag låter sonen åka vagn och ha napp, då vet jag att jag kan ta mig in och ut i affären en snabbis om det verkligen krisar sig utan att behöva jaga, leta efter borttappat barn eller lugna en hysterisk pojk. Men se nej, det är inte okej det heller enligt andra, för är man 3,5 år är man alldeles för stor för att både åka vagn och ha napp. Varför ska folk ha åsikter om precis allt?


    ♥ Simon ♥
Svar på tråden Har du tillräckliga kunskaper om hur barn med ADHD och Autism reagerar i vissa situationer som får dig att tänka på lata föräldrar och dålig uppfostran?