• Pyris

    Barnens farfar dricker/är bakfull när de är hos dem...

    Mina föräldrar fick inte passa våra barn mer pga mammas alkoholproblem. 
    Hon tog det ungefär likadant som dina svärföräldrar.
    Men jag ansåg att dom få gånger dom var där så kunde hon väl hålla sig nykter. Kunde hon inte det så har hon problem. Nu var hon ju alkoholist, även om hon aldrig erkände det själv, tyvärr.
    Hon var jätte ledsen på mig och arg.
    Barn förstår, mina barn förstod iallafall att mormor inte var som hon skulle. Dom tyckte inte om det.  

  • Pyris
    Anonym (Mamma muu) skrev 2011-01-08 13:46:01 följande:
    När vet man att någon är alkoholist?
    vart sätter man gränserna?

    Jag tror min svärfar är lätt påverkad. Efter två öl så är han vinglig.
    Men sen vet man ju inte om han små super.
    Mina föräldrar har mött honom på stan och min mamma säger att hon alltid tycker han luktar sprit.
    Ja jag håller med henne, men inte alltid.
    Jag tycker att när man inte kan vara utan, då har man problem med alkoholen. För dig och mig är det rätt lätt att acceptera och inte dricka om någon skulle be oss. Men om man ändå gör det för att man inte kan vara utan eller för att man "förtjänar det". Då är det ett problem. Men det är vad jag anser. Vet inte vad gränsen är.
    Min mamma har varit alkoholist i hela mitt liv. När jag växte upp var hon periodare. Sen höll hon upp i ett år och sen började hon dricka igen, först en dag varje helg, sen hela helgen, sen en dag i veckan o varje helg och sen drack mer än hon var nykter. Sista tiden hade jag ingen kontakt med henne, för jag orkade inte. 
    Jag lät min mamma passa barnen för att hon inte skulle bli ledsen o sårad och kanske dricka ännu mer, men min pappa, som idag är nykter alkoholist, och jobbar aktivt på KFL berättade för mig att genom att jag låter henne passa dom, så ger jag mitt godkännande till hennes drickande. 
  • Pyris
    Anonym (Mamma muu) skrev 2011-01-08 14:07:06 följande:
    En sak jag reagerat över var när de skulle flytta hittade jag massa tomma burkar överallt i lådor som om han gömt dem. Svärmor dricker ingen öl. En annan sak är att finns det inget starkare så måste de vara lätt öl. Ingen läsk eller vatten. Visst är han nykter emellan åt. Men nu tycker jag de varit mkt igen.
    En sak till. Han gråter för inget. Visst kan man vara super känslig, men det känns för mkt.
    Människor som dricker brukar oftast inte må bra av någon av någon anledning. Alkoholen gör att dom försvinner från ett tag. Eller det kanske blir mer uthärdligt.
    Jag var jätte arg på min mamma för att hon inte kunde förstå att hon skadade sig själv, mig och mina barn, med alkoholen. Jag förstod inte hur fan hon kunde vara så egoistisk.
    Men efter hon dog, så förstod jag att hon mådde så dåligt, hon drack för att dämpa sin ångest och sin depression. Hon var aldrig lycklig, kunde aldrig skratta nästan. Med alkoholen kunde hon det, fast det kunde ju svänga rejält åt andra hållet också. Hon drack inte för att medvetet skada oss, utan för att hon var sjuk. Hon hade inte kraft nog att ta sig ur skiten. Det var för tryggt för henne. 
Svar på tråden Barnens farfar dricker/är bakfull när de är hos dem...