• Dr Mupp

    Har du tillräckliga kunskaper om hur barn med ADHD och Autism reagerar i vissa situationer som får dig att tänka på lata föräldrar och dålig uppfostran?

    Jag tänker. Titta ännu en förälder som inte kan uppfostra sitt barn. Och tänk så mycket bättre det skulle bli för alla parter om de slutade använda diagnosen som en ursäkt för att skita i uppfostran. Jag känner en hel del barn med ADHD och/eller autism och en sak är klar deras betende beror på föräldrarna. De barn som inte kan sköta sig har föräldrar som skyller allt på diagnosen. De barn som kan sköta sig har föräldrar som sliter som djur för att få det att fungera.


    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
  • Dr Mupp
    Little Ms Chatterbox skrev 2010-11-21 09:49:18 följande:
    Jag kan ju inte påverka vad du tänker men vad är dina kunskaper och erfarenheter om ADHD och Autism?

    Hur menar du att föräldrarna skyller på diagnosen?
    Vad är det som dom gör som du tycker att de skulle kunna gjort bättre?
    Har du själv någon lösning som du tror skulle hjälpa?
    Har du frågat eller fått förklarat utifrån vilken behandlingsmetod de jobbar efter?

    Det jag skriv i TS, vad tror du att föräldern gjorde för fel och vad kunde den ha gjort i stället?
    Varför tror du att barnet gjorde som det gjorde?
    Hur tror du barnet tänkte och hur tror du föräldern tänkte?
    Du får gärna skriva efter hur du skulle ha aggerat om det var ditt barn som låg på golvet, och hur du tror att de föräldrar som är slappa i sin uppfostran har låtit bli att ta sig an problematiken.

    Jag undrar om du erkänner att det finns npf? Som en ny upptäckt ("hittipå") alt. som ca 50-årig kunskap om udda beteende hos en mycket lite del av de barn som levde helt passivt på institution.
    Om jag fick en femma varje gång jag hört föräldrar säga att det inte kan göra nått för han har ADHD/asbergers/autism när ungen lever rövare så skulle jag vara rik. Ja det går att göra massor även om barnet har en diagnos. Det kräver dock så mycket mer från föräldrarna. Jag ser ju det på nära håll då två av mina syskon har diagnoer (autism och asbergers).

    Visst finns NPF, men det betyder inte att barnet är omöjligt att få att fungera i vardagen, det är bara så mycket jobbigare. Visst jag kan inte uppfostra bort att strumporna är jobbiga, men med tillräckligt tålamod och kosekvens så kan man uppfostra bort hur man ska reagera på jobbiga situationer. Det är dock inget som går på en gång.

    Skulle mina barn skrika i affären skulle jag reagera likadant vare sig de har en diagnos eller inte. Vi skulle gå ut ur affären och hem. Sen ringer jag pappan och ber honom handla på vägen.
    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
  • Dr Mupp

    Och tänk att mina syskon kan gå i affären utan ett endaste utbrott, men så har ju inte våra föräldrar sagt att det går inte att göra nått för hon har den diagnosen.


    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
Svar på tråden Har du tillräckliga kunskaper om hur barn med ADHD och Autism reagerar i vissa situationer som får dig att tänka på lata föräldrar och dålig uppfostran?