• akademikern

    Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad

    TS - vad bra att det ordnar sig för er! Självklart ska din känsla respekteras (men jag tror det är väldigt vanligt för förstagångsmammor att få sina känslor ifrågasatta och överkörda).

    Förstår faktiskt inte att man ringer runt till släkten när värkarna kommer igång. Själv skulle jag aldrig komma på tanken, situationen är väldigt privat och rör enbart mig och min familj. Vi har ringt någon timme efter att förlossningen är över, sist var det nog närmre fyra timmar efteråt. Men vi är alla olika, och om man ringer och berättar att förlossningen är på gång men att man tydligt säger att man INTE vill ha dit familjen, så tycker jag det är extremt knäppt av dem som inte lyssnar och respekterar detta.

    Känner igen de känslor som många mammor skriver i tråden, om okänsliga släktingar som rycker nyfödd bebis ur famnen. Det har känts felfelfel för mig också, och ändå låter man det ske. Ett tips kan ju vara att bära i elastisk sjal, det finns inte en chans att någon norpar bebisen ur en sådan (med mindre än våld) plus att man kan göra så väldigt mycket med bebisen nära då, fixa fikat till de där som kommer (fast man inte orkar), gå ut med soporna - you name it. När jag tänker efter ska jag nog köpa en sådan själv så slipper jag de där situationerna vid nästa bebis Skrattande

  • akademikern
    ica skrev 2010-12-04 16:56:50 följande:
    Mycket smartare att inte berätta för nån att man åkt till förlossningen. Då kan ju ingen komma och störa. Stäng även av mobilen så kan de inte ringa.
    Eller säg till svärmor att du kräver att få vara med under hennes bypass eller nåt.
    Tja, jag skrev att jag aldrig skulle ringa någon (om du läste mitt inlägg). Det framgår dock i denna tråden, samt att jag har i min vänkrets, personer som gjort detta. Därför la jag till att om man nu gör det får man väl hoppas att de man ringer till är normalt funtade människor som lyssnar och respekterar att man därmed inte inbjuder dem till en öppen visning av sitt underliv i sitt livs mest intima, privata och känsloomvälvande stund.
  • akademikern
    3 barns mamma84 skrev 2010-12-05 12:54:57 följande:
    HAR ETT PROBLEM!!! HJÄLP MIG NU ATT BLI STARK
    SAMBON KOM PRECIS HEM OCH JAG FRÅGADE HONOM NÅH VAD SA DIN MAMMA OCH HAN SA ATT HAN HADE SAGT ATT DU BLIR STRESSAD OCH MÅR DÅLIGT OCH KAN INTE SOVA OCH ATT DU INTE VILL ATT HON FÖLJER MED.
    VAD TROR NI TROR NI HON LYSSNADE?????
    NEJ KAN JAG SÄGA HON SA TILL HONOM JAG SKA MED SÅ ÄR DET BARA.
    OCH SEN SA HON ATT HON INTE KOMMER ÄNNS ATT STÖRA OSS VAF FAN ÄR DET HON INTE FÖRSTÅR
    Din stackare. lindaha tycker jag gav dig ett bra meddelande till svärmor (men jag skulle nog utelämna de två sista meningarna). Skicka dem, skriv in i förlossningsbrevet att hon (och ingen annan än pappan) är välkommen till förlossningen, säg det direkt när ni åker in!
  • akademikern
    3 barns mamma84 skrev 2010-12-06 01:31:48 följande:
    ligger här på soffan o kan inte sovaRynkar på näsanhar kommit fram till en sak nu.
    sambon får lämna mg ensam på bb onsdag morgon o lämnar mig sen vad fan ska jag ha honom till tror han att han ska hålla mig i handen på op rummet sen vissa sonen för sin mamma o jag inte är värd ett piss sen åker dom 2 hem o jag ligger kvar på bb på ett nytt ställe med nya människor i ett nytt land Rynkar på näsan
    nej nu har jag fått nog mitt hjärta gråter jag kan inte sova då allt snurrr runt i huvet det jag tänker på e han o hans mamma.....
    fan ta dom bådaGråter
    Stackare. Jag förstår dig. Din sambo borde stå på din sida i det här. Risken är att du kommer få bittra minnen av detta för väldigt lång tid framåt ifall sambo + svärmor kör över dina känslor på det här sättet. Självklart ska du sniffa på din bebis innan din svärmor gör det. Kan du inte ringa och prata med kliniken redan nu? Bestämma med dem, förklara hur du känner det. De kanske kan ta snacket med din sambo, som får ta snacket med din svärmor.

    Och du, ta taxi till sjukhuset. Det är värt den kostnaden för att slippa svärmors "hjälp"
Svar på tråden Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad