Inlägg från: amomentlikethis |Visa alla inlägg
  • amomentlikethis

    Har du tillräckliga kunskaper om hur barn med ADHD och Autism reagerar i vissa situationer som får dig att tänka på lata föräldrar och dålig uppfostran?

    Milkina cerka skrev 2010-11-20 13:47:24 följande:
    Ja, jag är bara i början av den process som förhoppningsvis leder till full acceptans så småningom.

    Hoppas det är ok. att fråga en sak.. Hur tacklar man nära släktingar som inte vill förstå att vi inte struntat i att uppfostra honom? Alla förslag mottages med tacksamhet.
    I vårt fall så sa jag upp kontakten med min mamma. Det var inget fel på sonen. Det var ju JAG som gjort honom som han är...Det fick man höra hela tiden och numera mår jag mycket bättre än innan. Slipper lyssna på hennes skitsnack.
    Gör det som känns bäst för er. Är det att umgås mindre så gör det. Är det att försöka förklara om och om igen att det är ett funktionshinder så gör det. Men jag gissar att du talar för döva öron.Vissa vill inte lyssna.

    (Sonen har autism med sömnstörning)
  • amomentlikethis
    pcalma skrev 2010-11-21 08:09:31 följande:
    Tjabba eller nåt:
    För att ett barn (och vuxen) ska få en diagnos, krävs att flera kriteriet är uppfylda, så till den grad att det är ett verkligt hinder i vardagen!!
    Klart att det finns ouppfostrade barn, det har alltid funnits o kommer alltid finnas!
    Skillnaden är dock enorm o det är inte särskilt svårt att skilja dessa barn ifrån dom som har ett funktionshinder!
    Om man ser till familjerna, så är det stor skillnad i slit! Familjen som har ett barn med NPF, bor i ett helt annat land. SÅ mycket jobbigare är det!

    Jag har 3 barn med olika diagnoser o min näst äldsta har inget av detta! Att handla med honom, tandläkare, bankbesök etc har ALDRIG varit problem! Han har alltid varit så lätt medans allt är en kamp med de andra! Särskilt med 6,5 åringen!

    Till folk som du, som inte tror på att de har ett funktionshinder, brukar jag säga:välkommen hem till mig en dag och en natt, så kan vi ta o fortsätta diskussionen efter det!
    Jag säger detsamma!
    Det är min 4-åring som har autism och det är ett helvete att handla med honom ibland. Beror helt på dagsformen, hur det varit på dagis, hur han sovit, ifall han haft sin vanliga resurs eller inte m.m.
    Är det inte vanliga resursen så är hela dagen kattskit. Han skriker och gråter och ingen fattar varför på dagis...
    Sedan är det lika hemma...

    Däremot min 2-åring är superlätt att handla med, även de gånger hon vill ha godis med hem, slänger saker i vagnen som inte ska köpas eller om hon busar och inte vill gå dit jag ska gå.
    Hon förstår när jag förklarar och fattar vad jag säger och det går att diskutera med henne!
    Sonen slänger sig bara på golvet och gallskriker och man står där helt hjälplös för inget man säger hjälper. Det enda är att vänta ut honom och försöka avleda.

    Ibland så glor folk något vansinnigt. Som den gången för inte så länge sen när sonen helt plötsligt får ett raserianfall och gråter och skriker och vi fattar efter en stund att han är hungrig. Men det tog en stund innan maten blev klar för vi var på semester och åt på restaurang. Sonen skrek hela tiden tills maten kom och kunde sen inte äta när maten väl kom för han var för upprörd. Då fick jag sitta med en 4-åring i famnen och vagga honom och sjunga honom lugn tills han kunde börja äta.
    Några som satt bredvid oss glodde ögonen ur sig och till slut så sa jag högt att vad fan glor ni på? Har ni aldrig sett ett handikappat barn innan?!
    Lillasyster satt så snällt och väntade på maten för till henne kunde vi säga att det var på väg och hon förstod.

    Den stora nackdelen med detta funktionshindret är att det inte syns utåt mer än hur dom betér sig. Att ha DS eller något annat funktionshinder som syns verkar så mycket lättare, för där ser folk att det är något med personen i fråga. Så fort det inte syns så är man ouppfostrad istället och förståelsen är lika med noll.

    (sonen är utan tal och kan således inte tala om vad han vill, han blir utåtagerande istället för att påvisa uppmärksamhet)
  • amomentlikethis
    Skumboll skrev 2010-11-21 13:06:44 följande:
    Det är minsann inte lätt att nå fram till ett barn som inte har kommunikationen för att kunna förmedla sig och inte har ordförståelsen och således inte förstår en enkel uppmaning/förklaring. 
    Upplys mig gärna om hur man då gör?

    Jag låter sonen åka vagn och ha napp, då vet jag att jag kan ta mig in och ut i affären en snabbis om det verkligen krisar sig utan att behöva jaga, leta efter borttappat barn eller lugna en hysterisk pojk. Men se nej, det är inte okej det heller enligt andra, för är man 3,5 år är man alldeles för stor för att både åka vagn och ha napp. Varför ska folk ha åsikter om precis allt?
    Min son åker vagn och jag mutar honom med non stop när det behövs. Sen skiter jag i vilken veckodag det är eller tid på dygnet. Jag gör det som krävs för att få handla så lugnt som möjligt.
  • amomentlikethis
    Dr Mupp skrev 2010-11-21 14:27:32 följande:
    Om jag fick en femma varje gång jag hört föräldrar säga att det inte kan göra nått för han har ADHD/asbergers/autism när ungen lever rövare så skulle jag vara rik. Ja det går att göra massor även om barnet har en diagnos. Det kräver dock så mycket mer från föräldrarna. Jag ser ju det på nära håll då två av mina syskon har diagnoer (autism och asbergers).

    Visst finns NPF, men det betyder inte att barnet är omöjligt att få att fungera i vardagen, det är bara så mycket jobbigare. Visst jag kan inte uppfostra bort att strumporna är jobbiga, men med tillräckligt tålamod och kosekvens så kan man uppfostra bort hur man ska reagera på jobbiga situationer. Det är dock inget som går på en gång.

    Skulle mina barn skrika i affären skulle jag reagera likadant vare sig de har en diagnos eller inte. Vi skulle gå ut ur affären och hem. Sen ringer jag pappan och ber honom handla på vägen.
    TÄNK så skönt att kunna be pappan handla på vägen hem
    Alla har inte den förmånen tyvärr.
  • amomentlikethis
    Dr Mupp skrev 2010-11-21 16:24:46 följande:
    Och tänk att mina syskon kan gå i affären utan ett endaste utbrott, men så har ju inte våra föräldrar sagt att det går inte att göra nått för hon har den diagnosen.
    Har jag nämnt dina syskon? Dina föräldrar var uppenbarligen TVÅ i butiken samtidigt också
    En aningens lättare då, oavsett om barnet har diagnos eller inte.

    Själv så släpar jag runt på en gravt autistisk 4-åring och en 2-åring själv hela tiden. Vart jag än går. Minns fan inte då jag var på toa själv sist, för man måste ha koll på 4-åringen hela tiden. pga diagnosen glömde jag ju säga.
    Men oj vad jag skyller ifrån mig nu. Det är ju JAG som inte skött mig rätt och lärt honom att inte rymma hemifrån när mamma sitter på toa Förvånad
Svar på tråden Har du tillräckliga kunskaper om hur barn med ADHD och Autism reagerar i vissa situationer som får dig att tänka på lata föräldrar och dålig uppfostran?