Inlägg från: solstugan |Visa alla inlägg
  • solstugan

    Är det okej att testa att röka cannabis? (hasch, marijuana)

    lika lite ok som att testa heroin, kokain, morfin eller annat.

  • solstugan
    Granat skrev 2011-01-06 15:54:16 följande:
    Och dessa tyckte du var jämförbara med det som står i TS? Det är lite som att jämföra salt, socker och olja med Chips, ostbågar, godis m.m. Heroin, kokain och morfin är syntetiska droger. Heroin görs från morfin. Lite skillnad tycker i alla fall jag.

    jag vet att det är skillnad på drogerna men de är ju beroendeframkallande allihop och jag tycker inte det är ok att testa. många gånger räcker det att testa en gång, varför riskera att fastna? kunskapen om drogen finns ju, de flesta vet riskerna.

  • solstugan
    BananerÄrBraFörDomÄrDetSkalPå skrev 2011-01-06 16:10:36 följande:
    solstugan: Är det okej att testa cigaretter? Alkohol? Socker?
    Granat skrev 2011-01-06 16:10:12 följande:
    Ja, de flesta vet riskerna med att ha sex, köra bil, åka flygplan, hoppa fallskärm, dricka Alkohol, röka vanliga cigaretter, cigarrer m.m också men likförbannad så provar dom på ändå.
    I det första fallet kan det resultera i dödliga könssjukdomar eller 18års oönskad ansvarstagande om man har jäkligt otur. Ja, det finns risker med allt här i livet.
    hade cigaretter och alkohol kommit idag hade det säkerligen klassats som olagligt och inte mej emot. jag är emot droger och alkohol och det står jag för. jag dricker inte, använder inte narkotika, röker inte, men jag tar faktiskt alvedon vid mensvärk!
    visst finns det risker med allt.. men jag svarade på om det va ok att testa en drog och nej jag tycker inte det. det är sinnesförändrande och du kan vara en fara både för dej och för andra.
  • solstugan
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2011-01-06 16:15:08 följande:
    Att man "många gånger fastnar efter första gången" (som i att man utvecklar ett beroende) är inte riktigt korrekt och det är definitivt inte korrekt för cannabis.
    nej det är sant för dom första gångerna testar man ju bara... du kanske inte tycker att man är beroende men hos väldigt många vaknar en önskan att testa en gång till, när går testandet över till att vara ett beroende?
  • solstugan
    Krokig Krokofant skrev 2011-01-06 16:31:41 följande:
    Haschspykosen finns bara i Sverige. Samma sak när det gäller diskussionen kring cannabis och schizofreni.

    Jfr USA, innan 50-talet var det relativt få amerikaner som konsumerade cannabis. Idag 2010 är det mer än halva befolkningen som konsumerat cannabis och gör det på en regelbunden basis. Men antalet fall av schizofreni har inte ökat utan snarare minskat...

    Cannabis framkallar således inte schizofreni.
    Då ska man nog åka utomlands och röka på så man slipper se i syne! ;)
    Och att cannabisanvändandet ökat och schizofrenin minskat i USA måste väl bero på att folket är för stukade för att ha sex ;)
  • solstugan
    Granat skrev 2011-01-06 16:32:31 följande:
    Skulle alla gå efter det dem själva tycker är Ok i ett samhälle så blir det bara pannkaka av allting. Människor tänker inte likadana och fortfarande är det risker med allt här i livet. Cannabis är varken sämre eller bättre än Alkohol. Läste du länkarna jag la in? Vad tycker du att vårt grannland håller på och legalisera Cannabis?
    nej jag har inte hunnit läsa länkarna, får gära det senare :) jag tycker det är fruktansvärt att droger legaliseras. hade varit bättre att satsa på att få människor att må bättre istället för att göra det lätt för sej och låta folk köpa droger som inger falska känslor.
  • solstugan
    Krokig Krokofant skrev 2011-01-06 16:34:24 följande:
    Vad är din definition av sinnesförändrande?

    Du glömmer allt cannabis är svenskens näst mest populära rusmedel efter alkohol. Cannabis har konsumerats enda sedan 60-talet i Sverige och konsumtionen har ökat de senaste 25 åren.

    Det handlar inte om att vi släpper lös ett till rusmedel i samhället. Cannabis är sedan länge väletablerad i Sverige.
    tja, du kan ju bli så stukad att du inte kan röra en fena. det är väl ändå sinnesförändrande? du kan få lyckorus och du kan bli låg.. varför röka cannabis om det inte ger en annan effekt än cigg?
  • solstugan
    Krokig Krokofant skrev 2011-01-06 16:40:36 följande:
    What???
    du skrev att Haschspykosen bara finns i sverige, då får man väl åka utomlands då!
    och drog jämförelsen att när cannabis ökade i USA minskade schizofrenin, kanske för att folket är mer stukade på hasch?? lite ironi där...
  • solstugan
    Granat skrev 2011-01-06 16:49:19 följande:
    Ja det blir vissa med Alkohol också men glöm inte att det finns de som faktiskt tåler Alkoholm och aldrig blir så packad som vissa andra. Samma sak gäller Cannabis. Det finns folk som röker för att dessa faktiskt tycker att det är Gott hur knas det än låter.
    javisst och alkoholister dricker ju även de för att det är gott. hade jag fått bestämma hade alkoholen och ciggen med varit olagligt. men det är min åsikt.
  • solstugan
    Krokig Krokofant skrev 2011-01-06 16:53:54 följande:
    På vilket sätt skulle sambandet mellan att vara "stukad" och ha sex ha ett samband med schizofreniförekomst per capita?

    Vad är det jag inte fattar?
    har du "testat" någon gång?
  • solstugan
    Granat skrev 2011-01-06 17:00:41 följande:
    Nu blev det ju lite fel där. Tycker du inte det? Man är inte alkoholist per automatisk bara för att man tåler Alkohol och inte blir packad eller för att man tycker det är gott med alkohol.
    Som tur är det inte du eller folk som har samma tankar som du som bestämmer här i samhället.
    men det är ju fakta att det är ett stort prroblem med alkohol och drogmissbruk och jag tycker inte att varesej den ena eller den andra drogen är bättre än den andra. för mej finns det inga "light-droger" som är mer ok. du har rätt, många klarar alkoholen utmärkt. jag har oxå druckit stora mängder utan att känna någonting utav det. men det är långt ifrån varje gång. missbrukarna som syns på staden är bara en liten liten del av alla. men ska vi dra det lite längre så kostar det otroliga summor att så många har problem med alkohol och droger. många kriminella är missbrukare, behandlingar och torken är inte billigt, ja det går att dra hur långt som hellst.
    men så har jag heller inte fått uppleva "svensson-sidan" av alkoholen. jag har växt upp i en missbruksfamilj och sett alla de mörka sidorna. både av alkohol och droger. jag önskar ingen att hamna där och som någon skrev, hur många är lyckliga av att använda? ÄKTA lycka?
    och jag menar inte att jag ser ner på folk som kan dricka med måtta.
  • solstugan
    Granat skrev 2011-01-06 17:07:24 följande:
    Det har jag. Dock inte här i Sverige och hör och häpna. Jag lever fortfarande. Har lyckats med mycket i mitt liv därav ett äktenskap som har varat i många år, två underbara barn och jag blev inte beroende. Konstig det där.
    jag har inte sagt att alla blir beroende, jag har sagt att många fastnar och för många räcker det med en gång. vad bra att du inte fastnade! men då vet du kanske vad jag menade med att de kanske inte fick till det.. för det är ju inte varje gång man blir pigg och allert ju!
    många gånger blir man ju så stukad att man inte rör en fena, eller rent av säckar ihop.. hur lätt är det att ha sex då?
  • solstugan
    Krokig Krokofant skrev 2011-01-06 16:53:54 följande:
    På vilket sätt skulle sambandet mellan att vara "stukad" och ha sex ha ett samband med schizofreniförekomst per capita?

    Vad är det jag inte fattar?

    om du blir riktigt stukad kan du ju inte ha sex, och då blir det inga barn!

  • solstugan
    Granat skrev 2011-01-06 17:59:18 följande:
    Jag hade inte sex i huvudet när jag testade Cannabis. Vi var ute med kompisar, badade och sent på kvällen så tog nån fram och vi testade. Varför skulle man vilja ha sex när man är hög? Det gör man väl när man är klar i huvudet så man njuter av det man gör?
    men jag skrev det på skoj för jag tyckte det va lite småkul just då, nu är det liksom sönderförklarat så glöm det.
  • solstugan

    menade du att cannabis är bra för samhället eller missförstod jag?

  • solstugan
    Granat skrev 2011-01-06 18:18:53 följande:
    Inte Cannabis men legaliseringen av Cannabis.
    hur kan det vara bra?
  • solstugan
    Rorschach skrev 2011-01-06 18:33:44 följande:
    Det är förbudet som kostar och skadar i och med vanliga användare skadas och jagas med blåslampa samtidigt som samhället blöder miljarder på det.
    Givetvis bör det ske en drastiskt lagändring där cannabis sätts i samma fack som alkohol, kontrollerad försäljning under vissa restriktioner.
    legaliseras det kommer ju fler börja använda det vilket resulterar i större behov av behandlingshem. blir det riktigt illa är cannabis bara en infart till drogerna och rätt som det är behövs kriminella handlingar för att finansiera. jag tror inte det hade varit hållbart med kontrollerad försäljning. hur skulle det funka?
    Granat skrev 2011-01-06 18:34:56 följande:
    Om det skulle bli lagligt att ta en joint i parken. Varför skulle det vara fel tycker du? Som någon har skrivit i den sidan jag länkade till så träffar jag gärna på en som rökt på än en som är full. Faktiskt. Risken för vredesutbrott är nämligen minimalt när det kommer till den som rökt en joint än den som är full.
    jag har väl redan förklarat varför jag tycker det är fel med droger?
Svar på tråden Är det okej att testa att röka cannabis? (hasch, marijuana)