• Fiyali

    Barnens farfar dricker/är bakfull när de är hos dem...

    Om du tycker det är så jobbigt, varför befinner sig barnen där då? Jag har alltid trott att det var föräldrarnas uppgift att skydda barnen från de som de ansåg skadligt.


  • Fiyali
    Anonym (Besviken) skrev 2011-01-08 13:55:10 följande:
    Självklart ska vi skydda våra barn...Det är ju därför min man har pratat med dem...De har aldrig farit illa av att han har druckit...ÄN...Det är ju det vi vill förhindra. Sen älskar min man sina föräldrar och vår dotter älskar sin farmor och det vore tragedi om vi började säga att hon inte får vara hos sin farmor :(. Tänk dig själv för ett barn som älskar en person...att aldrig få vara där...Man vill ju därför lösa det på bästa sätt förstås...
    Han är ju en människa även om han har alkoholproblem :). Med känslor och som är snäll.
    Jätte bra att han pratat med de :) Självklart älskar man varandra. Jag lämnade en man jag älskade oerhört för han inte var trygg att ha och göra med runt min dotter, så jag förstår dilemmat absolut.
    Min mamma sa en klok sak till mig när jag var liten "om det luktar bajs och det ser ut som bajs, så är det troligtvis bajs" - med andra ord är det rätt onödigt att smaka på det för att få det konstaterat.
    Detta uttryck använder jag mig ofta av i livet, dock inte ordagrant eftersom det är barnsligt. Men faktum är att det "kan" hända en olycka pga farfaderns problem. Är det inte bättre att först "se" han lösa sina problem, innan man chansar igen? Så slipper man "smaka bajs" för att konstatera det.
Svar på tråden Barnens farfar dricker/är bakfull när de är hos dem...