• herzelid

    Höst/Vintermammor 09/10 Luleå! Nu är bebisarna barn!

    Ja babysång var vi på i tisdags :) inte lika bra sång som det brukar, det var vikarie =) Idag hade vi tänkt åka till växis =)

  • herzelid
    sok skrev 2011-01-20 11:51:41 följande:
    jaha så det var en vikarie det har jag aldrig varit med om.
    när ska neo börja dagis, till hösten eller?

    krao
    ja man vet aldrig hur det kommer bli då man lämnar dom. selma var hur social och "kavat" som helst , modig och så MEN då jag började lämna....då var det slut med det. för hilda går det ju bättre iofs. alla sa förra veckan att gud vad kavat och modig hon är, typ brydde sig knappt om mig alls (då jag var där). ett annat barn som inskolas samtidigt satt mest i sin mammas famn men hon gråter mindre än vad hilda gör nu denna veckan då de blir lämnade. så det beror ju på personligheter och sånt säkert. och kanske hur vana de är....hilda har ju aldrig sovit borta utan oss, de få gånger vi haft barnvakt har hon alltid haft selma med sig....
    men iaf så funkar det i mina ögon bra nu för hon äter mat där, och hon somnar visserligen i frökens famn men somnar iaf! måste ju känna sig lite trygg iaf då hon kan somna i frökens famn tänker jag?
    idag ska hon äta mellis där, efter vilan....
    Jo jag hade tänkt till hösten :)
  • herzelid

    usch, igår skrämde Neo verkligen sin mamma och pappa. Han slog munnen i tv-rumsbordet och det kom jätte mycket blod. Vi kunde inte riktigt se vars blodet kom ifrån så vi klädde oss och for till jouren, han bara skrek :/ Dom konstaterade iallafall att "strängen" uppe vid tandköttet hade gått av, han hade mest troligt missat dom kommande tänderna (han har ju fortfarande inga tänder, eller jo föresten han fick ju sin första tand för nån dag sen, där nere :)) iallafall, han slutade blöda och idag var vi på vc för att kolla om han hade slagit i tänderna eller inte, då började han blöda igen och jag ska höra av mig till folktandvården om jag är orolig, dom trodde inte att han slagit i dom..

    Nu går han runt här med en fläskläpp :/

  • herzelid

    Jaana: Vi hade tänkt komma idag men Neo snorar, han har lite lite lite hosta också, värre är det för mig. Nu vet jag inte om det är pga alkoholen ihelgen eller som jag är sjuk, men jag har typ tappat min röst :p har också lite ont i halsen så vi måste tyvärr ställa in!!!! :( Vi vill inte smitta er ifall vi bär på något!

  • herzelid
    Jekkaliten skrev 2011-02-03 20:20:00 följande:
    Spännande hörni att läsa om alla dagisäventyr. 

    Åsa: En kram till Melvin, han kommer nog tillbaka till de goda gängorna igen. Men som du själv sa: Man ska aldrig skriva på FL när det går bra ;)

    Emily: Jag säger som andra, trodde också att Melwin var ett riktigt dagisbarn. Men det är väl härligt att han längtar hem också?

    Sinne: Vad ska man säga: Klarito är ju en född dagisunge. Måste vara mamma (f.d förskolearbetare) som pumpat henne med goda vibes :D

    -----
    ...Jag längtar faktiskt till Nansons dagisstart, eller iaf till jag får nån form av vuxenverklighet: jobb, plugg, liknande. Ska det vara så här svårt att få jobb (=möjliggöra sidbyte här hemma, så jag kan jobba och A vara med N) så lutar det åt att jag får äta lunch utan spagetti i ansiktet först i maj, eller värsta fall höst om dagisen är fulla. Det vill säga, det blir jag som tar/får all föräldraledighet. Fast: jag ska på jobbintervju i morgon (spänki, spänki) så man får ju hålla tummarna. 
    Lycka till imorgon :)
  • herzelid

    Det här med vätskeersättning, jag har hört att man inte ska ge det till små barn, det var ju nå inslag på nyheterna i somras att det var barn som blev ännu sjukare av det.. någon som hört det?

  • herzelid

    Okej, då vet jag :) (om vätskeersättning)

    EN FRÅGA, jag behöver hjälp! Jag försöker få Neo att äta våran mat, han äter 3-4 tuggor och sen börjar han spotta, gråta, vägrar öppna munnen och får kväljningar. Och så fort man har mat från en barnmatsburk öppnar han munnen innan man ens är där med skeden.. Hur gör jag för att han ska äta våran mat? Det funkar inte att man har färgglad mat eller plockmat..

  • herzelid

    Ja att blanda ut maten har jag ju faktist inte testat. Jag har testat ge mer "såsig och blöt mat" idag bjöd jag honom på potatis (mosad potatis+smör+mjölk) och lax, han åt 3 tuggor sen ville han absolut inte ha nå mer, men han äter lax och potatis i barnmatsburk.

    Satte lite mjölk i maten ifall den var för torr och han åt en tugga till sen nej inge mer! Nå tips på "såser" som man han ge honom, tillsammans med typ lax, kyckling osv?

    Nå tips på vad jag kan göra för mat över huvudtaget, skiter i om han äter nå annat än oss bara han vänjer sig vid "våran mat, och smaker osv". :)

    Är såååååååååååååååå less på dessa jääävla barnmatsburkar som kostar multum varje vecka. Vårat matkonto har gått upp säkert 1500 kr i månaden på BARA Neo´s mat. (ränkade in gröt, välling och snacks som majskrokar osv) + att han blir inte ens mätt på en stor matburk nu mer, han äter en stor burk+en STOR burk frukt till VARJE måltid.. Så det blir ju mycket billigare om jag börjar göra egen mat åt honom :) hjälp mig nuu =)

  • herzelid

    Jaana: Jo jag brukar ge banan hemma, men om vi är på vift brukar jag ha burk (bara för att det alltid blev över förr och man kunde ge som mellis då) men jag skrev stor matburk+stor frukt burk så att ni förstår hur mycket han har börjat äta. Jag har även börjat ge honom 300ml välling som kvällsmål och även som frukost. Han är ett riktigt matvrak min lilla kille :)

    Jekka: Jag har alla matburkar i ett skåp så han ser dom inte, och jag har aldrig varit direkt snabb på att ta fram dom då han visar att han inte vill äta våran mat, utan jag sitter verkligen länge och försöker innan jag tar fram burken. Nej inte ens en frukt burk står framme, då skulle han inte ens äta burkmaten om han såg frukten ;) Tack för svaren om såserna, ska testa nuuu :)

    Maria: Ja han äter massor, som jag skrev åt Jaana, ett matvrak =) I Neo´s situation just nu så tror jag inte det beror på tänder, han har bara en tand och än ser jag inga spår på nån till :) Vad duktig hilda är som vill gå på pottan :)

Svar på tråden Höst/Vintermammor 09/10 Luleå! Nu är bebisarna barn!