Inlägg från: sjodahlulrika |Visa alla inlägg
  • sjodahlulrika

    Har du tillräckliga kunskaper om hur barn med ADHD och Autism reagerar i vissa situationer som får dig att tänka på lata föräldrar och dålig uppfostran?

    Intressant beskrivning Little Ms Chatterbox!
    Jag har lite funderingar kring de tankar du skriver att många tänker, att barnet är ouppfostrat bland annat.
    Men hur upplever du de situationer då du behöver "fostra" ditt barn. För finns ju många saker som faktiskt inte är ok att barnen gör jämtemot syskon bland annat. Att skrika på affären är ju en sak, det handlar ju också om normer om vad som är ok, men att slå, spotta eller på annat sätt inte följa de normer som finns, hur hanterar du dessa?

  • sjodahlulrika

    Bra tankar Little Ms chatterbox!
    Har sett många diskissioner här på FL om hur man kan stödja barnen i deras utveckling och det som jag hakat upp mig lite på att barn som har autism ibland inte bemöts på samma sätt. Förstår att det måste vara en kluvenhet i detta då endel barn njuter av att få uppmärksamheten av att bli tillsagda. Samtidigt så känns det så fel för mig att inte fostra och vägleda till ett bra beteende som du också skrev om.
    Jag funderar lite kring hur empati och respekt kan visas av barn som har autism. Ofta hör man att dessa barn inte kan visa just detta viilket jag inte tycker är en rättvis bild av situationen. Frågan är bara hur barn med autism väljer att visa empati och respekt. Kanske detta inte görs på samma stätt som barn utan autism gör. eller kanske på exakt samma sätt?

Svar på tråden Har du tillräckliga kunskaper om hur barn med ADHD och Autism reagerar i vissa situationer som får dig att tänka på lata föräldrar och dålig uppfostran?