• esso

    Specialistmödravård

    Hej älskade vännen. 

    Jag fick från början inte tillhöra Specmödravården utan valde då att gå på privat mödravård i rätt stad, vi bor 6 min från Akademiska.  Läkaren vi hade när Astrid dog skrev ut Trombyl så jag började äta det i v 7.

    Jag hann bara gå på inskrivning och så innan min kurator tyckte att jag vist skulle tillhöra  specen, jag skickade ett mail om vad vi varit med om och mina önskemål och vips så fick jag inskrivningstid samt ul i v 12. Det var då en överläkare som utförde ultraljudet och han frågade om vi i fortsättningen ville att han gör ul eller en barnmorska, svaret var enkelt.

    Han har lagt upp en plan för mig, ul i v 12, (18 rutin)  v 22 då görs flödesmätningar och sedan v 25 den veckan då Astrid dog, utifrån vad han får fram i vecka 22 planerar han resten av ultraljuden, sedan går jag till en barnmorska utöver och lyssnar på hjärtljud, mäter mage och gör diverse provtagningar. 

    Jag känner mig trygg med den vård vi får nu, jag blev orolig förra fredagen då jag fått för mig att barnet i magen var dött ringde min BM och fick åka in direkt till henne för att lyssna på hjärtat. För oss är det värt att åka 6 mil innan vi vet vad som händer än att gå till Barnmorska här på orten, det vill vi inte vara med om igen.

    Vi har inte pratat så mycket om förlossningen än, dock har en läkare sagt att de tar hänsyn till att inte gå tiden ut, men vad det är vet jag inte, jag vill som du inte gå en dag över 37+0 men tror det blir svårt!!

    Jag blir så ledsen när jag hör hur de behandlar dig, stå på dig, inte så lätt alla gånger, men ta hjälp av nära eller varför inte en kurator om du går till en sådan.

    Bara att inboxa om du vill prata.

    Många Kramar!! 


  • esso

    Älskadefamilj:

    Ja det låter inte som att de  de tar dig på allvar,  jag tycker du ska ringa det andra sjukhuset och höra efter vad de gör där? Det är så konstigt då det på Akademiska säger helt andra saker. Jag hopas dock min överläkare har rätt, oj han har också sagt att för många ultraljud är inte nödvändigt då det bara visar just nu men vissa var medicinska som tex i v 12, 18, 22, och 25 och sedan beroende på hur flödet ser ut men annars blir det i v 32 och 36.

    Oavsett om läkare och bm är urgulliga så antar jag att det inte hjälper dig med det du vill ha hjälp med.
    Jag har blivit lovad att inte gå tiden ut då jag vägrar det och tog upp det i v 4 då vi fick tillbaka obduktionen på Astrid samt då vi berättade att vi var gravida, fick även då trombyl.  

    Sen om det blir igångsättning eller snitt återstår.


  • esso
    Älskadefamilj skrev 2011-02-04 09:38:01 följande:
    Hej vännen, ska ringa det andra sjukhuset och se om dom kan erbjuda bättre vård. Började du äta trombyl redan i v4? Jag fick först från v12 och det kändes inte helt rätt efter att ha läst att i stort sett alla andra fått äta från dagen dom plussade. Har du fått någon tid för konsultation inför igångsättning och så? Jag har fått en tid i v36 (!) och då först tycker dom att jag ska få ett datum. När jag pratade med min BM sa jag att det är helt uteslutet att vänta så länge så nu fick jag iaf ett läkarbesök nästa vecka, men frågan är väl om det förändrar något...
    Hej,

    Jag fick de utskrivet i v4 men hon sa att jag kunde börja i v 7 men dagen efter ringde hon upp och sa att jag kunde börja direkt, så det gjorde jag.

    Jag har inte fått tid för samtal om igångstättning. Som jag har förstått det så kan man bli beviljad igångsättning typ nu men får lov att vänta till v 36-37 för att få det slutgiltiga datumet då de måste undersöka hur mogen man är osv. Det känns inte helt tryggt men de vill inte sätta igång innan bf om kroppen är omogen om det inte finns andra skäl såklart. Jag ska gå till aurora och bearbeta min förra förlossningen då jag inte har gjort det tillräckligt. Även där lägga upp en ny förlossningsplan då jag har visa krav jag vill ha under nästa förlossning. Sedan blir det snack med min läkare som utför alla ul p mig, det är han som beslutar men ska reda nästa vecka ta upp det med honom.

    jag är rädd inför en nyförlossning och då inte smärta utan andra saker. Jag tycker det är dåligt av din bm som sagt att snitt är uteslutet om det inte finns belägg för det.

    Ja du gör rätt i att ringa det andra sjukhuset, universitetssjukhus är ju större och men bättre kompetenser .
    Berätta hur det går.

    KRAMAR 
  • esso

    Hej, önskar också att det kan sätta sådana datum men nej, det gör det ej, de vill ju se till mamman och barnets bästa, vilket jag förstår. De vill inte helst sätta igång en omogen kvinna för att det då ska öka många % för att det blir komplikationer och slut i akuta snitt. Själv har jag nu tagit upp med min läkare om att jag ville bli igångsatt 38+0 men han ville väl helst att jag gick till bf men gick  med på att börja komma om jag mognat från v 37 och framåt så vi får väl se vart det slutar. Ska också till aurora i nästa vecka så vi f¨r väl se vad vi kommer fram till. Snitt ät enu inte helt uteslutet. 

    Tråkigt att ni legat sjuka, hoppas nu att ni får hålla er friska, synd att du missade läkartiden, och nej man ska inte acceptera att bli kastad som en vante. Ring och fråga om det går att lösa. 

    Vi skulle få ett ul i 25+0 då vi fick besked om att Astrid dött men fick inte tid förren 25+6 och de gick tydligen inte att ända + att det är med en annan läkare. Men vi sa då att vi vill komma till bm och lyssna på hjärtljud, och känner vi oss helt förstörda ringer vi förlossningen helt enkelt!!

    KRAmar!!
     


Svar på tråden Specialistmödravård