Inlägg från: Anonym (Mrs nice) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mrs nice)

    Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!

    Jobbar inom vården, vi har ett rullande storhelgsschema så jag vet ex att jobbar jag kvar så jobbar jag julen 2010 samt julen 2014, dessutom jobbar jag midsommar 2011 osv. Vi har det implanderat i ryggraden att man ALDRIG söker föräldrarledigt när det är ens storhelg, it´s a NONO och skulle faktist inte ens komma på iden att sätta mina kollegor i skiten eftersom det inte är en rättighet att fira jul bara för att man har jul. Visst det suger verkligen att gå iväg nu på jul men när man väl är där har vi det faktist riktigt trevligt, alla sitter i samma båt.
    Nästa jul är det ju jag som är ledig.
    Det största problemet är att ni har en arbetsmoral som tillåter att ta föräldrarledigt på det sättet samt en chef som inte har en bra planering gällande storhelger. Det är samma på sommaren, ALLA har rätt att få iaf 4 veckor sammahängande hos oss, man tar inte 8v föräldrarledigt o sedan låter sina kollegor bryta sina.
    Blir riktigt förbannad på folk som använder sina barn som ursäkt för att inte jobba!!!

  • Anonym (Mrs nice)
    Anonym skrev 2010-12-07 18:40:41 följande:
    Måste fråga alla er som har speciella scheman över storhelger. Gäller det nyår, påsk , pingst och midsommar också då eller?
    Jag tänker fortsätta att ta ut fp på julafton så länge jag får. Innan jag fick barn jobbade jag varenda julafton ( i år jobbar jag inte ens enligt schemat ). De övriga  juldagarna gör mig inget att jobba.
    Hos oss har det dock inte varit något problem tidigare då alla som velat ha semester fått det beviljat pga att vi har så bra, vana vikarier som vill tjäna pengar och gärna jobbar storhelg.
    Vi har jul, nyår, midsommar, påsk som "tunga" helger resten kommer som lätthelg man har alltid en tung helg o en lätt helg om året. I runda slängar jobbar man var 4 år julaftons kväll med juldagens morgon. Har man en tung helg då tar man inte föräldrarledigt utan byter med en kollega ibland går det o ibland inte, det är bara arbetsplatser med låg arbetsmoral o dålig stämning som tillåter FL över tunga storhelger. Verkar som jag är lyckligt lottad med bra arbetskamrater:)
Svar på tråden Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!