• Alessia

    Jag är adopterad och vill berätta för er om de problem jag själv haft.

    Har endast läst Ts inlägg. Jag vill inte förringa din känsla av att vara annorlunda, men jag tycker allt att du ÄLTAR problem och verkar skylla mycket i ditt liv på det faktum att du är adopterad och inte bor i ett land där alla ser ut som du.
    Fakta i målet:  Du räddades undan ett liv på gatan - eller värre
                              Du kom till ett land där du fick allt det ditt födelseland inte kunde erbjuda dig
                              Du kom till en familj där du är önskad och älskad.

    Räcker inte detta för dig, utan du dras med existentiella frågor, bör du söka terapeutisk hjälp. Det är nämligen inte självskrivet att dina problem beror på din adoption. Det kan vara en undanflykt, en förenkling av annat som stör i ditt liv.

  • Alessia
    lyckligjanuari skrev 2011-01-01 17:18:38 följande:
    Jag tycker det är knäppt att skriva att TS ska vara tacksam han ska inte vara ett dugg mer tacksam än någon annan svensk han har knappast som bebis valt att bli adopterad till Sverige. Det du skriver är att göra skillnad på TS som är adopterad han ska vara tacksam mot Sverige och sina föräldrar ?de ville ha ett barn och adopterade barnet gjorde inget aktivt val .............

    Jag tycker det är starkt att du TS delar med dig av dina upplevelser jag har bara läst lite men tycker du fått en del kloka svar ta till dig dem inte de som klankar ner på dig.
    Är du läskunnig?  Jag har inte skrivit ett enda ord om tacksamhet!
  • Alessia
    AronNora2 skrev 2011-01-01 18:33:55 följande:
    Tycker ovanstående är otroligt nedlåtande mot ts. "Är du inte tacksam för att du fick komma till vårt fina land, din jävel?" ungefär. Förringar är just vad du gör. Sverige är ett ganska rasistiskt land och det var ännu värre förr, om du nu missat det.
    Dina sk "fakta i målet" är ju totalt snömos. Inhemsk adoption är självklart att föredra framför internationella adoptioner där barnet skärs av från sitt ursprung. Ts är dessutom långt ifrån ensam idag om att komma ut och berätta om sin erfarenhet att känna sig identitetslös, udda och rotlös som adopterad från ett fjärran land. Först nu har man fått upp ögonen för barnperspektivet i frågan vilket hittills knappt existerat.
    Mycket kring internationella adoptioner är rätt tvivelaktigt moraliskt. Bl a förekommer människohandel på sina håll i världen, t ex barn luras eller stjäls från sina fattiga föräldrar och säljs för adoption. Jag personligen tycker det är stötande att föräldrarna ofta får titta i kataloger och välja barn, som om det handlade om att köpa en pryl.
    Det berättas det ju om t om här ovan: På barnhemmet hade de sett en pojke som de gärna ville adoptera.

    Internationell adoption är egentligen en ny form av kolonialism.
    Det jag skerv om "fakta i målet" är fortfarande fakta i målet. Och tacksamhet har jag inte tagit upp - det är vad du tolkar in. Taskig läsförståelse, kanske?
Svar på tråden Jag är adopterad och vill berätta för er om de problem jag själv haft.