• lokisse

    Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!

    enmamma skrev 2010-12-07 01:20:49 följande:
    Till er utan barn,
    Ansök redan nu om längre ledighet runt jul nästa år, som skäl skriv i ansökan att ni planerar en längre resa.
    Alla är egon.
    det spelar ingen roll föräldraledighet gar före i vart fall. det enda man kan göra är att glädja sig at att dessa föräldrar inte kommer att kunna fira jul med sina barn när dessa fylt 8 för da är dom gyllene fp dagarna slut och inte katten kommer man att ge dessa koleger nagra möjligheter att byta till sig ledighet eller?
    Nej det tror jag inte!
  • lokisse
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 16:38:11 följande:
    hehe eller så skaffar de fler barn

    Man kan ju fira jul på juldagen med är ju inte så noga när man är vuxen eller måste man se kalle anka?
    det kan väll barnfamiljerna göra dom med.

    man skulle kanske sluta helt att byta pass med dom koleger som inte kan bete sig koligialt da skulle dom bli av med sina fp dagar snabbare än ögat fdör jag antar att dom vill kuna komma sent pa lucia för att kunna kolla pa föris lucia tag och liknande...
    och om ingen vill byta  dagar elleer pass med dom...
    Nej det tror jag inte!
  • lokisse
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 16:45:34 följande:
    Skaffa barn sjävl då TS så kan du vara ledig när du vill utan att behöva gnälla!

    Förskolor stänger på sommaren vart tycker du då att barnen ska vara? Är ju klart att man måste ta ut ledigheten då. De flesta stänger ganska tidigt tom, här stänger vi v 27-30 och min sambo har semester v 29-32 tror du det är kul att bara ha 2 veckors semester tillsammans?

    Jul är ju inte nåt speciellt för vuxna, eller är det jobbigt att missa kalle anka? Tycker man kan ha lite förståelse för hur barn känner och tänker istället för att bara tänka på att jag som är 30 måste minssan fira med min mamma o pappa. Be dem komma hem till er och fira då så kan ni ju umgås lite av dagen då
    varför far du för dig att det inte är nagot särskilt för vuxna?
    Nej det tror jag inte!
  • lokisse
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 16:50:42 följande:
    Varför skulle det vara det? Julen är ju barnens högtid som nyårsafton är mer för de vuxna än barnen
    nej du har fel. men det är mindre viktigt.
    Nej det tror jag inte!
  • lokisse
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 16:48:35 följande:
    ja eller så har man en smart chef som inte har hämndbegär
    vist men en chef kan inte ga in och tvinga nagon att byta pass med dig... och jag tror inte att dina koleger kommer att vilja vara sa snälla att dom byter om dom tycker att du utnytjar det hela.
    alltsa maste du använda dina fp dagar... och den chef som tar att stämningen i gruppen förstörs av att ngra tror att deras fritid skulle vara viktigare än andras är ingen bra chef
    Nej det tror jag inte!
  • lokisse
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 16:55:03 följande:
    Varför tror du att jag har fel?
    ja du fundera över det du.
    julen är inte barnens högtid utan en kristen högtid.
    Nej det tror jag inte!
  • lokisse
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 17:04:20 följande:
    Jaha så det är bara religösa som firar den då?
    nej men det är inte bara barnfamiljer heller du.
    Nej det tror jag inte!
  • lokisse
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 17:08:45 följande:
    Undrar hur många som firar jul idag sitter och tänker att det är en kristen högtid. Då skulle det ju knappast vara sån hysteri med att köpa julklappar
    ja du det gör det inte mer till barnens högtid...
    Nej det tror jag inte!
  • lokisse
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 18:14:07 följande:
    Och om man ska vara så trångsynt så ska man egentligen fira den 25 för på julafton skulle man inte äta en festmåltid utan på juldagen. Men det har ju ändrats med åren och det har mer eller mindre blivit barnens högtid, pratas mer o mer om det.

    Så då kan ju alla griniga kärringar som måste jobba på julafton fira den på juldagen...fast då har de ju inget o gnälla över.
    eller sa kan alla ego familjer inse att det slar tilbaka en dag. och vara med och jobba för att alla ska ha en möjlighet att fira jul nagon gang.
    Nej det tror jag inte!
  • lokisse
    Anonym skrev 2010-12-07 18:40:41 följande:
    Måste fråga alla er som har speciella scheman över storhelger. Gäller det nyår, påsk , pingst och midsommar också då eller?
    Jag tänker fortsätta att ta ut fp på julafton så länge jag får. Innan jag fick barn jobbade jag varenda julafton ( i år jobbar jag inte ens enligt schemat ). De övriga  juldagarna gör mig inget att jobba.
    Hos oss har det dock inte varit något problem tidigare då alla som velat ha semester fått det beviljat pga att vi har så bra, vana vikarier som vill tjäna pengar och gärna jobbar storhelg.
    oftast ja.
    Nej det tror jag inte!
  • lokisse

    Eisa det är bara löjligt.
    isak 4 har ingen aning om om man firar den 24 eller 25 och det spelar ingen roll för honom om han ska fira med mamma och pappa. gudrun 37 träffar kanske bara sin släckt en gang om aret varför skulle isaks "behov" vara viktigare?


     


    Nej det tror jag inte!
  • lokisse
    Anonym skrev 2010-12-08 07:51:25 följande:
    Och det blir inte Gudrun 37 och hennes syskonbarn och övrig släkt? Varför är egna barn viktigast?
    för att om man inte försvarar denna osedja med näbbar och klor sa maste man inse att man beter sig som ett kolegesvin när man utan att fundera över saken trycker pa en och samma persson jul efter jul genom att misbruka sin fp
    Nej det tror jag inte!
  • lokisse
    Anonym (tacksam) skrev 2010-12-08 10:50:00 följande:
    Vad glad jag blir att jag inte längre jobbar i Sverige när jag läser detta. Har inga barn och kommer troligen inte få några heller (28 år, singel och inte ens i närheten av ett förhållande).

    Skulle reglerna om föräldraledighet vara desamma här så skulle jag knappt alls få träffa min familj, då det är många på mitt jobb som har småbarn. Har själv upplevt det i vården i Sverige, jobba alla storhelger, för alla föräldrar har tagit ledigt.

    Nu har jag turen att vi på mitt jobb har ledigt tre dagar kring jul, och semester i övrigt kring jul försöker prioriteras till oss som har familjen i Sverige, eftersom det ändå är ledigt kring jul så de som har familj i detta land hinner fira jul med sin släkt. Jag träffar min familj två gånger per år. Det är sånt här som får mig att inse varför jag inte ska flytta tillbaks till Sverige.

    Julen är för alla, inte bara barnen. Man får hjälpa varann anser jag. Turas om. Även om man inte själv har barn, så har man en familj och man är någons barn.
    jag med!
    och jag har barn
    Nej det tror jag inte!
Svar på tråden Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!