Inlägg från: Kazeer |Visa alla inlägg
  • Kazeer

    Sterilisering (kvinna)

    Jag steriliserade mig i början av februari. Det var en titthålsoperation och om jag förstod det hela rätt, så gick de in med en kamera i naveln och sedan gjordes ett litet snitt snett ned till vänster nedanför naveln.

    Jag kom till sjukhuset klockan 8 på morgonen och hade då fastat sedan midnatt. Jag fick ett rum, där jag kunde byta om till vit sjukhusrock och så fick jag operationsstrumpor på fötterna. Det sattes även en infart på vänster handrygg. Jag fick även en filt att svepa om mig, eftersom sjukhusrockarna ju är aningen genomskinliga. Sedan fick jag sitta och vänta på min tur i ett väntrum. Vid 9.15 fick jag komma in i operationssalen och lägga mig på operationsbordet. Jag fick syrgas genom en mask och sedan minns jag inte mer förrän jag vaknade på uppvaket.

    Klockan var ungefär 11, när jag vaknade på uppvaket. Där kontrollerades blodtrycket med jämna mellanrum. Jag fick några smörgåsar att äta. Jag var väldigt trött och låg och slumrade fram till klockan 14 och därefter blev jag utskriven.

    De första fem dygnen hade jag vansinnigt ont i höger axel. Jag fick förklarat för mig att man kan få ont i axlarna efter operationen och det hade jag verkligen. Jag kunde inte sova liggande för då kändes det som om höger axel skulle explodera.

    Första mensen var väldigt riklig de första dagarna två dagarna och sedan avtog den snabbt och blödningen slutade. Nu har jag inte haft normal mens på två års tid, eftersom jag har varit gravid och sedan tagit Cerazette, så jag det är svårt att göra några jämförelser, eftersom minnet är lite taskigt på den fronten.


    Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Walk beside me and just be my friend.
Svar på tråden Sterilisering (kvinna)