Inlägg från: Granat |Visa alla inlägg
  • Granat

    Är det okej att testa att röka cannabis? (hasch, marijuana)

    Att testa ser jag inga problem.

  • Granat

    Det är väl inte olagligt att röka hasch, cannabis och marijuana? Att sälja är olagligt.
    Det är däremot olagligt att råna någon oavsett orsak.

  • Granat
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2011-01-06 11:51:20 följande:
    Bruk kräver innehav, vilket är olagligt.
    Där ser man. Jag trodde det var lagligt om det var till för personligt bruk.
  • Granat
    plommonstoppet skrev 2011-01-06 11:53:50 följande:
    är det inte olagligt att röka brass?
    det var ju märkligt,varför torskar folk på det då?
    Okej, fick det bekräftad att det visst är olagligt att bruka det. Jag baserade uttalandet på att jag aldrig hört en knarkare få fängelse för att denne är på verkad men en langare får visst fängelse. Hur som helst så kan man inte jämföra rån med drogbruk. Att vilja testa en drog har ju knappast någon annan med att göra.
  • Granat

    Jag förstår inte. Är det olagligt eller inte? Är det olagligt men inte straffbart? Låter ju inte klok.


    Läs gärna följande artiklar. Intressanta:


    http://www.cannabis.se/cannabis-fron/

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2311&artikel=4183703

    http://www.sydsvenskan.se/danmark/article552543/Hasch-kan-saljas-lagligt-i-Kopenhamn.html

    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/218837-medicinsk-marijuana-tillatet-i-sverige

  • Granat
    solstugan skrev 2011-01-06 15:34:09 följande:
    lika lite ok som att testa heroin, kokain, morfin eller annat.
    Och dessa tyckte du var jämförbara med det som står i TS? Det är lite som att jämföra salt, socker och olja med Chips, ostbågar, godis m.m. Heroin, kokain och morfin är syntetiska droger. Heroin görs från morfin. Lite skillnad tycker i alla fall jag.
  • Granat
    solstugan skrev 2011-01-06 16:06:57 följande:

    jag vet att det är skillnad på drogerna men de är ju beroendeframkallande allihop och jag tycker inte det är ok att testa. många gånger räcker det att testa en gång, varför riskera att fastna? kunskapen om drogen finns ju, de flesta vet riskerna.


    Ja, de flesta vet riskerna med att ha sex, köra bil, åka flygplan, hoppa fallskärm, dricka Alkohol, röka vanliga cigaretter, cigarrer m.m också men likförbannad så provar dom på ändå.
    I det första fallet kan det resultera i dödliga könssjukdomar eller 18års oönskad ansvarstagande om man har jäkligt otur. Ja, det finns risker med allt här i livet.
  • Granat
    solstugan skrev 2011-01-06 16:28:32 följande:
    Granat skrev 2011-01-06 16:10:12 följande:
    Ja, de flesta vet riskerna med att ha sex, köra bil, åka flygplan, hoppa fallskärm, dricka Alkohol, röka vanliga cigaretter, cigarrer m.m också men likförbannad så provar dom på ändå.
    I det första fallet kan det resultera i dödliga könssjukdomar eller 18års oönskad ansvarstagande om man har jäkligt otur. Ja, det finns risker med allt här i livet.
    hade cigaretter och alkohol kommit idag hade det säkerligen klassats som olagligt och inte mej emot. jag är emot droger och alkohol och det står jag för. jag dricker inte, använder inte narkotika, röker inte, men jag tar faktiskt alvedon vid mensvärk!
    visst finns det risker med allt.. men jag svarade på om det va ok att testa en drog och nej jag tycker inte det. det är sinnesförändrande och du kan vara en fara både för dej och för andra.
    Skulle alla gå efter det dem själva tycker är Ok i ett samhälle så blir det bara pannkaka av allting. Människor tänker inte likadana och fortfarande är det risker med allt här i livet. Cannabis är varken sämre eller bättre än Alkohol. Läste du länkarna jag la in? Vad tycker du att vårt grannland håller på och legalisera Cannabis?
  • Granat
    TrueBlood skrev 2011-01-06 16:42:21 följande:
    hasch osv är droger för mig...JA jag VET att alkohol är en sorts drog också men inte alls på samma nivå om du frågar mig

    Nä tvi för droger! En fest kan jag ta mig på alkohol men jag skulle aldrig få för mig att testa hasch eller va nu det må vara! Why liksom???
    Men vad är skillnaden? Kan du förklara vad skillnaden mellan Alkohol och Cannabis är?
  • Granat
    solstugan skrev 2011-01-06 16:45:47 följande:
    tja, du kan ju bli så stukad att du inte kan röra en fena. det är väl ändå sinnesförändrande? du kan få lyckorus och du kan bli låg.. varför röka cannabis om det inte ger en annan effekt än cigg?
    Ja det blir vissa med Alkohol också men glöm inte att det finns de som faktiskt tåler Alkoholm och aldrig blir så packad som vissa andra. Samma sak gäller Cannabis. Det finns folk som röker för att dessa faktiskt tycker att det är Gott hur knas det än låter.
  • Granat
    solstugan skrev 2011-01-06 16:55:51 följande:
    javisst och alkoholister dricker ju även de för att det är gott. hade jag fått bestämma hade alkoholen och ciggen med varit olagligt. men det är min åsikt.
    Nu blev det ju lite fel där. Tycker du inte det? Man är inte alkoholist per automatisk bara för att man tåler Alkohol och inte blir packad eller för att man tycker det är gott med alkohol.
    Som tur är det inte du eller folk som har samma tankar som du som bestämmer här i samhället.
  • Granat
    solstugan skrev 2011-01-06 16:57:01 följande:
    har du "testat" någon gång?
    Det har jag. Dock inte här i Sverige och hör och häpna. Jag lever fortfarande. Har lyckats med mycket i mitt liv därav ett äktenskap som har varat i många år, två underbara barn och jag blev inte beroende. Konstig det där.
  • Granat
    solstugan skrev 2011-01-06 17:30:17 följande:

    om du blir riktigt stukad kan du ju inte ha sex, och då blir det inga barn!


    Nu hänger inte jag med. Det är inte precis som att USAs befolkning har minskad genom åren snarare har det väl ökad något enormt så vad har sex, föda barn och minskad schizofreni i USA med varandra att göra?
  • Granat
    solstugan skrev 2011-01-06 17:13:49 följande:
    jag har inte sagt att alla blir beroende, jag har sagt att många fastnar och för många räcker det med en gång. vad bra att du inte fastnade! men då vet du kanske vad jag menade med att de kanske inte fick till det.. för det är ju inte varje gång man blir pigg och allert ju!
    många gånger blir man ju så stukad att man inte rör en fena, eller rent av säckar ihop.. hur lätt är det att ha sex då?
    Jag hade inte sex i huvudet när jag testade Cannabis. Vi var ute med kompisar, badade och sent på kvällen så tog nån fram och vi testade. Varför skulle man vilja ha sex när man är hög? Det gör man väl när man är klar i huvudet så man njuter av det man gör?
  • Granat
    solstugan skrev 2011-01-06 17:09:54 följande:
    men det är ju fakta att det är ett stort prroblem med alkohol och drogmissbruk och jag tycker inte att varesej den ena eller den andra drogen är bättre än den andra. för mej finns det inga "light-droger" som är mer ok. du har rätt, många klarar alkoholen utmärkt. jag har oxå druckit stora mängder utan att känna någonting utav det. men det är långt ifrån varje gång. missbrukarna som syns på staden är bara en liten liten del av alla. men ska vi dra det lite längre så kostar det otroliga summor att så många har problem med alkohol och droger. många kriminella är missbrukare, behandlingar och torken är inte billigt, ja det går att dra hur långt som hellst.
    men så har jag heller inte fått uppleva "svensson-sidan" av alkoholen. jag har växt upp i en missbruksfamilj och sett alla de mörka sidorna. både av alkohol och droger. jag önskar ingen att hamna där och som någon skrev, hur många är lyckliga av att använda? ÄKTA lycka?
    och jag menar inte att jag ser ner på folk som kan dricka med måtta.
    Ja, det är ett stort problem för människor som inte riktigt kan hantera sina missbruk sen spelar det ingen roll vad det är för något. Om det är mat (Fetmarelaterade sjukdomar som belastar samhället och sjukvården något enprmt) eller det andra du tar upp. Det är ingen skillnad mellan Alkohol och Cannabis men den ena är lagligt i Sverige medan den andra är olagligt.
    Varför? Är det mer "fint" att dricka än att röka Cannabis?
    Jag kan förstå att det känns jobbigt för dig att folk sitter och förespråkar lagändring för Cannabis men man bör hålla isär sina egna känslor från det som faktiskt är bra för samhället och från Fakta.
    Nej, varför skulle du se ner på folk som kan dricka med måtta?
  • Granat
    solstugan skrev 2011-01-06 18:10:38 följande:
    menade du att cannabis är bra för samhället eller missförstod jag?
    Inte Cannabis men legaliseringen av Cannabis.
  • Granat
    solstugan skrev 2011-01-06 18:30:26 följande:
    orkar inte läsa allt men det jag läste, legalisera för endast medicinskt bruk eller helt och hållet?
    jag är mycket väl medveten om att cannabis, morfin, och även medicinskt amfetamin, metadon och subutex kan vara till stor hjälp för den sjuke och jag önskar att jag får det som behövs om jag skulle bli sjuk och det va det enda som skulle hjälpa. men gäller detta att legalisera totalt så det är fritt fram att gå på stan och röka en joint? eller sitta i parken och röka hink ?
    Om det skulle bli lagligt att ta en joint i parken. Varför skulle det vara fel tycker du? Som någon har skrivit i den sidan jag länkade till så träffar jag gärna på en som rökt på än en som är full. Faktiskt. Risken för vredesutbrott är nämligen minimalt när det kommer till den som rökt en joint än den som är full.
Svar på tråden Är det okej att testa att röka cannabis? (hasch, marijuana)