• Anonym (2)

    Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!

    La Lola skrev 2010-12-07 16:55:42 följande:
    Här finns det alltid nån pedagog från den förskola som barnen går på i vanliga fall.
    Inte här!
  • Anonym (2)
    lokisse skrev 2010-12-07 16:59:02 följande:
    ja du fundera över det du.
    julen är inte barnens högtid utan en kristen högtid.
    Jaha så det är bara religösa som firar den då?
  • Anonym (2)

    Undrar hur många som firar jul idag sitter och tänker att det är en kristen högtid. Då skulle det ju knappast vara sån hysteri med att köpa julklappar

  • Anonym (2)
    lokisse skrev 2010-12-07 17:13:27 följande:
    ja du det gör det inte mer till barnens högtid...
    Och om man ska vara så trångsynt så ska man egentligen fira den 25 för på julafton skulle man inte äta en festmåltid utan på juldagen. Men det har ju ändrats med åren och det har mer eller mindre blivit barnens högtid, pratas mer o mer om det.

    Så då kan ju alla griniga kärringar som måste jobba på julafton fira den på juldagen...fast då har de ju inget o gnälla över.
  • Anonym (2)
    Anonym skrev 2010-12-07 18:18:12 följande:
    Nu har jag ju bara läst de första sidorna men kan du inte redan nu ansöka om semester nästa jul? Om chefen godkänner det får ju någon annan jobba, för man får neka föräldraledighet, någon måste ju vara på jobbet!
    Nej har man ansökt 2 mån innan så får man inte neka föräldraledighet!
  • Anonym (2)
    Nightmare skrev 2010-12-07 20:20:28 följande:
    Du kanske skulle ta och läsa på om det en gång till innan du uttalar dig om något som du inte har koll på! .
    Du jag har kollat upp det ock de svar jag har fått är att man inte kan neka! Eller ska jag lyssna mer på den dynga folk här påstår sig kunna?
  • Anonym (2)
    Anonym skrev 2010-12-07 20:40:48 följande:
    vilken ***** trög kommentar. precis lika trög som de från Anonym (2). så, om man inte VILL ha barn. eller kanske inte KAN FÅ. då ska man offra sig för alla som har skaffat dessa? ni som har barn verkar tro att det är nästa generations små presidenter allihopa. förlåt, men jag tror barn klarar sig utmärkt med en förälder på julafton (för är man ensamstående kan jag tycka att det är specialfall). om de gråter en skvätt - so what? livet är inte alltid rättvist. bättre de lär sig det tidigt.

    helt enkelt:

    egoföräldrar - ge er! era barn är bara speciella i era ögon. inte i spec många andras. ska de utövande kristna få förtur på er kanske? de firar ju faktiskt jul av riktiga anledningar och på "rätt" sätt. för julen är inte alls barnens högtid. det är bara BR leksakerkatalogen som får er att tro det. Och julkalendern då, den fanns väl också när jesus föddes antar jag? 
    Snacka om att vara ego! Nä det är ju klart att alla vuxna ska få fira jul skit i barnen! jösses vad korkat!

    Och du man ska egentligen fira 25 för 24 är ingen fest dag men det har ändrats på senare år...Så om du nu vill vara så korekt så fira när det var tänkt från början!
  • Anonym (2)
    Anonym (OH NEEEEJ!!!) skrev 2010-12-08 10:36:12 följande:
    ja, för barnens jul ställs ju automatiskt in om inte BÅDA föräldrarna är med VARJE år. ingen kalle anka, ingen choklad och inga paket. rubbet ba försvinner. dom kommer sitta storgråtandes hela julhelgen och sörja denna "barnens" dag som ni föräldrar utsett det till bara för att ni vill vara lediga.

    jag firar faktiskt på morgonen den 25e så tji fick du. äter endast en trevlig middag den 24e.

    Julen är lika mycket för vuxna som för barn, hur gärna ni föräldrar än vill tro annorlunda bara för att ni klämt ut några. Som sagt, är man helt ensam med barn är det ju annorlunda. Men i de flesta fall finns en till förälder! Varför duger inte den? Pappa e faktiskt värd lika mkt som mamma, men det verkar folk ju innerst inne inte tycka?

    Som sagt, har jag såna egon på mitt jobb (tur att jag inte har men om jag hade) hade jag gjort mitt yttersta för att de föräldrar som dumpar juljobbet på de som inte har barn får jobba hela julaftonsdygnet varje jul efter deras små guldklimpars åttaårsdag.

    och jag kan looova er att hur mkt ni än skulle bedyra det här att ni skulle förstå, så kommer ni sitta och gnälla er stumma när era barn fyllt 18, har jobb och måste jobba julafton varje år innan de skaffat barn och kan utnyttja systemet. stackars er då när ni får sitta ensamma. stackars stackars.. inte.
    Saken är väl att jag inte är en sådan där jävla gnällkärring som de flesta här inne verkar vara! Innan jag fick barn så jobbade jag jul och andra storhelger och inte fasen gnällde jag för det! Nu har jag barn och väljer jag då att ta ut fl under julen för att barnen ska kunna få jullov o fira julafton så är det så jag kan göra och har rätt att göra! Finns väldigt många som gnäller över just detta och väldigt många som gnäller har sjöälva varit de som har varit lediga under dessa dagar med singa egna barn men av någon anledning glömt det!

    Med barn kommer både fördelar och nackdelar på jobbet som vuxen människa får man ta det! Inte fan gnäller ni när ni får löneförhöjning och den ligger högre än den som har varit fl under året då gnälls det inte om att det är orättvist fast man inte får lov att diskriminera någon när det gäller lön! Så gnäll ni på om ni mår bättre av det ni får ju oavsett jobba under julen!
  • Anonym (2)
    frökenelisabeth skrev 2010-12-08 10:38:02 följande:
    Men förstår du inte skillnaden???? TS pratar om att man ska DELA ansvaret så att hon iaf kan få vara ledig varannan jul. Detta vill inte småbarnsföräldrarna, de vill ha VARJE jul ledigt, så att TS alltid ska jobba julafton. Tycker du verkligen att det är rättvist? Om småbarnsföräldrarna turades om kanske det skulle vara en gång vart fjärde år som man behövde jobba. Är detta inte bättre än att samma person ska få "skitjobbet" varenda gång?
    Men det där är chefens uppgift att ta in vikarier och att lösa! Ts kan inte ta förgivet att man ska ge upp sin rätt till ledighet för att man har en chef som har tid på sig att lösa problemet med tillfällig personal!
  • Anonym (2)
    jådåsåatt skrev 2010-12-08 11:19:19 följande:
    Så dina barn har ingen annan än dig? Kanske dags att skaffa ett kontaktn',ät då.
    Ja eller så  är det dags att klippa navelsträngen på alla gammla kärringar som gnäller.
Svar på tråden Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!