Inlägg från: herzelid |Visa alla inlägg
  • herzelid

    Höst/Vintermammor 09/10 Luleå! Nu är bebisarna barn!

    Jekkaliten skrev 2011-04-13 19:43:12 följande:
    Ska man skratta eller gråta? Då fick vi dagisplats då!

    På... ta-da: Åran på Edeforsgatan. Inte vad jag ville. Verkligen inte. Det är den enda fsk som vi inte skrev på vår lista till kommunen. Och då skrev vi ändå så många alternativ som rymdes på pappret :(  

    Ngn som hört nåt om Åran? 

    Vi kommer att få stå kvar i kön och behålla vår plats till önskefsk Bergsprängaren och vi var ju egentligen inställda på att Nanson skulle få börja på en fsk och sen byta, även om det nu inte är optimalt. En lösning vore ju att A förlängde sin f-ledighet till 9 aug då vi skulle få plats på Bs men hans jobb trilskas för han har ju lovat att vara tillbaka den 15 maj. 

     
    Min syrra fick ha sin son på åran (tror jag, vet inte hur många fsk det finns på edefors) iallafall, dom bor på hertsön och fick ändå ha honom där i någon månad i väntan på en plats här på hertsön. Dom var SUPER nöjda. Min syrra grinade sista dagen han var där för han trivdes så himla bra där och personalen var underbar. Nu har han det minst lika bra på sitt nuvarande dagis men hon tyckte det var bra :)
  • herzelid

    Neo använder också kouma skorna ännu, sen har han ett par andra vinterskor som är mer vattentäta om det är riktigt blött, vi har ett par stövlar ofodrade men jag är lite lur på att dom är för små, dom är ärvda. Jag kommer inte orka köpa fodrade stövlar tror jag, kommer nog köra med stövlar och tjocksocka i isf.

    och så ska han få ett par dc skor, order från pappan i familjen (dom ska matcha). haha

    Neo har föresten fått magsjuka :( Han har kräkts en gång men har haft diarré, stackarn det har bara runnit längs benen på honom :( Imorse sov han till halv 8?!!!!! På tom mage... och direkt vi steg upp fick han ca 60 ml välling och han har inte skitit nå mer så jag hoppas det är på bättringsvägen :) Han somnade direkt efter vällingen och vaknade efter ca 20 minuter och nu sover han igen.. Har även fått i honom proviva och lite vitt bröd :)

  • herzelid
    Merde skrev 2011-04-22 17:45:22 följande:
    Lite ot sådär: Är det någon vars barn skall börja i förskola i augusti-september någongång som fått reda på vart barnet fått plats? Vi har inte hört någonting och jag är lite nyfiken på om andra fått veta något ännu.

    Förresten, är det många i den här tråden som har/brukar hänga på Växhuset? Tycker jag känner igen en del av er.
    Min son ska börja i augusti, vi har varit bortresta torsdag-mån och idag då vi kom hem så hade vi ett brev i brevlådan :)

    Sok: Är det på dungen dina barn går??? :) vilken avdelning och är det en bra förskola?? :)
  • herzelid
    Mary Jo skrev 2011-04-25 22:35:33 följande:
    Måste bara få fråga,stod det att ni hade plats from augusti och så? Jag har också sökt till augusti men fick bara hem ett brev nyss vilka förskolor jag valt och sådär. Nu blev jag helt nojjig också att jag inte ska få nån plats. egentligen kanske augusti är försent också,suck! ;)
    Jo det står "platserbjudande" på pappret och att vi ska svara inom 10 dar ifall vi ska ha platsen eller inte, vi skrev från aug på ansökan och inskolningen börjar 22 aug om jag inte minns helt fel :)
    sok skrev 2011-04-25 23:07:20 följande:
    Herzelid, ja de går på dungen. Jag tycker det är bra där. Selma har alltid haft suuuper förskollärare, och de gör roliga saker. Har ingenting att klaga på. Hilda började så pass nyligen, men det är helt okej. Tycker däremot att hon hade det bättre på norrgården...men kanske är för tidigt att säga nåt. På norrgården var personalen mkt mer engagerad i barnen. Men vi får se, det blir nog bara bättre.
    Okej för det var där vi fick plats, vårat förstahandsval.. Men nu har jag börjat fundera på hertsö lunds förskola istället (vårat andrahandsval) så jag vette tusan hur vi ska göra :)
  • herzelid
    sok skrev 2011-04-26 09:46:36 följande:
    Herzelid, okej. Vilken avd har du fått till neo? Hilda går på solen. From hösten börjar det en jättemysig förskollärare på den avd - bra. Och en annan som är super är sjukskriven just nu men kommer nog tillbaka dnart. Juwt för hildas del har det känns lite jobbigt då en vqrit sjukskriven å det varit ruljans på vikarierna. Men det är bra där, hon trivs.
    Okej, Ja han hamnade på regnbågen :) Någon "erfarenhet" från den avd? :)
  • herzelid
    Mary Jo skrev 2011-04-26 16:45:34 följande:
    Ja,det var ju säkert därför! Skickade in papparerna i mitten av mars och eftersom att det stod 3 månader innan så tänkte jag skriva mitten av juni men tänkte att 1:a juli lät bättre. Nu har jag kanske ett jobb på G och skulle verkligen behöva förskoleplatsen tidigare så nu ångrar jag bittert att jag inte skrev till juni istället :P vilket tjorv!;)
    Jag ansökte också i mars, för då jag pratade med hon på kommunen för att få veta hur jag skulle gå till väga så sa hon att jag var tvungen att söka senast sista mars för att ha garanterad plats i augsusti. :)
  • herzelid
    wozah skrev 2011-04-27 10:54:06 följande:
    Melvin sover allt från 1-2 ggr/dag och 40 min-2 tim/ggr. Han somnar i vår säng, vi lyfter över han till hans säng, han vaknar på natten och vi lyfter över han till vår säng igen.. Han sover oftast 10-12 tim/natt. Han älskar sin välling!
    Sådär är det med Neo också, han somnar i våran säng sem lyfter vi över honom i sin säng och då han vaknar på natten så får han komma tillbaka och mysa med mig resten av natten, ibland vaknar han inte alls men oftast :) Och han älskar också sin välling :) Vi kör fortfarande på 8 mån vällingen eftersom han blev STENHÅRD i magen av 1års vällingen :)
  • herzelid
    Jekkaliten skrev 2011-04-28 18:47:17 följande:
    Japp, tyvärr. Men vi får plats på Bergsprängaren i augusti (vi har papper på det!). Inget fel på Åran, det verkade ju helt okej vid besöket där, men nog vill man ha dagiset på rätt sida om storvägen ;) Jag är dock lugnad efter att den andra Carro berättade om sin systers barn som trivdes sååå bra på Edefors-Åran. Me = lugn. 
    Skönt att du fick lite "lugnande" från mig, haha
  • herzelid

    Bonne: Skönt att allt är bra med dig och lillen i magen, och såklart resten av familjen :) Kul att du har fått jobb, det är ju inget man tackar nej till. :)

    Det syns ju, men inte alls så mycket. Hade man träffat dig i bikini så hade jag nog inte gissat på bebis mage :) Ska ni ta reda på kön? =)

  • herzelid
    Bonnevier skrev 2011-05-02 21:32:02 följande:

    Hur är det med din lilla familj då? och hur ska ni göra i sommar, blir du mammaledig eller?


     


    Gullig du är! (: nepp tror inte vi ska ta reda på könet faktiskt. förra gången ville ja det men hon ville inte berätta å sen på ett sent ultraljud fråga en annan om vi ville veta för hon såg va det va men då sa vi nej. Blev å är mkt roligare å inte veta trots min enorma nyfikenhet =P


    Jodå det är bara fint, jag jobbar faktist redan. David är sjukskriven pga sin allergi och astma så han är hemma med Neo så mycket som möjligt och kan han inte så har jag med mig Neo på jobbet (jag är personlig assistent åt min syster) :)

    Okej, ja det är ju lite av spänningen kan jag tycka att inte veta om könet. Vårat eventuella nästa barn (om det nu kommer ett till haha) så tror jag inte heller att jag vill veta :)
Svar på tråden Höst/Vintermammor 09/10 Luleå! Nu är bebisarna barn!