Inlägg från: herzelid |Visa alla inlägg
  • herzelid

    Höst/Vintermammor 09/10 Luleå! Nu är bebisarna barn!

    mamma till tre troll skrev 2011-02-08 07:55:13 följande:

    Herz: han kanske kräver gröt eller ngt annat innan läggdags åxå? typ macka/yoggi/gröt o sedan vällingen? har du testat? fast nu om han äter mer.. kanske(tänker jag) att burkmaten kansek är för "svag" för honom.. alltså inte mättar nog.. om du förstår vad jag menar? hemma mat fettar man ju på lite extra o de ger mer mättnaskänsla så han kanske blir mättare då när han väl börjar äta samma mat samma med gröten så kanske icke pulvergröt mättar mer(havregryn/mannagryn) alltså bara en tanke från min sida..
    Men ja..jag vet inte annars.. för mina barn har ju som sagt alltid ätit bra..(förutom F nu på senare tid,men som bebis/året åt hon alltid bra)


    Ja men precis, det är min tanke också, att brukmaten inte mättar honom riktigt, därför känner jag en liten panik här =P Fast mätt blir han ju, efter massor av frukt och det känns ju lite fel att ge honom typ 1-2 matburkar till varje måltid.. haha Ja men jag ska försöka nu varje dag, stenhårt!

    Hur länge ska man ge dom efterrätt då? Alltså frukt efter maten.. :)
  • herzelid

    Okej, tack för svaren alla om frukten, då kan jag fortsätta ge honom lite, jag tycker det är som bra att kunna ge frukt eftersom jag inte riktigt vet hur mycket han egentligen äter, och äter han en HEL burk så bevisar han ju att han inte blir speciellt mätt av burkmaten och ibland vill han bara ha nån sked :)

    Idag åt Neo min mat, hihi jag blev glad. Lax och potatis. Gjorde som förra gången, blandade mjölk och smör. Fast förra gången åt han ju bara nån tugga och sen blä men inte idag.

    Dock fick jag sitta och prata med honom hela tiden för att distrahera honom, hann även sjunga nån trudiutt också :) Och efter maten åt han knappt nå frukt, 4 skedar kanske så han måste ha blivit mätt :) Hoppas det fortsätter i denna stil

  • herzelid

    Alltså jag hade tänkt åka till piteå imorgon med Neo, hur gör man på bussen? Måste jag lämna vagnen i bagage utrymmet och ska jag ha bilstolen med mig? alltså babyskyddet.. hjälp! :)

  • herzelid

    Jag åkte dom här norrland kusten bussarna, alltså dom här 2 våningsbussarna och på dit vägen så fick jag ha vagnen i bussen (tog aldrig med mig babyskyddet), i det här "allergi utrymmet och det fanns ett utrymme där vagnen passade perfekt, sen rörde sig inte ur fläcken" och han låg och sov hela vägen i vagnen. På hemvägen så  var det också en 2 våningsbuss men den såg annorlunda ut (en ny buss) och i den här bussen så hade dom färdigt utrymme för barnvagnar eller rullstolar. Och så hade dom speciella fästen i golvet så dom kunde spänna fast vagnen ordentligt. Dock var han vaken hela resan och satt i mitt knä och det gick super bra :)

    förlåt för knasigt inlägg, hoppas ni förstår :p haha

  • herzelid

    Neo har också fått göra premiär för vårmössa, jag brukar ha vårmössa på honom då jag är i stan, han blir så himla svettig av att gå in och ut. Men har jag vårmössan på hela tiden är han knappt svettig alls, bara då han sover :)

    Sen brukar jag även ha vårmössa på honom då vi åker iväg med bilen och typ ska och handla, inte om det är 25- då men ja, ni fattar :)

  • herzelid

    hihi och Neo som ska få sitt 1års vaccin på onsdag :) Men han är ju inte större än 1 år heller. :p

  • herzelid

    Här i huset verkar också magsjuka spöka. David kräktes igår natt men inge mer efter det. Neo har klarat sig än så länge, samma jag. Men jag mådde grymt illa igårkväll. Dock har jag inte ätit nå på hela dagen igår (vågade inte hahah) så vet inte om det berodde på hunger blandat med inbillning eller vad det var.. nu sitter jag och dricker resorb för att få i mig nå :)

  • herzelid

    Jag har en fundering till er som har pojkar, en liten personlig fråga men jag vettefan om det är nå fel eller normalt. Neo´s pungkulor har vandrat upp till ljumsken, jag vet att dom har varit nere men kan som inte riktigt komma ihåg sist jag "såg" dom. Vi var ju på 1 års kontrollen och då var inte kulorna i påsen men läkaren hittade dom "där uppe" nånstans. Men eftersom jag vet att dom varit nere förr så sa jag det och sen var det som inge mer med det.

    Men hans kulor har inte varit "nere" på jätte länge nu, och absolut inte sen i början av mars. Ska jag vänta tills den 21 då vi ska till bvc igen eller ska jag vara orolig och ringa imorgon? Försökte googla men hittade som inge bra svar.

  • herzelid

    Ett tips till er som pratat skalkläder, jag var in på stadium idag och där hade dom överdragsbyxor från everest i massa olika färger för endast 89:-. :)

Svar på tråden Höst/Vintermammor 09/10 Luleå! Nu är bebisarna barn!