• Marelis

    Förstagångsmammor i Sthlms-trakten med BF juni 2011

    Finns det någon som liksom jag väntar första barnet i juni -11 och vill följas åt? Gärna i/kring Sthlm.

  • Svar på tråden Förstagångsmammor i Sthlms-trakten med BF juni 2011
  • La gartija

    Hej på er!

    Fröken lagom:
    Det är ju inget jobb med en liten hamster direkt och vår är jätte tam och söt Glad jag tycker bara att det är roligt att ha något som man kan gulla med och bry sig om. Nu är den ganska gammal så vi får se hur länge till den lever. De lever ju bara några år.
    Hoppas ni får en föräldragrupp snart så att ni lär känna lite människor i samma situation, så att du slipper bli ensam då du är hemma med lillen.

    Min helg har varit såååå hektisk - är helt slut redan!
    I går hade jag den jobbiga och svåra tentan. Jag lyckades svara på alla frågor så nu får vi hoppas att jag svqarat rätt Glad Direkt efter det gick jag och min man med vänner och åt på restaurang och sedan mötte vi upp ytterligare några vänner som är här och hälsar på från Göteborg, på Strand. Det blev sent men det var så roligt! Sen vaknar jag och mår jätte illa och spyr Spöke det var inte som när man har gravidillamående utan riktigt kraftiga hulkningar. Jag spräckte flera blodkärl i ögat, äckligt! Och stackars bebben, den blev ju helt mosad Gråter

    Men i dag har jag mått bra! Gick upp och åkte och handlade, sen bakade jag en tårta sen bar det i väg på min brorsons 15-års fest. Puuuuhhhhh har suttit fastklistrad i soffan sen jag kom hem. Orkar inte ens gå å hämta något att äta....
    Mannen är på 60-års fest. Så jag måste ta mej i kragen och äta något för bebisens skull, den ska inte behöva vara hungrig bara för att jag är lat!

    I morgon skall vi bjuda på brunch och plantera om blommor... men jag ska minsann sova ut först!

    Ha det bäst tjejer!

     

  • efta

    La gartija, vilken helg du har haft... mycket du har hunnit med! :) Hoppas att illamåendet inte kommit tillbaka mer, inget skoj alls!

    Jag har åkt på förkylning, igen! Hade influensa för bara några veckor sedan. Graviditeten blir så jobbig under en förkylning.

    Blev i alla fall erbjuden sittplats på tunnelbanan för första gången idag. Då inser man att magen syns ordentligt nu. :)

  • FrökenLagom

    Håller tummarna för tentan La gartija. Det har säkert gått jättebra.
    Jag hade hamster tidigare och vill därför ha igen, tycker också att det är hur mysigt som helst att ha något att gulla med :) Men vi får som sagt se om/när det blir.
    Illamåendet lät inge roligt. Jag hatar att spy och är mycket glad att jag varit så förskonad under graviditeten.

    Idag ska vi på föreläsning på SÖS förresten, vet inte riktigt vad den kommer att innehålla, men min BM tipsade om att gå så...

    Och krya på er både efta och La gartija! Förkylning är inte heller roligt, och de har visst en tendens att bita sig kvar extra länge när man är gravid.

  • efta

    Jag hade också tänkt gå på den föresläsningen på SÖS idag. :) Men igår insåg jag att det blir stressigt att hinna dit, så jag ska ta nästa föreläsning istället, i början av maj. Du får gärna rapportera hur du tyckte att det var. :)

  • charlieandi

    efta tipsade om tråden, så jag dyker väl in och säger hej :) kul med andra blivande sthlmsmammor! är nämligen först ut bland mina vänner så lite nytt folk att fika och promenera med framöver verkar toppen!

    väntar första barnet, en flicka, med BF den 20/6. bor med min sambo i en förort norr om stan. är sjukskriven just nu men arbetar annars som barnskötare på en förskola i innerstan. hmm... ja, det var väl lite snabb info om mig ;)

  • La gartija

    Hej hopp! Tack för att ni höll tummarna å för krya på hälsningar :) Det blev inget mer illamående som tur var och nu har jag sovit middag både i går och i dag - jätte skönt! Jag och min man har varit på föreläsningen på SÖS och det var bra! Inget nytt sådär egentligen men det är bra att höra allt flera gånger och från olika personer. Magen växer å växer undra hur stor man kommer bli egentligen? Är orolig att foglossningen kommer bli värre med tyngden som ökar å sen när bebben fixerat sej å ligger längre ner... Jag har sån lust att springa å röra mej, ska testa att cykla lite det sägs att det är bättre än att gå för fogarna ;) Hoppas ni får sova gott!

  • efta

    Tack för SÖS-rapporten La gartija. Ser fram emot att gå på föreläsningen, mest så man får se hur det ser ut där. Skiljer sig din fogsmärta från dag till dag? Min gör det. Jag vill också röra på mig mer och funderar på att börja gå till gymet igen för att cykla lite lätt och göra några enklare styrkeövningar med kroppen och pilatesboll. Har funderat på vattengympa, men jag orkar inte riktigt köpa en ny baddräkt för den här korta tiden som är kvar. :P Imorgon (eller om några timmar snarare, kan inte sova pga sambo som hostar) ska jag på det sista gravidyogapasset. Gravidyoga och kortare promenader har varit enda motionen senaste månaden... lite segt!

    Charliandi välkommen hit! :) Än så länge har vi inte pratat om fika och promenader, men det låter trevligt. :) Jag har inte heller många i min närhet som har barn. Eller... antingen har de barn som är några år gamla eller så inga alls.

  • FrökenLagom

    Välkommen charlieandi! Hur har du mått i graviditeten? Och hur mår du nu, med tanke på sjukskrivningen tänkte jag?
    Fika och promenader följer jag gärna med på när det blir dags.. :)

    Föreläsningen igår var, precis som La gartija sa, mest en upprepning på saker man visste. Men det var helt okej ändå.

    Ska kanske plocka fram cykeln jag också, vore mysigt med en cykelutflykt. Undrar om man kan lura med mannen på picknick. Hehe!

Svar på tråden Förstagångsmammor i Sthlms-trakten med BF juni 2011