Inlägg från: hemvärnet |Visa alla inlägg
  • hemvärnet

    Drömmar har betydese ?

    Hur ser man skillnad på fantasidrömmar och gudliga drömmar?

  • hemvärnet

    Jag menar bara hur vet man om något är en "fantasi" eller om det är sant (gudomligt) innan det "är för sent" så att säga. 
    Vad vet denna "kunniga person" som hjälper dig alltså? 

    Exempel. Jag drömmer att jag är med i en bilolycka. Kommer jag vara med om en bilolycka (gudomligt) eller är det bara en fantasi 

  • hemvärnet

    Du säger att några fått det som gåva. Är det ungefär som en magisk gåva du menar? 

     

  • hemvärnet

    Det kan absolut vara intressant med drömmar och att de är intressanta ur bland annat ett ontogenetiskt perspektiv. Det är inte bara ickevästvärldliga kulturer som satt vikt vid drömmar. Freud och Jung sätter ju tveklöst vikt vid drömmar och deras betydelse. 
    Frågan om jag tror på drömmar är lite konstig. Jag tror att vi drömmer men att man överhuvudtaget skulle kunna spå i framtiden på något sätt, vare sig det gäller genom drömmar eller något annat  sätt så är jag mer än skeptisk. 

  • hemvärnet
    NiceGuy78 skrev 2011-01-11 18:42:11 följande:
    Hej Ramona , vi vet inte som mkt om dig och om du har redan barn eller ej , det är  alltid bra med mera delaljer men i ditt fall så kan din dröm betyda bara två saker en av dessa är rätt och jag beklagar att det blir så för nu har jag verkligen inget som helst info om dig , som jag skrev i TS att vi alltid vill kolla omständigheter runt perosnen och så.

    första förklaring är att din dröm är bara fantasi eftersom du tänker på detta hela tiden.

    den andra förklaring är att du kommer verkilgen att bli gravid och ska föda en pojke , vi får hoppas att det blir den förklaring.
    Det var lite min poäng med inlägg 1 och 3
  • hemvärnet

    Frågan är ju då om två troende kan se olika saker i drömmen?
    Vilken information skulle du behöva för att veta detta för att avgöra exempelvis RamonaMarias fråga?
    Är genuint nyfiken 

  • hemvärnet

    Så RamonaMaria: Det kan alltså bli så att ni gifter er eller så kan det bli så att ni inte gifter er. Hoppas att drömtydningen var till hjälp. Eh......

Svar på tråden Drömmar har betydese ?